Nejste přihlášen/a.
Je možné odpojit vodu jak teplou tak studenou vlastníkovy bytu ve společenství vlastníků když neplatí nájem a dluží na nájmu 160000 .U teplé vody vím jistě že je to bez právního problému ale studená prý musí být zajištěna což si myslím že je hloupost příklad: když nebude platit majitel domku tak ho vodárna upozorní a pak ho odpojí tak proč by mněl majitel bytu mít takovou vyjímku.
Tak ať si společenství vlastníků odhlasuje, že se např. od 1. ledna teplá voda bude dodávat pouze na základě měsíčních zálohových plateb, které musí být uhrazeny vždy nejpozději do konce předcházejícího měsíce. Kdo o dodávku pro následující měsíc nemá zájem, zálohu prostě neuhradí a voda mu automaticky nebude dodávána ani účtována.Neplatič tedy neodebere ani kapku. Na soud se sice může obrátit, ale bude velmi lehké prokázat, že v odběru vody mu nikdo nebránil. Voda mu není dodávána pouze z důvodu na straně neplatiče: nepřihlásil se k odběru, nehradil zálohy.
Teplou vodu můžete bez problému odstřihnou ale studená je prý hygienické minimum navíc v paneláku kdejsou lidi na jedné stoupačce je podle vašeho chématu obtížné znemožnit dodávku vody.
Jak jste tedy chtěli odpojit i studenou vodu, jak jste se na to ptal v úvodní otázce, když teď říkáte, že to nejde kvůli stoupačce?
Ve stanovách je napsáno že nájemník musí umožnit přístup ke věcem společným což stoupačky jsou tak že až mi otevřou z důvodu výměny vodoměrů tak tam instalatér odstřihne odbočku pro vodoměr trubku zaslepí a je bez teplé vody a právě při tomto vstupu jsme chtěli odpojit i studenou a jak jsem psal studená je prý hygienické minimum ,podělanej systém zákonů v tý naší republice když kde jakej vyčůránek žije na úkor ostatních ,je zajímavé když ukradnete více jak 5 tis tak je možné že budete souzen ale když žijete zadarmo v komfortu paneláku na úkor ostatních tak je to v pořádku a bez většího postihu
Pokud vím, lze mu prodat i ten byt. Něco podobného se u nás už řešilo. Dluh byl určitě menší a sepsalo se s právníkem, že pokud nedoplatí, bude mu zrušen podíl a byt prodán a uhrazen dluh. Bližší podmínky ale neznám.
Jen proti případným rýpalům podotýkám-čistě můj názor: odpojit a dát mu prostor, aby si chodil pro vodu. Ať si jde klidně ztěžovat, nebo podá žalobu. Jak by se obhájil, když sám dluží takové peníze? Na hrubý pytel hrubá záplata...
doplněno 19.12.11 15:35:Kdo se chce domáhat práva, sám ho musí dodržovat...
Vašemu dotazu moc nerozumím. Píšete o vlastníkovi bytu a společenství vlastníků a pak tvrdíte, že neplatí nájemné. Vlastník bytu přece žádné nájemné neplatí, vždyť byt je jeho, komu má nájemné platit? Za pozornost stojí také stanovisko Nejvyššího soudu, podle kterého majitel nemovitosti nesmí zastavit přívod vody nájemníkům, i když jsou dlužníky.
Asi bydlíte v domečku tak to těžko pochopíte kdyby jste bydlel v paneláku kde by jste si koupil (bytovou jednotku) a jak je v takovém domě více jak tři takové jednotky tak ze zákona se musíte sdružit do takzvaných SPOLEČENSTVÍ a pod tímto názvem jednáte s okolím, jste pak Společenství vlastníků bytových jednotek.CHytáte mne za slovo samozřejmně že nájemné neplatíte platíte náklady spojené s užíváním bytu a fond oprav.Když pak v takovém domě bydlíte a máte tam dva nebo více takových parazitů z celkového počtu 24 tak se všichni co jsou zodpovědní stávají nedobrovolně sponzory. TO BY SI PAK OSTATNÍ MOHLI ŘÍCI ŽE TAKÉ NEBUDOU NIC PLATIT A PRVNÍ CO BUDE NÁSLEDOVAT ODPOJÍ VÁM VODU JAK TEPLOU TAK STUDENOU NEVYVEZOU POPELNICE .
Teda já nevím, ale já bych se v takovém baráku bál neplatit. To pomyšlení, že kolem mě je 22-23 nas...ch členů společenství s rodinnými příslušníky, tedy docela síla lidí, kteří mě kdykoliv můžou dát deku, a já nikomu nic nedokážu, by mě asi držela dost zpátky, a platil bych poctivě.
Byl jsem řadu let předsedou bytového družstva a poté i SVJ, takže v této problematice se docela orientuji. Ale když chcete obdržet seriozní odpověď, tak je dobré pojmenovat věci správnými názvy. Když píšete o nájemném, mnohé může napadnout, že se jedná o družstevní byt a v tom případě jsou jiné možnosti řešení, než když jde o byt v osobním vlastnictví. Jen proto jsem žádal o upřesnění dotazu.
Tak vlastník bytu je odpojen od teplé i studené má jenom plyn.Právník potvrdil že je to možné jen u splečenství,ve vztahu podnájemník pronajímatel to možné není tam by šlo o protiprávní jednání.Tak jsem zvědav jak zareagují zbývající 2 paraziti.Teď ještě příjdou o teplo to už mám také vymyšleno jak i když bydlí v prostředku domu.
Držím palce! Jen nevím co budou dělat. Nemovitost asi neprodají a peníze na úhradu asi nemají. Takže zřejmně budou přežívat dál. Pokud máte dům zateplený jako my, tak se skoro nemusí topit. Vařit si můžou na lihovém vařiči a svítit baterkama, svíčkama aj. Navrhoval bych radši tu každodenní deku od nájemníků /viz výše/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.