Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále svítí ukazetel soli v myčce

Od: mayllou odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mám takový problém, zhruba 14 dní mě neustále svítí indikátor nedostatku soli v myčce, avšak sůl je naplněná až po okraj, dosypávala jsem ji, ale ukazatel nedostatku soli neustále svítí...myčka myje v pořádku, akorát nevím, zda ji můžu používat, když mě svíti ten ukazatel, máme hodně tvrdou vodu a tak sůl musím používat neustále. Voda v zásobníku soli je, to jsem kontrolovala, aby sůl nebyla "na sucho"...nemáte někdo zkušenosti s tímto? a další věc, je běžné aby zůstávala voda v nádržce na filtr...čistila jsem filtr a všimal jsem si, že je tam kalná voda, ale ted nevím, jestli tam má voda zůstat anebo je to taky špatně?

prosím poraďte...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Tak voda pod filtrem zůstává, to je normální. Ale ta kontrolka by měla zhasnout, to je jisté. Používáte sůl určenou do myček nádobí? Pravděpodobně se jedná o špatný snímač soli. Myčka by nadále měla normálně fungovat, ale budete muset sůl pravidelně kontrolovat.

záleží na typu soli,uAEG elektoluxu se nám to také stává klidně i týden svítí,pak zhasne,na funkci jsem neviděl vliv

mayllou
hodnocení

no používám výhradně sůl calgonit hrubou...slyšela jsem,že je z nějakého důvodu nevhodné používat sůl jemnou, tu jsem ale již taky někdy v minulosti použila, ale problém nastal až není, co tu hrubou používám už snad půl roku. Nechce se mě volat servisáka, pokud by se mělo jednat pouze o prkotinu, takže myslíte, že pokud budu důledně kontorovat stav soli, že myčku můžu používat bez problému dál...mám strach, aby vůbec ta sůl plnila svůj účel, když tam svítí ta kontrolka...jak to poznám? to se asi nedá jen tak od oka poznat? nebo když uvidím, že sůl mizne, tak můžu být v klidu?

dobrak*
hodnocení

0x

Používat sůl jsou vyhozené peníze ,u své druhé myčky jsem je tam nikdy nedal.Dávám tablety calgonit 3v1 a nádobí je čisté .U první myčky jsem nepoznal rozdíl se solí,nebo bez .

solenza*

Tak to si zrovna nemysím. Tablety 3v1 patří vůbec k těn nejdražším. Naproti tomu 2 kg soli mají třeba v Lidlu za 24 Kč. Navíc, nemůžete paušalizovat vaše zkušenosti s nepoužíváním soli. Jsou oblasti v ČR, kde se tvrdost velice výrazně liší. A co funguje dobře třeba v Praze, nemusí být dobré třeba v Hradci Králové, kde je velice tvrdá voda.

třeba u nás když se nedá sul tak je nádobí ko,uplně šedé tak máme tvrdou vodu,je studniční,ani pokusy s tabletama 3v 1,5v1,a jiné bez soli ani tuk,po prvotním mytí jsme na to koukali divně,tableta to měla zmáknout,nezmákla,a nádobí se muselo projet znovu a ještě k tomu v octě*smich*,jinak to dolů něšlo,ještě že servisák poradil,

dobrak*

Ted jsem je kupoval (před týdnem ) za 2,90 kč za kus ...to vám připadá moc? Nemusím dolívat lesk a dosypávat sůl ,dám tabletu a nestarám se ;)

solenza*

Já kupuju W5 prášek do myčky 2 kg za 89Kč a vydrží na 100 mytí. Sůl 2 kg vydrží asi na 80 mytí. A leštidlo 1 litr za 24 vydrží asi 700 mytí.

doplněno 19.12.11 18:03:

Jj, je to stejně nejlevnější. Za prášek dáme 0,89 Kč za 1 mytí.

Za sůl dáme 0,3 Kč za 1 mytí.

Za leštidlo dáme 0,03 Kč.

Celkem nás tedy 1 mytí stojí 1,22 Kč za mycí prostředky.

Navíc, se dá skutečně flexibilně reagovat na aktuálně znečištěné nádobí, kdy se dá prášku buď více, nebo méně. Pokaždé ale dávám stejně, tedy kupičku zarovanou s okrajem na odměrce, tedy asi 20g. Navíc se solí také můžu efektivně zohlednit moji tvrdost vody, zatímco vícesložkové tablety počítají s nějakou univerzální tvrdostí vody. V místech s měkkou vodou tedy zbytečně obsahují moc soli a v místech s tvrdou vodou zase mohou obsahovat soli málo. My máme vlastní vodu, velmi tvrdou.

solenza:

Tak to jsme dva...

A kdo chce trošku matematiky, ať si spočítá na kolik vyjde jeden mycí cyklus pokud dávkuje tyto věci odděleně...vs.kupování tablet 3 in 1...nebo 5 in 1..a podobné pitomosti...(kde je ještě navíc jako bonus /pevné/ dávkování...a uživatel si logicky nemůže volit poměr jednotlivých složek...což u odděleného dávkování je možné..

dobrak*

To je diskuze jak u aut z oleji 5W40?nebo 10W40?nebo 15W40?.Každý si určitě vybere co mu vyhovuje.Třeba já dám tabletu a finíto ,nemám čas u baráku řešit každou kravinu (jako je mýti nádobí )a někdo bude dosypávat zkoumat a měřit ,protože má třeba v paneláku čas na ptákoviny...nic ve zlém :)

V panelaku nebydlim...mam take RD, a pracuji jako OSVC, takze volneho casu rozhodne moc nemam. Nicmene nastavit mycku dle parametru vody, coz se dela jednou za zivotnost mycky..neni zase tak casove narocne. Doplneni lestidla a soli je zalezitost minuty...a opet jednou za 14dni az mesic.

hodnocení

0x

Pokud je myčka elektronická bude ji to dělat bordel ač tam sůl bude nebude otevírat mg ventily které sůl pouštějí...

Teoreticky to vadit nemusí ale mycí účinek bez soli je o 50% menší... v měkké vodě to nikdo nepozná ale ve tvrdé to asi poznat půjde...

Takže teoreticky volat není třeba...

doplněno 19.12.11 18:14:

A teda ještě "čest" všem co se nenechali zmagořit tabletama 87v1 ono v případě mytí skleniček od vína či domácího kříštálu stači toho prášku zarovnaná kávová lžička...

Leštidlo míchejte 1:1 s octem je to lepší.. ne vždy je to ale pravidlem.

Prášku moc není třeba pokud pění je to chyba.. nic se neumyje..

Nakonec pro reklamoleštiče jsem tak z hecu dal do myčky onu slavnou tabletu( několik různých vzorků) a sledoval jak že to myje...

Což o to umýt umylo.. a když se prakticky u všech tablet se vše rozpustilo v první vodě tak jsem jaksi nepochopil kde a jak se zužitkuje ona specifická sůl a už mi nedocvaklo jak se do 4 až 5 vody leštidlo které normálně upoští mg. ventil.. stejně jako sul před první vodou a anebo prášek který se vypouští do druhé či třetí vody...

Ale je to snadnější a zvládně to i ten němec co schovává věci.. a lidi si věci rádi usnadnují.. nemusí pak přemýšlet.. což některé i bolí.

doplněno 19.12.11 18:17:

A co se soli týče tak kdo má kamaráda řezníka oškemrejte ho o kilo soli ta řeznická je totiž nejlepší.. a zvlášt má li opravdu velká zrnka. Které se vám nerozpustí po 5ti mycích cyklech.. ono té soli není třeba zas tolik... ale čím ji menší kalgon udělá tím dříve se rozpustí a vy ji běžíte rychle koupit...

Ještě pře 15ti lety byla sůl velká jako kapusta nakrajená na 4/4 dnes je to menší než hrášek...

jarin1970
hodnocení

0x

Dobrý den,

pokud myjete pravidelně tak sůl kontrolujte,její spotřeba není tak velká,aby došla ze dne na den.Možná se to opraví samo,možná ne.Záleží na vás jak vám to vadí.Jinak opraváře.To že to svítí je pouze informativní sdělení.

Informace pro ostatní diskutující,tablety pro mytí nádobí, které se prezentují jako tablety nahrazující leštidlo a sůl, nahrazují sůl v tom smyslu, že umí změkčit vodu, stejně jako dekalcifikátor (změkčovač) myčky.

Jakákoli tableta však nemůže nahradit sůl v dekalcifikátoru (změkčovač) myčky, protože se prostě nedostane do jeho násypky a tedy nemůže být přepuštěna do jeho prostoru s odvápňovací pryskyřicí, kde má za úkol tuto aktivní látku regenerovat. Bez soli v násypce dekalcifikátoru může dojít po několika mycích cyklech k nevratnému zničení deklacifikátoru. Používání soli je nutné a v případě jejího nepoužívání se jedná o porušení podmínek uvedených v návodu k obsluze myčky.

dobrak*

Jaryne ,jsou vánoce,nežer tak ty návody výrobců.Výrobci aut ,taky nejvíc vydělávají na následném prodeji náhradních dílů a né na prodeji aut samotných.Proto tvrdím že i obyčejná tableta z druhovýroby splní stejnou funkci .Jinak jak myčka tak auto jsou jenom spotřební věci a já doufám že tá má nevydrží déle než 6-7 let a to z toho důvodu že se tak dlouho ,nechci v kuchyni dívat na starý křáp .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]