Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeji. Mám řadovou garáž a ve stěně u vrat jsou tři průduchy na větrání. Dva dole na každé straně vrat a jeden nahoře. Taktéž mám na protější zdi malé okno. To zůstavá většinou zavřené a když v garáži nejsem tak zavřené je vždy. Můžu já to okno zrušit, zastavět? Bude mi stačit na větrání ty tři průduchy u vrat nebo by stačily u vrat jen dva? Díky za odpovědi.
Tím, že se zazdí zadní okno s největší pravděpodobností dojde ke zvýšené možnosti v tvorbě plísní. Otvory na přední části nebudou sloužit k odvětrání zadní části garáže = je třeba vytvořit výměnu vzduchu cirkulací a proro je nutné mít odvětrávání v zadní části nahoře.
doplněno 19.12.11 11:16:Ono to okno nebude s určitostí těsnit úplně na 100% a nějaký vzduch tím oknem projde a takto také dochází k výměně vzduchu. Určitě bych si to nechal projít hlavou zda tento zdroj světla a možného větrání zrušit.
Jenže to okno mám stejně pořád zavřeno když v garáži nejsem. A když v ní jsem, mám otevřená vrata. Tak jsem si říkal, že je to okno celkem zbytečné.
no klidně to zazdi,akorát bych dal někam výš 100mm novodur trubku a druhou při zemi,osad je mřížkama proti myším a to je jako větrání dostačující,jde o to aby to luftovalo proti sobě,proto se dává jedna větračka při zemi a jedna pod stropem.je to většinou kvůli výparum ale ty hrozí přes leto v zimě nejsou tak razantní,kor jestli je to studená garáž,pak to pomáhá ještě na vlhkost co tam nataháš z auta
Garáž je studená, to jo... Tu trubku bych asi dal někde výše na stěnu, nejspíš pod strop. Garáž je vysoká 230 cm. Tu druhou trubku máš na mysli na stěnu kde je okno?
Mám garáž v zástavbě jiných garaží (cca 60-70) a z důvodu častých vykradení většinou cigoši ani jedna již nemá funkční malé okno(kdysi vyplněno luxvery).Všechny jsou zazděny.Já osobně a co jsem si všiml ,ani soused žádnou plísen a podobně nemáme.
Asi tak to udělám. Okno zazdím a uvidím jestli mi budou stačit ty tři průduchy u vrat. Kdyby ne, tak tu zeď s oknem provrtám. Díky za odpovědi.
Není to zbytečná práce? Nejdřív zazdít a pak možná dělat díry? Tak tam tu trubku dejte rovnou, když už budete zedničit a je to. Na penězích to nebude nic moc navíc, moc práce navíc taky ne, a budete mít klid. Můj názor, jen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.