Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatéká do garáže

Od: taalla® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,
Dnes jsem zjistila že my docela dost zatéká do garáže. Na střeše je vlnitý eternit a na několika místech je celkem popraskaný. Otázka zní jak to levně opravit lépe řečeno něčím zalepit aby se nemusela dělat nová střecha, protože to by znamenalo to kompletně rozebrat a 20tis na opravu opravdu nemám. Napadlo mě nalepit tam nějakou IPU nebo něco podobného. Nemáte někdo nějaký nápad, případně zkušenost s něčím podobným.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

2x

Na rychlé a účinné řešení ta IPA bude dostatečné řešení. Lepit eternit si neumím ani představit. Jedině opravdu ta IPA a na jaře se můžete rozhodout jak dál, zda eternit odstranit a dát IPU nebo nějakou jinou kdrytinu anebo ponechtat stávající s průběžnými opravami.

hodnocení

2x

IPA bude dostatečné řešení na dlouhou dobu za malé peníze řešil jsem to také tak.

hodnocení

2x

jedině nějaký tmel a praskliny zalepit,bud něco na bázi bitumenu nebo silikonu,,no pokud je starý viděl bych to spíš na výměnu,pokud po tom polezete ještě víc se to rozláme,a lepit na to ipu je podle mě blbost,jak je garáž situovaná,dostanete se k tomu ze spoda,,osobně bych zapřemýšlel o generálce ,pokud tam teče je otázka času kdy to celé někde povolí,taky jsem to řešil a nakonec dal pozink plech lakovaný ,tvar tašky a je klid a cena docela ušla

hodnocení

zespoda se k tomu nedostaneme, to by znamenalo kompletně shodit strop, to samé případná výměna eternitu by znamenala kompletní sundání střechy. Střecha je stará tak 40let. Výměna za jinou krytinu nepřipadá v úvahu, je to řadová garáž a porušila by se tím návaznost na další garáže. Otce napadlo právě koupit balík IPY, ten nařezat a přelepit na nejhorších mýstech jednotlivé vlny a posléze celou střechu natřít gumoasfaltem.

tak eternit se dělá vlnitý stále,už to tedy není azbest ale vláknitocementová deska,řek bych i docela kvalitnější,no ipa je taky řešení ale moc tomu nevěřím,lepší něž gumoasfalt je akrylátová batva na renovace střech,např ethernal,já to opravoval stylem tmel makroflex,je přetíratelný a drží i na vlhkém podkladu,vytmelil praskliny,a střechu kterou jsem pořádně očistil od mechu což je nej svinstvo na starý eternit ,lze použít vap,pak natřel 2x ethernalem,praskliny drží a střecha je jak nová i po 5 letech,na druhém přístřešku jsem už musel vyměnit za pozink plech ve tvaru tašek,jinak pro čochtání doporucuji hodně velkou desku nebo prkna at to nerozšlapete bude to dost křehký po těch letech

hodnocení

tmel nás už také napadl ale je tam spíš více menších prasklin a hlavně jsou špatné spoje, které se začaly nějak rozlejzat a proto nás napadlo je překrýt ipou. Střechu už jsme vyčistily abychom zjistily kde to vlastně teče.

no pokud je to hodně popraskané,nevidím dlouhou životnost,pokud na to lehne vrstva mokrého sněhu je vymalováno,deska to nevydrží,jinak spoje? překladalo se to přes vlnu a desky se podsovají přes sebe a seřezává se roh nebo už se dají koupit už upravené,já takto dopad v zimě prdlo to a tu paseku co to nadělalo nechtějte vidět,nejhorší bylo kam pak s tím ,je to nebezpečný odpad a je z toho pěknej bordel,zkuste tedy tu ipu ale jde o to by měli desky i unosnost,to rozlejzání je něčím zpusobeno,většinou bud podkladem,latě

ludak*
hodnocení

0x

Objeďte okolní sběrny kovu.Bývají tam haldy vlnitého plechu,které vám prodají za cenu plechu nebo zkuste za lahev kořalky.

hodnocení

vlnitý plech má ale asi jiný tvar než eternit a znamenalo by to kompletní výměnu střechy.

Rozlézá se to protože stárnutím vzniknul uprostřed nepatrný prohyb a ten se projevil na prostřední spáře, kde při stavbě se zřejmě šetřilo, takže se eternit překládal jen přes kousek vlny a ne přes celou a tím jak se to o pár centimetrů pohlo tak už voda zatéká do spáry a jelikož je to až ve spodní části střechy tak tam stéká voda z celé horní poloviny a je jí tím pádem docela dost. Zkusíme tedy celou spáru přelepit pásem IPY a opravit i další podezřelé místa a snad to pár let vydrží akorát se nám to nechce dělat teď v zimě takže to snad vydrží nějaké 3m měsíce až bude tepleji.

jak to poslouchám tak to je zralý na výměnu,a věřte tomu že ten podklad bude hotovej taky,jsou to výdaje,ale jestli tam máte auto tak se modlete at to vydrží,už jsem viděl co propadlá střecha dokáže za paseku

hodnocení

propadnutí snad nehrozý, když to udrželo 100kg chlapa.

no pokud hukne sních tak těch 100kg ma m2 sněhu,ted jde o to jaký ,mokrý to má např při 18cm vrstvě v m2,tak si jen tak spočítejte jaká je plocha a jaká tam pak je hmotnost,třeba střecha 5*4metry pak má na sobě 2000kg při 18cm vrstvě mokrého sněhu,čím větší vrstva a čím mokřejší tím těžší*smich*

to je jen tak o představě

jabraka*
hodnocení

0x

Taallo:

Není to jednoduché nalepit ipu na vlnitý eternit,musí se použít plynový hořák-v těchto zimách bude Ipa pěkně tvrdá a nepodajná.

Možná by stačilo jen popraskaná místa překrýt izolačním Butyl tmelem a zaarmovat perlinkou,známou ze zateplovacích technologií.S tímto tmelem se dá pracovat i při teplotách kolem 5 stC.Druhá možnoswt by byla tuto perlinku vlepit na praskliny pomocí nátěrů,jako je Izokryt,či podobných asfaltových nátěrů.Na př. Ceresit CP 53

ceresit.cz/...

JABRAKA

hodnocení

proto chceme počkat do jara až bude tepleji, hořák je samozřejmostí ten už máme domluven na půjčení.

no neumím si představit tu práci lepit to do těch vln,a horko a eternit to bude rachot,moc to nenahřívejte,rád střílí,a jestli tam budou ze spoda pavučiny tak bacha,je to krok k rychlému podpálení,ani pak nevíte jak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]