Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. V rámci dokončovacích prací na stavbě RD zvažuji požádat stavební firmu, aby mi práce (materiál, montáže) za kompletní elektroinstalace, vodu, topení, plyn,kanalizace, zařizováky v hodnotě cca 700tis. Kč umožnila zaplatit bez DPH, což pro mne činní významnou úsporu 10% fin. prostředků. Poradíte mi jakým aktem (prohlášení, smlouva, doklad, atd.) se můžu nějak ochránit pro případ řešení např. reklamací? Když pominu to, že bych obešel daňové povinnosti jaká další rizika tento postup přináší např. v souvislosti s hypotékou, pojištěním stavby, případným budoucím prodejem? Děkuji Barry
Jde jen o to zda na to firma bude chtít přistoupit a už vubec kdyby nato přistoupila, nebudou chtít o tom jakýkoli záznam aby někdo mněl potvrzení o daňovém podvodu.Sežeňte si meloucháře na dostavbu ti vám to rádi udělají bez papíru,pak jen podpoříte šedou ekonomiku.
Práce jsou již hotové, a stavební firma, která přes subdodávku od jiné firmy (elektro, voda, topení, plyn) práce zajišťovala s tím problém nemá. Ani subdodavatelé - vlastně se jedná o melouch? Nepodezírám je, právě naopak, oni ví, že ty ušetřené peníze, použiji stejně u nich např. na dodělání plotu. Ten záznam jsem myslel spíše pro mne, abych se měl na koho obrátit např. v případě poruchy elektroinstalace, vody, atd.
pokud ty budes mit jakykoliv zaznam, tak to uz je nejaky doklad o praci a penezich a v tom pripade je to i pro tu firmu o hubu, bud jim budes verit ustni dohodu beze svedku a nebo mas smulu, ja bzch do toho v tom pripade nesel, jakmile je jakykoliv papir, tak uz se to musi dat do ucetnictvi.
Musíte si vybrat a nemůžete chtít vše. Buď zaplatíte 10% DPH na doklad a máte 100% záruku a nebo budete bohatší o 10%, ale jen s ústní zárukou. 700tisíc je moc, rozdělte tuto částku např na tři menší celky. Na doklad s DPH si nechte napsat nejrizikovější práce jako např. voda, plyn a můžete v klídku spát, že máte záruku. Např. na omítky bych doklad nežádala, ale to je můj názor. Může se vám stát, že firma se bude chtít s vámi podělit o ušetřené DPH.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.