Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetření spáry vyplněné akrylem

Od: manduss® odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

mám hotový sádrokarton a spáry v rozích vyplněné akrylem. 3 stěny a strop jsou vymalované bíle a všechno je v pohodě. Jednu stěnu máme vymalovanou hnědě. Je to šikmina a svislý kus pod ní. Spráru jsem, jak teď zjišťuji, zadělal dot prasecky a teď to je pod tou hnědou hodně vidět. Už jsem to 3x přetítal a barva na tom akrylu pořád vypadá jako mokrá:( Už nevím co s tím. Dá se s tím něco udělat? Dal bych tam asi klidně i nějakou lištu, ale není to pravý úhel, tak nevím, jestli bych někde nějakou takovou našel. Odhaduju to tak na 60 stupňů.

Napadá Vás někoho něco?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Myslím, že až vrstva akrylu řádně doschne bude vše O.K. Dle mého úsudku je akryl ještě stále v aktivní fázi a není její hmota zcela vyschlá to je asi vše. Potom přetáhnout finiš sádrou a přetřít a je po problému.

doplněno 17.12.11 19:47:

Nevím v jaké pozici je tento stav veden ale může se na nevyzrálém ( nevyschlém ) akrylu srážet vlhkost?

hodnocení

No přetahovat to už ničím nebudu. Vždyť už mám vymalováno. Akryl je už týden starý. To už by snad mohl být vyschlý, ne?

kdokoliv*

Nemyslím, že bude akryl vyschlí ale také záleží na vrstvě a na teplotě - každopádně týden bude málo. A k tomu přetažení = mám za to, že finiš sádra je něco jako malba - vytvoří jemnou mezivrstvu jako (film), pro nátěr.

ludak*
hodnocení

0x

Vyříznul bych ten hnědej akryl a koupil bych jiný(jinou značku) a udělat znovu.

Už sem to jednou zažil.

hodnocení

Akryl je bílý, přetřený hnědou barvou. Předělávat to už asi nebudu. Pravděpodobně tam dáme proužek nějaké tapety...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]