Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit koberec?

Od: moniakimi odpovědí: 4 změna:

Zdravím,můj pejsek je nemocný a má průjem,a ním mi zaneřádil koberec.Zkoušela jsem ho vyčistit snad vším,co jsem našla doma.Skrvna zmizela,ale pořád zapáchá.Poradte prosím,čím se zápachu zbavit.Děkuji Monika

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na zápach funguje jedlá soda, pohlcuje veškeré pachy. Po vyčištění nechte skvrnu zaschnout, pak jí posypte jedlou sodou a nechte působit přes noc. Pak normálně vysát.

hodnocení

0x
Myslím,že jste koberec nevyčistila do hloubky,proto zapáchá.Zkuste obyčejný ocet s trochou Vanishe,mělo by to pomoci:)

hodnocení

0x
Pro " Moniakimi." ;)Teplá voda + Jar + Ocet. Pod místo, které potřebuji vyčistit, dám pomačkané noviny, nebo starý hadr, aby se tekutina při čištění, měla kam vsakovat. Vezmu houbičku, co se používá na nádobí a potíráním fleku i kolem dokola, vše vyčistím. Noviny můžete i vyměnit, když jsou mokré. Nakonec vezmu parní kachnu a místo vypařím parou. Pod kobercem nechám suché noviny, až je koberec suchý. Když je pejsek nemocný, má průjem je lepší mu udělat nějaké místečko a přehradit, aby vám neponičil celý koberec. Jen můj názor. doplněno 16.12.11 13:52:Voda by měla být skutečně teplá, ocet jí také ochladí.doplněno 16.12.11 13:53:Čistím tak i staré barevné Perské koberce, barvy i po letech jsou krásné.

moniakimi
hodnocení

Čistila jsem koberec dva dny,tak musí být vyčištěný i do hloubky.

Jar i ocet jsem zkoušela.

Bohužel mám koberec s lištami,tak pod něj nic nestrčím...

Ale ta jedlá soda je dobrá...to mě nepadlo.Děkuji moc;)

Děkuji všem za odpovědi.Monika

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]