Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před měsícem jsem koupil dům přes realitní kancelář, a do dnes nemám přepsanou elektřinu na mě.
Nedali mi žádné dokumenty od původního majitele, ani nevím od koho se tu bere elektřina - těch společností je dnes spousta.
Žádal jsem makléře o info kdo byl dodavatelem a jak přehlásit elektřinu, a jen mě odbyl ani nezavolal původním majitelům, že se mám zeptat na ČEZu.
Je toto tedy normální postup přehlašování odběratele? Nebo můžete mi poradit jak postupovat?
Děkuji za rady
Bývalý majitel se odhlásí a vy se přihlásíte kam chcete, je to jedno ke komu, vyučtování dostane bývalý majitel a vám příjde návrh nové smlouvy, podepíšete-odešlete a vyčkáte až je platba např. v SIPU. Vy ho odhlásit nemůžete (pokud nemáte jeho úmrtní list, nebo jeho zplnomocnění). Vy platíte energii na jméno bývalého majitele?
co predavaci protokol vy jste ani majitele nevidel? nemate na nej kontakt? ani elektromer? podle cisla elektromeru zjistite od koho odebirate...
Předávací protokol mám, je to jen jedna strana, kde je vypsaný bývalý majitel a já, a dopsaná hodnota na elektroměru. Ten jsem dostal při předávání klíčů.
Bylo toto standartní nebo normálně dostávají noví majitelé také info kdo je dodavatelem energie?
To číslo elektroměru mám kde hlásit? Na Čezu?
Prodejce se k tomu, jak vidět, postavil značně laxně, neboť do doby převodu zodpovídá za stav elektroměru on, resp. nahlášený stav (samoodečet) je uznán zpětně jen po krátké období (max. 10 dní, možná méně). Mohl byste tak odebírat energii na dřívějšího majitele, ale vzhledem k tomu, že ten už bude předepsané platby házet do koše tak se i časem dočkat návštěvy pracovníků PDS za účelem odebrání elektroměru.
Pokud se Vám podaří kontaktovat prodejce, bude jednání jednodušší. Jednak jistě prozradí, od kterého dodavatele odebíral el. energii a tedy budete vědět, kde projednat převod a - (předpokládejme, že dodavatelem byl ČEZ) také bude muset vyplnit tento formulář:
Společně s tímto pak předložíte vyplněnou tuto žádost:
Revizní zpráva v případě převodu odběru není potřeba (viz text).
Je také vhodné se předem rozmyslet jakou distribuční sazbu (z možných) a produktovou řadu pro odběr zvolíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.