Nejste přihlášen/a.
MÁM K DOMU PŘIZDĚNOU GARÁŽ JE POSTAVENA Z CIHEL Z KOMÍNA A STŘECHA BYLA ŠPATNĚ ODIZOLOVANÁ ZATEKLO DO DOMU A DEHET Z CIHEL PROSÁKL DO MÍSTNOSTI CO S TÍM OKLEPAT? NĚJAKEJ NÁTĚR A NAHODIT? NEPROLEZE TO ZNOVU? DÍKY ZA RADU
pipo, jelikož nevidím fotky a detaily, odpovím jen obecně, přesněji jak si představuji Vaší stěnu já. Očistit, ofoukat, natřít sokratem, lepící pěnou přilepit SDK zasádrovat omalovat. Nenapadá mě jednodušší řešení.
Milane obávám se, že dehet je sviňa. Prosákne i přes ty velmi speciální nátěry (nekdo je nahrazuje olejovým emailem) - už si nepamatuju, jak se jmenují, které slouží k "uzavření" zdi.
Tazatel má problém dokud do zdi bude zatékat, nemá to smysl opravovat, poté je třeba nechat zeď nějaký čas vysychat a až potom použít buď Váš postup, nebo stěnu oškrábat (omítka se nemusí osekávat), natřít tím speciálním emailem a potom teprve barvou na stěny.
Ale, souhlasím, že dehet je sviňa. K nátěru se používá i nitrolak. Pochopil jsem tazatele, že odstranil příčinu zatékání, jinak to opravdu nemá význam opravovat.
Přeji hezký den.
Za prvé - se musí odstranit příčina.Zádný nátěr nepomůže ani nová omítka.Prostě musíte buď vše znova po odstranění příčiny vyzdít nebo udělat přizdívku ,ale tak,aby mezi vadným zdivem novým zdivem byla vzduchová mezera min 5 cm./nejlépe 10cm. lze to vyřešit příčkovým ytongem ,nebo obdobným materiálem.Lze použít i sádrokarton,ale zde pozor na detaily upevnění,aby případný vodní páry nestékaly po upevnňovacích prvcích /případ pokud by příčina přetrvávala.Vhodné by bylo odvětrání páry otvorů dole a nahoře- cirkulace vduchu/např.2x 8cm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.