Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dehet z komínu na omítce - oklepat?

Od: pipo* odpovědí: 6 změna:

MÁM K DOMU PŘIZDĚNOU GARÁŽ JE POSTAVENA Z CIHEL Z KOMÍNA A STŘECHA BYLA ŠPATNĚ ODIZOLOVANÁ ZATEKLO DO DOMU A DEHET Z CIHEL PROSÁKL DO MÍSTNOSTI CO S TÍM OKLEPAT? NĚJAKEJ NÁTĚR A NAHODIT? NEPROLEZE TO ZNOVU? DÍKY ZA RADU

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

pipo, jelikož nevidím fotky a detaily, odpovím jen obecně, přesněji jak si představuji Vaší stěnu já. Očistit, ofoukat, natřít sokratem, lepící pěnou přilepit SDK zasádrovat omalovat. Nenapadá mě jednodušší řešení.

al*

Milane obávám se, že dehet je sviňa. Prosákne i přes ty velmi speciální nátěry (nekdo je nahrazuje olejovým emailem) - už si nepamatuju, jak se jmenují, které slouží k "uzavření" zdi.
Tazatel má problém dokud do zdi bude zatékat, nemá to smysl opravovat, poté je třeba nechat zeď nějaký čas vysychat a až potom použít buď Váš postup, nebo stěnu oškrábat (omítka se nemusí osekávat), natřít tím speciálním emailem a potom teprve barvou na stěny.

Ale, souhlasím, že dehet je sviňa. K nátěru se používá i nitrolak. Pochopil jsem tazatele, že odstranil příčinu zatékání, jinak to opravdu nemá význam opravovat.

Přeji hezký den.

pipo*
hodnocení

Snad tohle foto vystihne mou situaci , zatekání je vyřešeno

Dehet z komínu na omítce - oklepat?

Podle této fotky bych se rozhodl na předsazenou stěnu z SDK. Na místě bych možná zvolil jiné i řešení.

saturnin*
hodnocení

0x

Za prvé - se musí odstranit příčina.Zádný nátěr nepomůže ani nová omítka.Prostě musíte buď vše znova po odstranění příčiny vyzdít nebo udělat přizdívku ,ale tak,aby mezi vadným zdivem novým zdivem byla vzduchová mezera min 5 cm./nejlépe 10cm. lze to vyřešit příčkovým ytongem ,nebo obdobným materiálem.Lze použít i sádrokarton,ale zde pozor na detaily upevnění,aby případný vodní páry nestékaly po upevnňovacích prvcích /případ pokud by příčina přetrvávala.Vhodné by bylo odvětrání páry otvorů dole a nahoře- cirkulace vduchu/např.2x 8cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]