Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezapíná plynový kotel - proč?

Od: jajda* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den!

Přestal nám doma fungovat plynový kotel,ani při spuštění testu nazapne,vše na kotli svítí jak má,ale nepodpálí.Prosím o radu co s tím.Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Dobrý večer, letos v říjnu jsem ten samý problém také řešila. První rada je vyměnit baterie v pokojovém ovladači-termostatu. My jsme měli baterie nové, tak to tím nebylo. Dále jsem měla kotel restartovat, to také nebylo ono. Opravář se tedy přijel na kotel podívat a zjistil přepálený drát přímo na kotli. Takže pozvěte si oprávněného opraváře plynového kotle, nelitujte peněz, za klid, pohodu a bezpečnost to stojí. Neriskujte zdraví. Pohanka.

Každý rok se dělá revize plynového kotle a je dobré mít stále stejného, protože zná Vaše zařízení a může Vám poradit i po telefonu. Plynaři - opraváři mají i krátké termíny, protože vědí, že bez topení to nejde. A když nemůže jedna firma kontaktujte jiné. Tyto věci je opravdu lepší probírat s odborníkem.

jajda*
hodnocení

Vypnul jsem kotel,vypnul jsem jistič.zítra někoho pozveme:)Moc vám všem děkuji

smakaballl*

dobrá volba

prozajímavost napište co tomu bylo*cteni*

smakaballl*
hodnocení

0x

čistě teoreticky je tam správný tlak vody

(ukazuje tlakoměr správně?):)

hodnocení

0x

Je tam tlak? je v poloze termostat sepnuto

co je to za kotel? ohřeje vodu, pokud to umí?

doplněno 14.12.11 20:43:

Dakon, a ohřívá vodu?

já měl termočidlo u kotle...

když vyřadíte termostat a přemostíte ho, zkusil jste to?

jaký dakon?

jajda*
hodnocení

Značka kotle je Dakon.Vše ještě včera normálně fungovalo a dnes nanaskočil

jajda*
hodnocení

Termočidlo tam je,pokud je nastavené na 0,tak čerpadlo běží,jinak ne.Dakon P 22LUX

des*
hodnocení

0x

LIDI! Co chcete za radu,když nenapíšete co doma,či kde,MÁTE?Na každém mobilu je foťák posílejte fotky.Jedna fotka mnohdy poví víc než kniha.

jajda*
hodnocení

Tlak je něco málo přes 1 Bar,čerpadlo funguje, pokojový termostat ukazuje zapnutí kotle,ale kotel nechytá.

smakaballl*

plyn někdo v bedně nemohl schodit? taky znám tenhle případ

jajda*
hodnocení

Venku u plynoměru?

smakaballl*
14.12.11 20:54

ano tam

jajda*
hodnocení

nevypadá ,že by s tím bylo hnuto.ryska je v poloze nahoru (souběžně s trubkou)

smakaballl*

souhlasím pozvat odborníka může to být prkotina ale taky nebezpečná závada ,

takže odborníka *cert*předce je to plyn a jak známo neradno si s plynem zahrávat *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]