Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na jaře budeme pokračovat ve stavbě našeho domu (teď máme hotovou základovou desku). Řešíme kdy, kde a jak koupit co nejlevněji cihly. V projektu máme Porotherm 44 EKO+. Lze uvažovat i alternativi (SuperTherm STI, ...).
1) Dokáže z Vás někdo z vlastních zkušeností poradit, jestli stavět z Porothermu nebo Heluzu, případně jiného materiálu? Prosím, nepište, že jsem měl stavět z 30 cm a zateplit. Rozhodli jsme se pro 44 cm.
2) Kde, kdy a jak stlačit cenu cihel co nejvíce dolů. Zadal jsem poptávku na aaapoptavka.cz, obeslal jsem cca 20 stavebnin, ale pořád je cena vysoká. Mám se snažit koupit cihly teď nebo čekat do ledna, února, ..., nebo na nějaký veletrh (Infotherma v Ostravě nebo Stavební veletrhy v Brně?).
Děkuji mohokrát za rady!
palenko, víte kde pracuji?
1) nikdo nesdělí relevantně zda to či ono. Osobně jsem pro jediné kriterium a to je pouze cena. Vysvětlení a oponentura zabere mnoho textu.
2) pokud jde jen o cenu cihel, či i dalšího materiálu.
2a) pokud jen cihly spočítejte si procentně kolik je to z nákladů na stavbu.
2b) nejde jen o cenu cihly, ale hlavně o cenu za palety a jejich opotřebení, také dobu kdy je vrátíte. A že při tloušce 44cm (proč ne 50cm?) jich bude několk souprav. Dále podle výpočtu za jakou cenu vezmou zpět zbylé cihly, jak vyřeší rozbité cihly, takže sice dostanete dobrou cenu na cihlu, třeba i o 2 kč méně, ale zbyde 2 paltety toho a půl toho... a pak to budete pracně prodávat na stavebních poradnách.
Doporučil bych navštívit navštívit stavebniny v okolí, donést výpis KOMPLETNÍHo materiálu a nechat si udělat cenovou nabídku a pak licitovat...
a přemlouvat, a vyjednávat ...
každopádně jarní stavební výstavy jsou od toho, aby se stavebníci a prodejci setkali a vyjednali si podmínky lepší...
Pane Milane, děkuji za rozumnou reakci. Kde pracujete nevím, ale tuším. Jste schopen mi udělat nabídku na cihly? Mám rozpis potřebného materiálu od Porothermu. Ten jsem také rozeslal na stavebniny v okolí...
Pane pálenko, obávám se, že jsme každý z jiného místa a to právě pro Vás není dobré...
co když dám dobrou cenu na cihly a zbydou, jak mě je vrátíte? to proděláte na dopravě...
Předpokládám, že výpočet Porothermu je maximálně přesný, když to počítají na kusy a nezaokrouhlují na desítky nebo palety...
Palenko, takto přesně reagují laici, ale skutečnost je jiná...
Je jedno zdali Heluz (podle výzkumu je lepší), či Porotherm či další cihelny tondach.cz/...
to je ale na delší psaní...určitě nákup nebo alespoň objednání před jarním zdražováním, ale čeká se i stagnace a občas i zlevnění...
ale opět cihly na stavbu jsou od 110 000 do 200 000 tisíc podle velikosti cihly a stavby. Vy ale volíte dražší stěny, takže asi tak 160 000Kč...
na naši stavu jsou za 340 tis. Kč v případě HELUZ STI 44 (včetně DPH a záloh za palety, celoplošného lepidla, ...) a za 458 tis. kč v případě POROTHERM EKO+ Dryfix (včetně DPH a záloz za palety, pěny, ...)
Dobrý den,
jak jsem psal níže, rozhodl jsem se pro HELUZ 44 STI z Horbachu. Co jsem níže nepsal:
1) pokud zbyde větší množství cihel např. paleta, řeší se formou reklamace u HELUZu (přes Hornbach) - výčet materiálu připravoval HELUZ,
2) pokud zbyde např. 20 cihel, Hornach mi vystaví poukázku na zboží v hodnotě 50% zbylích cihel a cihly si můžu nechat,
3) palety - nákup za 200 Kč, vrácení za 180 Kč (opotřebení 20 Kč), přejedou si pro ně z Horbachu zdarma (v rámci profi karty),
4) reklamace rozbitých cihel - opět u HELUZu přes Hornbach - obch. zástupce si nafotí a zajistí náhradu.
Tyto informace jsem obdržel od vedoucího stavebnin v Hornbachu.
S pozdravem a poděkování za diskuzi
Palenka
Vážený pane Palenko, přeji Vám, aby Hornbach (není to drahá firma) vše dodržel.
ale jen se domnívám, že:
1) Heluz to neuzná.
2) domnívám se, že by Hornabach prodělal...
3) ano to je standard
4) ano to je standard.
Přeji jen spokojené stavění...
a pro ostatní, v Pardubicích je tento týden stavební výstava, vstupenky zdama poskytnu i emailem...
Pane Milane, děkuji. Nevím, jestli se jim to vyplatní a jestli vydělají nebo prodělají. Ostatní stavebniny v Ostravě byly naštvané, že Hornbach prodává pod cenou.
V Hornbachu mi to vysvětlili tak, že nakupují přes centrálu v Praze pro celou ČR i SR a dostanou se na lepší ceny. Když jsem byl v Honbachu, pán tam měl opravdu hodně nabídek v šanonu, když hledal tu mou. Věřím, že mají i větší páku na Heluz něž stavebniny z Horní Dolní.
Snad to vše vyjde k oboustranné spokojenosti
Pěkný večer přeji.
Ale stihneš ,OLAF myslí bouračky po 2kč za kus a ty sezeneš ještě dneska pokud si nějakou barabiznu rozebereš sám
Ja jsem sehnal co nejlevnejsi nabidku na Heluz (myslim, ze mi ji dali zde, ale podivejte se na internet)
kde mi dali temer 50% slevu. Tuto nabidku jsem vzal a obesel nejblizsi stavebniny s tim, ze budu od nich brat na cely dum v pripade, ze mi daji totozne, nebo lepsi ceny a nejakou slevu na drobny material, coz je od 10% vise. Domluvil jsem se s nimi na zpetnem odberu, jak pise milancukrar.
mate s nima zkušenost? já ano a není dobrá. Jsou agregátor nabídek. Nemají nic vlastního a poptávají kdo má co nejlevnější a pak Vám to přeprodávají - z toho jak to dlěají vše neskutečně trvá. Mně se nákup tašek na garáž přes ně protáhnul na 6 měsíců. Zagarantovali mi cenu a pak nebyli schopni sehnat dodavatele za tu cenu co mi dali...Ať si každý udělá vlastní zkušenost, ale já už od nich nechci nic a ni za stovku...
Dobrý den,
děkuji za doporučení. Materiál i dodavatele jsem již vybral. Změnili jsem cihly z POROTHERM EKO+ 44 cm na HELUZ STI 44 cm. Tepelně izolační vlastnosti jsou stejné, pevnost v tlaku u Heluzu vyšší. Cenový rozdíl mezi těmito variantami byl 120 tis. Kč ve prospěch HELUZu. Nikdo od POROTHERMu mne nedal žádný důvod (nesdělil výhodu jejich produktu), proč bych měl platit tyto peníze navíc. Dle mého názoru je produkt téměř identický, rozdíl je pouze v cenové strategii firem
Jako dodavatele jsme vybrali Hornbach. Jejich standardní nabídka byla cca o 2 tis. Kč nižší než druhá nejvýhodnější nabídka. Navíc Hornbach nabídl další slevu na profi kartu ve výší 7%. Nakonec byl tedy cenový rozdíl mezi nabídkou Hornbachu a druhou nejvýhodnější nabídkou 18 tis. Kč.
Snad tyto informace pomohou dalším stavitelům při rozhodování, kde nakoupit cihly. Jsem z Moravskoslezského kraje, obesílal jsem všechny velké i menší stavebniny (cca 12 společností) a zadal jsem také poptávku na web aaapoptavka.cz.
Tímto všem děkuji za diskuzi
Snad jsem neporušil žádné pravidlo poradny. Toto opravdu není reklama, ale výsledek mého snažení nakoupit levně cihly na dům o 2 NP a pultovou střechou a rozměrech cca 10,5 x 11,5 metrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.