Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, možná blbá otázka, ale mám v nové kuchyňské lince od truhláře kování s tlumením Hettich. Uzavření dvířek sice zpomaluje, ale dvířka potom poměrně hlasitě klapnou. Žila jsem v domnění, že tlumení je od toho, aby dvířka nedoklapávala..., nebo se mýlím? V čem je chyba? Ve špatném seřízení pantů nebo jsou prostě špatné? Děkuji za Vaše zkušenosti a názory!
doplněno 12.12.11 22:08:Odkaz bych ráda poslala, ale vybíral je truhlář a nemám ani páru, které to jsou.. Každopádně se pře dovřením zpomalí, ale na konci hlasitě klapnou. Některé se při strčení do dvířek před zpomalením zastaví. Doufala jsem, že by to mohlo být špatným seřízením toho kováním, ale ani nevím, jestli se nějak seřizuje..
doplněno 12.12.11 22:08:Nejsem teď ani v onom bytě, tak nemůžu vyfotit..
Něco je jistě špatně, otázka co? Tvé domění je správné, dvířka s tlumičem se zavřou hezky pomalu a potichu, Hettich je dost dobrá značka. Osobně sice používám Blum, ale jsou kvalitou na stejný úrovni.
Osobně jsem se s tím ještě nesetkal, že by dvířka hlasitě doklapávaly, pověsím dvířka, seřídím je, pak naklapu tlumiče a už to chodí jedna báseň.
Takhle od stolu těžko říci kde je chyba, asi by se to muselo vidět.
Určitě se tlumiče dají seřídit,asi by stačilo posunout držák na jedné straně o centimetr.Tah se zmenší a dvířka budou doklapávat pomaleji.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.