Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím vás zda jste mi někdo ochotný poradit s vlhkou izolací.
Mám rodinný dům typu "finský dům". kompletně jsem ho rekonstruoval vevnitř. Nové beton. podlahy, kompletně zaizolovaný zevnitř skelnou vatou, parotěs. folií, a k tomu přizděné cihly Ytong. Za tou vatou je dřevěná konstrukce a ta je z venčí zaizolována polytysrenem.Koupelnu jsme kompletně obložili a po měsíci používání jsme zjistily, že jsme měli netěsné kolínko u vodovodní trubky z plastu. Takže jsem odloupl obklad a vyškrábl jsem Ytong na trubky a část zdi je hodně promáčená. To znamená, že i skelná vata bude mokrá nebo dost navlhlá. Nevím jak to mám vysušit a odvlhčit. A hlavně jak dlouho a jak pozná jestli to mohu zase zazdít a obložit aby se mi tam netvořila plíseň a. Jestli muím Ytong otevřít až na vatu aby to mohlo úplně dýchat a vyschnout. Nevím kolik vody tam nateklo ale z toho kolínka "pouze" kapalo. Rozhodně se nedá říct, že by přímo teklo. Ale pár litrů tam určitě za ten měsíc nateklo. Děkuji vám všem předem za jakoukoliv radu či zkušenost. Děkuji na shledanou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.