Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrý flek mezi stropem a zdí

Od: kubinec® odpovědí: 24 změna:

zdravím,*sok* po 8 letech se najednou objevil tento flek

teď co 4 dny vkuse pršelo se tam objevil, v těch místech totiž vede komín který se snad, nevím, 15 let nepoužívá.

dnes se chystám malovat, tak nevím si rady jak to "opravit"

byl bych nerad kdybyych vymaloval a zase jakmile bude cca zase týden pršet aby mě to přes barvu vylezlo

stěnu chci malovat jemně zelenkavou astrop bude bílý

díky za rady a tipy

Mokrý flek  mezi stropem a zdí

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Voda zřejmě stéká po vnější stěně komína pravděpodobně díky zchátralé izolaci na styku se střechou. Vystoupejte do půdního prostoru a věc s baterkou v ruce pečlivě prozkoumejte...

jambus*
hodnocení

2x

rozhodně bych dnes nemaloval.V prvé řadě bych (až počasí dovolí) vylezl na střechu a ´pořešil´to tam.(nepíšete jakou máte střechu: tašky,lepenku atd) .Pak bych to pořádně vysušil ,zaizoloval a až pak malba.

jestli to budete malovat na to mokré,tak vám to bude pořád vylézat.A budou mapy.

PS:muj tata měl na to izolování takový fígl:místo kde byl flek-po řádném vysušení postříkal sprejem (např.bílým auto emajlem) a až pak malba.

Tak držím palce-ať se daří a ať nemusíte po dalším dešti znovu malovat

hodnocení

bydlím v 3. patrovém činžáku ve druhém patře

sousedi nademnou mají sucho

, na střeše jsem byl a vypadá to neporušené (střecha byla před 7 lety opravována a firma která to dělal už neexistuje)

takže opravdu nevím *nevi*

Na střeše problém jistě vidět nebude, hledejte na stěně komína pod ní!... Voda opravdu může protéci dutinami tak, že není patrna i ve větší vzdálenosti (z hlediska pater).

hodnocení

no jo, jenže ty komíny tam jsou na střeše "zaslepeny" a jsou nyní využívány jen jako odvětrávání(zřejmě)

máme tam jen jeden komín na vývod z kotelny (plynové kotle) ale ten je na ddruhé straně činžáku

P.S. celou dobu co tam bydlíme nic až nyní jen trošku sprchne tak toto

nešlo by to nějak jakoby seškrábat až např cihlu (tam něco "zamazat" a pak zase nahodit omítkou? *hi*

hodnocení

tak a je to v prd-li!

teď jsem se šel mrknout jak to vypadá a *sok*

*modla* co teď, v těch místech kde se to rozchází do stran vede elektroroz.

Mokrý flek  mezi stropem a zdí #2

V každém případě je nutné lokalizovat postor, ve kterém dochází k vnikání vody. Pokud to navíc jede po el. rozvodech, je to problém jak hrom. Dokud nebude zdroj vody odstraněn, jsou veškéré opravy marné!

jambus*
hodnocení

2x

V prvé odpovědi jsem myslel,že bydlíte přímo pod střechou.

V panelových stropech je opravdu složitější najít kudy voda vniká.V dutinách panelu muže voda téct i X. metrů.

Kromě komína,je možné že někde v okolí je i svod dešťové vody.

A ještě k problému s elektro rozvodem: elektřina a voda nejde dohromady-muže to ohrožovat na zdraví i životě,ale moc se nelekejte.Pokud je to jen v okolí kudy vede kabel-měl by to v pohodě vydržet.Horší by to bylo kdyby byla v postiženém místě odbočná krabice a voda přišla do styku s obnaženými částmi vodiču.

Každopádně je to třebe řešit.

hodnocení

v těšch místech vedou pouze kable

a před chvílí jsem byl na střeše a vypadá to žýe tam není snad ani místo kudy by mohlo zatekat (ve spojích)

krytina je jakoby nějaké "lino"

místo označené je "bajvoko " v kterých místech to mám a ta rouora nalevo je odvětrávání stupaček

Mokrý flek  mezi stropem a zdí #3
al*

Ta voda se může pod krytinu dostávat kolem kteréhokoli komínku a téct pod krytinou, nečekej, že místo kudy voda vniká, je svisle nad místem, kde máš flek. Vstup může být NAPROSTO KDEKOLI.

al*

Nejspíš to bude tam, kde se opravovalo, nebo natíralo naposledy - kounul bych na ten komínek, co jsou kolem něj ty bílé šlápoty. Vypadá opravovaně. Nepředělával někdo kotel?

hodnocení

no tak to mám teda radost!

a ty "komínký" to jsou nějaké "vzduchové cosi" a ty šlápoty jsou moje jak jsem včera a dnes chodil po střeše a zkoumal nějakou miniaturní trhlinku,a nic!

kotel je na druhé půlce činžáku

a střecha se dělala, myslím před 7 lety

ale je to divné dnes prší taky skoro celý den a od rána se ten "flíček" zastavil. Uvidím ráno co bude nebude

Ještě mě napadlo že, pokud to tam třeba stíkalo celou dobu a nyní jakmile se sekalo a bouralo, se těmi otřesy jakoby vytvořila prasklinka a místo aby to stíkalo až kdesi dolů tak to prostě začalo prosakovat k nám do bytu. Bylo by to možné?

A co tak zkusit vysekat omítky až na cihlu, anebo až přímo do "komínu" a tam to jakoby zalepit?

milý Kubinče, napadá mě, jestli soused nad Vámi cosi nekoná. Zeptal jste se ho? Popřípadě ukázat co se děje. Že by teklo komítem a zrovna u Vás to vyrazilo?

Pak už jen pomalu klofat do zdi a jít po mokré cestě kudy to vede. Ještě že to bylo před malováním.

hodnocení

u souseda jsem byl a všude měl sucho, on byl se podívat u mě doma a jen *sok*, a že nechápe *nevi* no to ovšem já taky!

vyrazilo se to obpatro, je to divné ale je to tak!

klofat do zdi? ale to snad ani nejde, to flekmísto je přímo v místě strop-zeď

no a vymalovaný máme poue stropy ( struktur. barva)

jak jsem psal, uvidím ráno, teď tam raději se ani kouknou nejdu

hodnocení

*ua*, flek druhý den vysychá ikdyž pršelo. Sice je skvrna hnusná žlutá,špinavá, ale tu zeškrábnu.

no tak to mi teda vysvětlete jak je to možné

no raději se nebudu moc radovat, uvudíme co to udělá jak budou vydatnější deště

Pane Kubinče, na dálku to nevysvětlím. Jen s domnívám, že to nebylo ze střechy, ale jen zhora.

Jo, něco na tom asi bude... určité vysvětlení to je. Soused mohl plavat deset hodin předem a maje nyní již dávno vytřeno a sucho, nabízí k nahlédnutí svůj byt... *nevi**hi*

hodnocení

ano, nabízel k nahlédnutí a oprvdu sucho! *nevi*

Zatékání může být ovlivněno i větrem (třeba se nyní obrátil)... v tom je právě ta zrada, že na ploché střeše se opravdu těžko hledá bod, kterým opravdu k zatékání dochází. Voda může provzlínávat několik metrů a při první příležitosti se pak propadne kam se jí nejprve podaří... Navíc se při tomto složitém průtoku vše projevuje se značným zpožděním. *nevi*

hodnocení

:), ted jsem se byl kouknou opět na ten flek a on se opravdu zastavil (jsem zvědav na jak dlouho) a venku stále prší

uvidím ráno,držte mě palce

držím palce

hodnocení

0x

Dokud to nebude suchý tak to stejně neopravíte...

20.09.08 14:21
hodnocení

:(

jambus*
hodnocení

0x

Čím dál více začínám věřít variantě -toho vytopeného souseda co si hraje nyní na suchou podlahu. Pravdu ukáže až čas a další vydatnější srážky. Pak by bylo třeba říct : sousede-kápni božskou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]