Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuch.robot KENWOOD KMX 61 zkušenosti

Od: olaf71* odpovědí: 13 změna:

kuchaři a kuchařky, majitelé tohoto robotu, jaké máte s ním zkušenosti. chtěl bych si jím vybavit novou kuchyň a nevím, zda to bude dobrá volba. měl jsem ho v ruce (toho robota) a zdá se mi konstrukčně povedený. ale jaký je to pomocník?

Kuch.robot KENWOOD KMX 61 zkušenosti

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kenwood je dobrý pomocník.Nedávno tady byla podobná otázka. Kdybych si kupovala nový robot, tak určitě tuto značku.

ladinpraha*
hodnocení

0x

S tímhle zkušenost nemám, ale při výběru jsem v dané cenové kategorii preferoval co největší výkon motoru, co největší nerezová hnětací mísa a příslušenství, které k němu je a které budu opravdu potřebovat. Obvykle totiž člověk zjistí, že musí těsto míchat natřikrát a že má ve skříni spoustu nástavců, které v životě nepoužije a ty, které by opravdu potřeboval se nedají ani dokoupit.

Ladine, to máš naprostou pravdu. Záleží na výkonu motoru a šla jsem se schválně podívat na tento, který je tazatelem uváděný, a překvapilo mne, že má pouze 500W. Tak tento model bych si určitě za ty peníze nekoupila. Je to kolem 7.000kč. Já jsem měla Kenwood před třiceti lety, přišla jsem o něj, (ukradla mi ho jedna známá, u které jsem si ho v dobré víře,z důvodů stěhování uschovala a ona mi ho pak zapřela.) Ale to byl PAN robot. Jenomže ten stál tenkrát na naše peníze skoro dvacet tisíc tisíc. Kupovali jsme ho ve Švýcarsku. Ale kdyby mi ho ta potvora neukradla, tak ten zaručeně funguje dodnes. Nikdy jsem na něj nezapoměla. Ale jak vidím, dnes bych stejně tu samou kvalitu asi nesehnala. Dneska to je samý šmejd vyrobený v Číně, jako šicí stroje a všechno ostatní. Bohužel.

ladinpraha*

Úplně přesně. Dneska musíš naprosto u všeho počítat s tím, že je to vyrobeno tak, aby to přežilo pokud možno záruční dobu. Výrobci nestojí o to, aby ti výrobek sloužil 20 let, oni potřebují, aby sis po skončení záruky přišla pro nový přístroj. Nebo lépe pro dva nebo tři speciální, jednoúčelové. Svého času jsem sháněl robota, který by měl mlýnek na mák. Jak myslíš, že jsem dopadl? Jedině mě stále překvapuje ETA, kde dostaneš díly a příslušenství na jejich 30 let staré roboty.

olaf71*
hodnocení

ano, Eta musí ty díly prodávat, protože ten jejich robot stál tak za ho..., žese musely ty plast. díly pořád měnit:)

ladinpraha*

Plácáš nesmysly. Mě ten robot funguje už cca 30 let a jediné, co jsem na něj 2x dokupoval byly kameny do mlýnku na mák. A není to tak dlouho, co jsem za asi 160,- Kč dokupoval celý mlýnek jenom proto, že se ho část někde potratila. Chceš snad tvrdit, že mají povinnost vyrábět díly na 30 let staré výrobky?

olaf71*
hodnocení

to určitě nemají, ale kde máš jistotu, že nejsou vyrobené před 30 lety.

ladinpraha*

Pochybuji, že by byli schopni vytvořit takové skladové podmínky, aby to na tom plastu nebylo vidět.

olaf71*
hodnocení

nejsem přeborník na výkony, ale důležitá je převodovka.

Olafe, já tedy mám od maminky starou Etu, tu oranžovou, je jí taky určitě víc, jak třicet let, mám ji kvůli odšťavňování rybízu. Na tohle je naprosto dokonalá a FUNGUJE absolutně spolehlivě. Je to sice nehezký, dost robustní přístroj, ale šťáva je fantastická, čistá, a dokonale "vycucaná". Zezadu leze jenom suchý troud stopek a lístečků, vypadá to jako suchá hovínka. Nedávno jsem k tomu sehnala i mlýnek na mák, protože majitelka obchodu to měla k vyhození někde v bedně a já se jí na to čirou náhodou zeptala. Prodala mi to za stovku, i s tou převodovkou. Je faktem, že mi zabere dost času, než to monstrum složím dohromady, protože to nepoužívám každý den, takže musím soustředěně studovat návod, ale jinak kam se hrabou dnešní odšťavňovače, které musím neustále čistit v průběhu manipulace. Tady na té Etě, klidně najednou zpracuji několik kil rybízu.

olaf71*
hodnocení

moje obě tchýně měly doma Etu takovou tu jak se zasouvala s celým vozíkem do skříňky, kde bylo příslušenství. ta samá verze se dělala i na stůl. jediné, co bylo použitelné, byl mixer,ale od té doby, co jsem v obchodě zahlédl vyzkoušel tyč.mixer, tak lepšího není. ta struhadla a krouhadla byla k vzteku, plastové spojky a matky se v mžiku oběhaly, protože se to povolovalo, někdy naopak tak utáhlo, že to nepovolil ani strejda Schwarzenneger a muselo se na to sikovkama.:)

To budeš mít určitě pravdu. Já to na strouhání ani mixování, nikdy nepoužívala. Nežila jsem tady pětadvacet let. Ale teď mi ho maminka přenechala kvůli tomu rybízu. Ona už je stará a sotva leze a tak už žádné marmelády nedělá. Jinak to už ani žádné jiné příslušenství nemá. No a já objevila ten mlýnek na mák u té paní, a ten jsem dokoupila za pakatel. Ale ve vzpomínce mám, že to rachotilo, když se v tom šlehalo. *smich*

doplněno 11.12.11 19:05:

Ale jestli si chceš koupit nový robot, tak se fakt zabývej i výkonem. Když je jenom 500W, tak ho musíš nechávat odpočívat, abys nepřehřál a nespálil motor. Fakt, věř mi. Kdybys chtěl třeba uhníst tužší těsto, musíš opatrně. To jsem Ti chtěla vysvětlit. A když chceš investovat 7.000kč, myslím, že najdeš i lepší.

olaf71*
hodnocení

samozřejmě budu porovnávat a čekám ještě na nějaké odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]