Nejste přihlášen/a.
Nemá náhodou někdo orientačně spočítáno na kolik vyjde kubík vody z vlastní studny při pouzití darlingu? Milan to jistě bude vědět z hlavy. Moc děkuji.
proč to dělat jednoduše, když to jde složitě...
bruk to trefil, opravdu nejjednodušší počítání... jen snad je třeba dávat pozor na to, kdy ten motor běží a zmáčknout třeba stopky...
tazatel by se dozvěděl, kolik času běžel motor a kolik to sežralo el. energie... co by mu pro orientaci mělo stačit...
ovšem otázka zněla na kolik vyjde kubík vody, a to bez vodoměru nedá dohromady...
Dobrý den, stačilo by si změřit čas, kdy pracuje motor. Já mám na čerpadle motor 1,5KW a pokud by běžel celkem hodinu denně, tak má spotřebu 1,5KW/h. Dále to pak záleží na vaší sazbě za el. Při ceně 5Kč za KW/h to potom dětá 7,50Kč/den.
Čerpadlo čerpá tak dlouho, dokud ho nevypne tlakový spínač. Pochopitelně, pokud je spotřeba vody větší a další parametry horší (opotřebování čerpada, hloubka studny) tak bude čerpat třeba 2hod za den (samozřejmě po kratších intervalech) a úměrně tomu se zvedne spotřeba el. energie. Bod jsem dal já, ale tady jsem se spíše uklepnul.
No nějak jsem asi původně nepochopil, že vám jde o to si porovnat náklady oproti obecnímu vodovodu. Proto jsem se taky hned mentálně nechytnul. Jednoduše nelze spočítat jaké jsou konkrétně VAŠE náklady na vodu ve VAŠICH podmínkách. Svoji vodu můžete mít až po nějaké investici. Nejprve musíte investovat do studny, připojení k nemovitosti a do technického zařízení (čerpadla) To vše bude mít svoji omezenou životnost a tak budte muset počítat i s opravami. Během této doby by jste však kupoval předraženou vodu od vodáren. Velkou roli ve výpočtu pak taky hraje jaká je vaše spotřeba. Z těchto všech neznámých veličin by se teprve dala spočítat cena jednoho VAŠEHO m3 vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.