Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Turbokotle plynové - funkce

Od: nokia321* odpovědí: 5 změna:

Kolega v práci mi vyprávěl o turbokotlích. Pozoruje když jde kouřit ven jak jednotlivým sousedům zapíná na chvíli a pak se zase vypne(pára s komína)

To je u turbokotlů normální jev? Jak to tedy prinipiálně funguje? Nahřeje okruh např. na 60 pak se vypne , čerpadlo honí vodu do kola , ta postupně chladne a co dál?

Já mám kondenzační skoro nepoužívám,ale ten běží v kuse. Nevím možná také jde předělat, ale nevím jak.

Mám stach že by se něco zničilo, když by stále zapaloval.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

1x

Každý pl.kotel se nahřeje na nastavené stupně,např 60.Poté se vypne,čerpadlem se honí voda v topení a když vychladne,zase se zapne kotel.Když je relativně teplo,tak se zapíná sporadicky,třeba jednou za hodinu.Při velké zimě se téměř nevypíná.Kondenzační kotel topí na 40 a tak jede pořád.Veškerá práce kotle , i zapalování je řízeno automatikou,takže pokud by se mělo něco pokazit tak se vypne a hlásí poruchu.Není potřeba se ničeho obávat a pro pochopení práce kotle ,je třeba si přečíst návod a tím se vzdělávat.

hurja*
09.12.11 23:38

Děkujeme :)

Ten váš kondenzák pracuje správně nic nepředělávejte .Čím menší počet startů kotle tím lépe, Kondenzační kotle umí stáhnout výkon tak aby se odstranilo nežádoucí cyklování.

hodnocení

0x

Já myslím, že spíše jde o kotel s výměníkem TUV bez zásobníku, ten zapíná i na pár sekund tehdy, když si někdo pustí teplou vodu. Jinak na topení běží kotel ne v kuse, ale do té doby, než ho vypne pokojový termostat - nebo jiná automatika.

hurja*
hodnocení

0x

Nerozumim tomu taky... ale sousedovi to taky tak sepina...tak co 10 -15 minut...a určitě to voda neni-ohřev! Musim se ho poptat... Ja si myslel že ma kotel na plyn...ale ne na termostat ale na teplotu vody...jak klesne pod určitou teplotu tak spe pec a znova nahřiva... to si myslim ja... jinak na termostat...se sepina kotel tak za 2-3 hodiny...hruza...doma zima...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]