Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Málo ohřáta teplá voda z kohoutků

Od: accept* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

můžete někdo poradit,mám kotel DUA 24 CK a poslední době mi teče z kohoutků dá se říct vlažná voda,nevím zda je problém s kotlem,že tu vodu pořádně neohřeje.I když je kotel zapnut na ohřev topení tak ta voda teče vlažná...

máte někdo zkušenosti nebo poradíte,díky *placni*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Závada bude nejspíš v nastavení termostatu nebo z nějakého důvodu nepracuje správně. Omylem uzavřený okruh pro ohřev vody. Zjistit tyto náležitosti.

accept*
hodnocení

máte na mysli termostat v kotli?

kdokoliv*

Asi ano já ale netuším kolik termostatů anebo jaké možnosti na něm jsou k možnému seřízení v tomto případě ohřevu vody. Běželo to někdy bez potíží? A kdy naposled.

accept*
hodnocení

termostat má jen jeden v kotli,a druhý je v koupelně na řebříkovém radiátoru, tem musím pořád odvzdušnovat nebo se zavzdušuje a málo hřeje radiátor, před týdnem mi právě kapala voda z tohoto termostatu v kotli a dotáhl jsem matku na té tyčce co je termostat a přestalo to kapat.

kdokoliv*

To o čem píšete není náhodou redukční ventil? A potom - to na co jsem se ptal je kde?

accept*
hodnocení

redukční ventil je na jiném radiátoru, na tom řebřinaku je odvzdušnovací ventil a v kotli je taky odvzdušnovací ventil.

lui*
hodnocení

0x

Pokud teče voda naplno, tak jako by byla ohřátá, pak je něco vadného na omezovači průtoku TUV. Pokud teče voda málo, a přesto jen vlažná tak by to mohl být ucpaný filtr TUV spolu ještě s něčím dalším, nevím.

des*

Je zanesený výměník vodním kamenem.Odpojit,proplachovat octem ,až to bude čisté.Pokud si na to netroufnete,dělají to servisáci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]