Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme asi 4 roky starý plynový kotel junkers - kombinovaný na vodu i topení. Dnes ráno jsem se vzbudila a netopil. Teplá voda teče. Máme termostat, který jsem zkoušela a taky funguje. Kotel funguje (plamen hoří), ale topení je studené. Něco podobného se nám stalo cca před půl rokem ale naopak netekla teplá voda. Byl zde technik a řekl, že máme tvrdou vodu, tak se něco zaneslo(protože dům byl nějakou dobu prázdný), ale že je kotel v pořádku. Problém jsme měli cca i před 14ti dny, kdy zas netekla teplá voda, ale stačilo zvýšit teplotu na termostatu a teplá voda téct začla. Vím, že je dotaz trochu hloupý (jsem ženská a vůbec tomu nerozumím), jestli ho mám třeba vytáhnout ze zásuvky nebo co. Dnes budu muset hodně péct nebo tady umrznu . Děkuji všem
Jestliže kotel hoří tak se něco hřeje. A když se něco hřeje tak to musí někde být znát. Běží oběžné čerpadlo? A potom zavždušnění, málo vody s systému - doplnit vodu, odvzdušnit. Chtělo by to doplnit tyto otázky. Ale je to i částečně odpovědí.
Já ani nevím, kde bych to čerpadlo hledala, myslím, že je součástí kotle? Večer kotel normálně jel a ráno nic a to topily všechny radiátory po celé délce, myslíte, že i tak by stálo za to to zkusit odvzdušnit?
Tak to asi ne, šel bych po tom zda běží oběh vody v systému. Běh toho čerpadla, které bude v blízkosti kotle je mírně slyšet, že běží. Mrkout i na jističe zda-li z nějakého důvodu nevypadl. Hledat závadu u čerpadla.
Zdravím, tak už máme verdikt. Bylo to čidlo. S cestou i prací si opravář řekl o 950 Kč. To jsou radosti před Vánoci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.