Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny kutily, přicházím z další otázkou a zároveň prosbou jak to nejefektivněji vyřešit.
Budu kupovat komínový digestoř, chci udělat prostup přes zeď pro odtah ven, nechci recirkulaci. Zdivo je škvárobeton cca 60cm. Jak toto co nejlépe provést? Zpětnou klapku taky nevím kde dát, když to půjde jen přes zeď, už žádné kolena ani nic. Co sem tady našel, tak na fasádě potrubí o něco protáhnu, aby nezustával flek nebo aby to po ní nestákalo. Někde nad tou horní zásuvkou bych to chtěl provést. Kuchyňskou linku mi budou montovat v pondělí, takže mám o víkendu co dělat
co se týká prostupu, tak odpovědí je dost, já odpovím na druhou část otázky.
Budete-li odsavač provozovat s vnějším odtahem (odvod nasátého vzduchu mimo dům), je třeba na výstupní hrdlo odsavače instalovat zpětnou klapku, která zabraňuje pronikání studeného vzduchu v zimních měsících zpět do místnosti. Ta bývá součástí digestoře. Na venkovní vývod bych dal mřížku se sklopnými žaluziemi.
Tak se uspesne povedlo, vyvrtali jsme to jadrovym vrtanim, diamantova korunka 117mm, vrtacku jsme drzeli dva, vrtali jsme to bez ukotveni a na sucho, pomalu, nechtel sem mit zed plnou vody, slo to pekne. Zpetnou klapku ma digestor, pak sem dal jeste jednu klapku ja a pak jeste ven zaluzie, uz se to rysuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.