Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , mám takovou asi hloupou otázku . Chtěla jsem se zeptat čím to může být , že nám v bytě za tento tyden praskly 4 žárovky a pokaždé v jiné místnosti a v jinem světle. Může to být starou nebo špatnou elektrikou? Děkuji.
Teoreticky by to mohlo být přepětí, ale na přepětí jsou citlivější jiné spotřebiče než zrovna žárovky. Taky by to přepětí nebylo pouze u vás, ale i sousedi by tomto období mohli mít spálený nějaký spotřebič.
Aha.. díky za odpověd... Navíc ted u nás v panel. domě provádí opravy vnitřních prostor , každou chvíli mají zapnuté vrtačky + nějaké další nářadí . Tak mě ted napadlo jestli to nemůže být i tím? Ale to je asi hloupost , že? ( stalo se mi to většinou když vrtali...a když vrtají nebo mají zapnuté něco jineho tak nám problikávají světla. )
O jaké žárovky jde? ale obecně lze říci, že žárovky mají nějakou životnost a jestli-že byli žárovky zhruba steně staré dá se předplkádat, že také v krátké době po sobě se mohou poškodit. Problém vidím za prvé v tom co je popsáno a druhou věcí bude a to bude tou hlavní příčinou, že v síti došlo několikrát po sobě k proudovému rázu ( vyšší napětí) = proto došlo k poškození žárovek v tak krátkém termínu po sobě. Staré vedení na toto nemá vliv z důvodu malého příkonu žárovek.
doplněno 07.12.11 08:27:Ještě také nutno podotknout, že žárovky už nejsou to co bývaly.
Díky No žárovky byly každá jinak stará , ale některé byly nové. ( jinak jsou to obycejne zarovky )
Podle toho jak píšete, tak vám praskaly postupně a nebylo to v jednom okamžiku. Kdyby to bylo najednou zrovna při jejich svícení, tak si umím představit, že se při práci v domě někomu něco nepovedlo , ale jak už jsem napsal, tak to by byly asi i podstatně větší škody i na citlivějších spotřebičích.
T o je pravda , že každá praskla zvlášt, ale praskla pokazdé hned co jsem sáhla na vypínač.( a pokaždé vrtali) Tak jsem si myslela jestli to nemohlo být tím. Poslední mi praskla dnes ráno ( také vrtali) , ale tahle žárovka byla nová , měli jsme ji 2 dny. TAk to nechápu tedy...
doplněno 07.12.11 08:53:Ted jsem šla měnit žárovku a zjistila jsem , že neni prasklá a funguje... jen nesvítilo světlo... Vyměnila jsem druhou žárovku a světlo funguje. Už to nechápu vůbec
Ostatní žárovky praskly, nějak tak tím co je napsáno výše a ta jedna byla evidentně ( špatný kus) v dnešní době těchto žárovek je mnoho - můžete ji jít reklamovat. Při vrtání ve vašem domě dochází nárazově ke snížení napětí a jak už jsem napsal časté změny napětí v síti mohou toto poškození urychlit.
doplněno 07.12.11 09:08:Žárovky se mohou čas od času také samy povolit toto je způsobeno její změnou teploty a na patici kde jsou kontakty dojde k neúplnému spojení, zajiskření kontaktu žárovky a pak už se to chová tak jak jste měla sama možnost pozorovat.
No právě ,že ta žárovka vadná není ...v jiných světlech svítí. Jinak díky za odpověd a budu doufat , že už další žárovky praskat nebudou... Jinak s tím tedy asi nic nenadělám. Tak mi nezbývá nic jiného , než věřit , že už nic praskat nebude
Dobrý den, tak pokaždé vrtali a při rozsvícení žárovka jako by blikla a praska? Vyhodila jistič, nebo pojistky? Pak ostatní světla v bytě svítily, nebo nějakou dobu nic? Mohlo by se jednat o to, že při vrtání (nevíme co požívají za stroj) je hodně zatížena fáze na které je vaše větev se světly. Pokud ji ještě zatížíte při rozsvícení, to vyhodí jištění a vy si myslít, že praskla žárovka. Mezitím vyměníte žárovky a oni, nebo možná i vy nahodíte jištění a vám to připadá jako praklá žárovka.
Ano vždy blikla a praskla ...žárovka mi 3 krát OPRAVDU praska . Jinak dvakrat se mi vyhodily pojistky ( tedy jen ten jistič asi , protože mi nesvítily pouze světla jinak zasuvky fungovaly. ) a jednou mi jen tak praskla bez vyhozeni... a ted na po čtvrte mi jen nesvítila ( a to ani neblikla.. ).. je to všechno během jednoho týdne. Tak mi to přišlo takové dost divné , proto se ptám tady. . Nikdy předtím se mi to nestalo , že by jich prasklo tolik za sebou Diky ( Taky nam ta světla i semtam problikavaji , kdyz maji neco zapojeneho . )
Ano ostatní světla svítila ve dvou případech ... V prvních dvou se vyhodil jistič...ve druhych dvou už se nevyhodil a ostatni světla svitila...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.