Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvedani podlahy v koupelne

Od: vorenus* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,jdi k vam na radu, pred 2 lety jsme pristavovali na chate novou mistnost(koupelnu), mistnost je delana ve svahu, kde vyska svahu je cca 2,2 m, tak ze skoro cela zadni cast je az po strop.Bohuzel nam to delal znamy se kterym jsme se velice spatne rozloucili, to kvuli teto stavbe, do tet nam dluzi penize..., ale problem je v tom, ze po dvou letech se nam v zadnim rohu zacala zvedat podlaha, doslova nafukovat, je to po zime, myslite ze je to tim, ze se tam drzi voda(spatna izolace) a nasledne pak pres zimu namrzna, tim se to nafukuje?Nevim co s tim jsme zoufaly, jak to nejlevneji opravit, vymlati kachlicky a necim to naimpregnovat, aby voda neprostupovala, ve vedlejsi mistonsti je to take, v zadnim rohu je voda, ale to je sklipek a navic je mistnost stavena pred 20 lety, tak to tak neresime, ale vite jak to je, kdyz je neco nove a hned se to s...e, diky za vase rady co s tim, budeme moc vdecni :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Je to spodní voda,jedině vykopat zem a udělat trativod ven,nebo do kanalizace.Má to hroznou sílu,viděl jsem že se zvedla podlaha o půl metru,taková se udělala boule.

vorenus*
hodnocení

Dekuji za odpoved, myslite vykopat okolo mistnosti a dat treba kacirek?Protoze my uz tu mistnost mame postavenou a je tam ted koupelna a prave v tom rohu se zvedla ta podlaha(dlazba), nebo neni nejaka penetrace, ktery by zabranila pruniku spodni vody, ze by jsme ty kachlicky vybourali natreli podlahu nejakou penetraci?Dekuji za rady

moto*

Problém vám nezávidím. Z mé zkušenosti doporučuji obkopat kolem celé místnosti pod úroveň základu. Na dno položit naspádovanou drenážní hadici s odvodem z pozemku, tuto obsypat jemným štěrkem nebo pískem a dát vrstvu hrubšího štěrku, na stěny místnosti ve výkopu doporučuji dát ještě jako izolaci nopkovou folii a výkop zasypat zeminou.

Průnik zespodu nijak neutěsníte protože jde o zřejmě o tlakovou vodu ze stráně a ne o prosakování běžné vlhkosti vzlínáním z podloží.

des*

moto to napsal za mne,já jsem myslel postaru,proložit zem drenážkami,ale i ten kačírek by šel.Na to svařit folii a zabetonovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]