Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych vedet postup jak si sam doudit zakoupené již uzené maso, Jeste nikdy jsem neudil a do pripravy a uzení syroveho masa se jeste pustit zatim nehodlam. Chtel bych vedet postup jak pripravit pro douzení již uzené maso a jak dlouho nechat pripadne odlezet. Dále postup jak toto doudit, jak dlouho, na kolik stupnů. Maso mam na mysli uzenou kýtu či krkovici. Děkuji, připadný odkaz na navod či doporučení knihy s výše uvedeným postupem jsou vítány.
Dobrý den, někde jsem před časem potkal informaci, doudit lze ve starém hrnci. Na dno se dají hoblimy z tvrdého dřeva (asi dub, buk,švestka, jabloň) a nad tuto vrstvu se dá douzované maso. Vše se přikryje poklicí a pochopitelně hrnec na nějakou plotýnku. V bytě by to asi nebylo ono a tak někde venku. Prostor hrnce se zahřeje a zakouří a pak už je to na vás vymáknout si to.
Doudit koupené uzené je sice dražší ale jednoduché. Zatopím v udírně, pověsím maso a udím téměř studeným kouřem 3-4 h., maso je už ochucené, nijak ho neupravuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.