Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montážní pěna-jak uchovat

Od: nestastnik® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den všem,

jak způsobem lze uchovat/zakonzervovat montážní pěnu tak,aby byla po předchozím použití opět použitelná?Bylo mi doporučeno ji obrátit dnem vzhůru a aplikační trubičkou ji vložit do nádobky s vodou,aby k tomu nemohl vzduch,ale toto se mi neosvědčilo,

děkuji za tipy,

hezký den

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

1x

Podle mých zkušeností je to jednorázovka.Proto se dělají různé velikosti.Jinak vydrží max týden.

bruk600*

Mě vydržela něco přes měsíc, ale je to spíše náhoda.

paaja*
hodnocení

1x

Mám tu samou zkušenost co des - nedá se na to spolehnout. Někdy vydrží měsíce, někdy plyn do druhého dne vyprchá. Nějaké opečovávání asi nepomůže. Špatně těsnícím ventilem vyprchá tak jako tak

hodnocení

1x

Konec trubičky ohněte a stiskněte kleštěmi. Pak jí něčím ovažte (drátem, izolačkou) tak, aby zůstala zlomená (a zcela neprůchodná. Kdzž pak otočíte nádobku ventilkem nahoru a stiskněte, pěna v trubičce (i ventilku) tlakem opět zkondenzuje na kapalinu a ventilkem odteče zpět do nádobky. Trubičku nechte uzavřenou (zlomenou) až do dalšího použití. Není to navěky, ale vydrží to poměrně dlouho.

colombo*

Tady ta poslední rada je docela špatná.

Už několikrát se mi stalo, že jsem nechal pěnu zatvrdnout v trubičce a pokud ventilek netěsní, tak montážní pěna začne procházet mezi ventilkem a gumovou částí nad plechovkou. Takže tudy raději ne.

Při tomhle postupu v trubičce pěna nezůstává. Zkondenzuje a steče spět do nádobky. V průhledné trubičce je to krásně vidět.

magdon má pravdu, navštivte stavebniny a koukněte na novinky... prodává se trubičková pěna s držákem, kde hadičku opravdu zalomíte a neztvrdne...

Ale raději používat pistolovou, ta je určitě lepší...

Pěny MUSÍ vždy stát dle pokynu výrobce vždy nahoru!

Neskladovat v ležaté poloze, ani dnem vzhůru.

hodnocení

0x

pokud máte trubičkovku tak tu spotřebovat,vydrží max pistolová ,nasazená a pevně utažená na pistoly,jakmile se k pěně dostane vzduch tvrdne,jinak se skladuje dnem dolu,při použití trubyčkovky se mě max osvědčilo pokud jsem okamžitě nespotřeboval pročistit čističem PU pěny trubičku a ventilek ,ale je to o rychlém spotřebování,max 2dny,stejně zatvrdla

colombo*
hodnocení

0x

Já vyplachuji ventilek na plechovceš montážní pěny ředidlem (může být i čistič pěny). Pomocí injekční stříkačky ventilek naplním ředidlem a potom ředidlo vyliju otočením plechovky dnem nahoru. Takto lze čerstvou montážní pěnu rozpustit a ventilek zachovat čistý. Při naplění ventilku je zároveň poznat jestli přes ventilek uniká plyn (bublinky v ředidle).

Pokud chceš manipulovat s ventilkem, vždycky napřed vylij ředidlo z ventilku. Pokud je zkusíš vyfouknout, tak ventilek znovu zašpiníš a ještě můžeš dostat zásah ředidla do očí. Takže opatrně a přemýšlej u práce.

jkr®
hodnocení

0x

Taky jsem to řešil, protože rekonstruuji. Matlání s plastovými trubičkami mě pěkně štvalo.

Koupil jsem si pistoli a je po problému - nová mě stála 299 Kč. Skladuji v pokojové teplotě, polohu náplně neřeším, takže s detaily neporadím.

dobre-naradi.cz/...

jenousek
hodnocení

0x

Kupodivu já s tímto problém nemám a jednu pixlu používám i několikrát. Osvědčilo se mi po aplikaci okamžitě odšroubovat trubičku a pěnu normálně postavit a nechat jí tak. Někdy je potřeba jemně podržet kleštěmi plastový ventilek, co čouhá pod trubičkou, protože při pokusu o vyšroubování se to celé protáčí. Po odšroubování sice z ventilku ujde trochu pěny a zatvrdne, ale to nevadí, pak se rukou odlomí, vezmu malý vrut na šířku a délku ventilku, zašroubuju rukou a vytáhnu, čímž z ventilku dostanu zbytek zaschlé pěny. Trubičky mám nakoupené náhradní, takže vždy použiju novou.

Použij jsem už dost různých pěn a nikdy jsem s tímto postupem neměl problém. Nechat i s nazazenou trubičkou se mi neosvědčilo - často ušel hnací plyn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]