Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úklidové firmy - doporučíte mi?

Od: zooh* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den, sháním nějakou dobrou úklidovou firmu v Praze - já jsem z Prahy 5. Ráda bych si u ní objednala generální -předvánoční úklid. Nikdy jsem doma úklidovou firmu neměla, takže jsem z toho dost nervózní a opravdu bych byla ráda, aby to byla solidní a spolehlivá firma. Projízděla jsem si webové stránky a zatím mne zaujali: Pražská plynárenská Správa majetku, ÚKLIDEX, Pulizia a Prima hospodyně. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Nebo mi poradíte jiné? Nemusí to být nutně firma, může to být i jednotlivec. Díky

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x

Co se tyče generalního ulidu,doma nabo v bytě tak to zahrnuje i mytí oken?Jednou jsem šla paní na uklid a chtěla po mě i mytí lodžii.Pěkně jsme si naběhla.Venku mrzlo -7"C na oknech voda namrzala a já pak přes novy rok s tak ucpanymi dutinami,že na to jakživa nezapomenu.Trvalo mi 2 měsíce než jsem se z toho dostala.Když mě viděla zubařka napsala mi ATB.

Kolik si učtují firmy koukla ste?Určitě kolem 2000,-

zooh*
hodnocení

Tak zatím nemrzne, takže bych byla ráda kdyby v tom ta okna byla - ale úplně nutnost to není. To jste natrefila na pěknou semetriku, tohle já bych nikdy po nikom nechtěla aby venku lezl v mraze.

Nejspíš sem si vybrala - zatím jsem dostala nejlepší nabídku od Prima hospodyně - za cca 1500 - 3-4 hodiny práce, 2 pracovníci. Jsou v tom i okna, komplet kuchyně, wc, koupelna, spáry, prostředky. Takže s touto nabídkou jsem velice spokojená, navíc mi řekli, že termín mi mohou dát do 3 dnů, tak to nejspíše vyzkouším a uvidíme...

Sice jsem se tomu vždy bránila, přeci jen pouštíte do bytu cizího člověka... ale letos opravdu nemám energii ani nervy na žádný velký úklid - resp. udělala bych ho ale netrval by mi 4 hodiny ale tak 4 dny a potom bych nevstala :-D, takže proč si nezpříjemnit trochu život.

Ráda bych vás požádala o zprávu, až budete mít úklid za sebou, jak vše probíhá, kdo k vám přijde, co vše dělají. Sice bydlíme na 9, ale, to by pro ně, neměl být problém. Také mám obavu, koho do bytu pustit. Děkuji Viky

doplněno 06.12.11 14:46:

Zooh, omlouvám se. Chtěla jsem požádat vás o zprávu, děkuji Viky.

zooh*
hodnocení

Určitě Vám dám vědět jak vše proběhne, také z toho mám trochu nervy, ale zatím vše vypadá dobře - příjemná komunikace, dobrá cena.

Nasmlouvané mám tyto služby:

setření podlah:
vysátí čalouněného nábytku:
umytí WC:
umytí koupelny:
umytí obkladů / vyčištění spár:
umytí oken a rámů:
čištění žaluzií:
otření topných těles:
umytí kuchyňské linky zvenčí:
umytí kuchyňské linky zevnitř:
umytí sporáku / varné desky:
umytí trouby:
umytí ledničky zvenčí:
umytí ledničky zevnitř:
umytí ostatních kuchyňských spotřebičů:
otření dveří a jejich výplní:
setření prachu z nábytku:
setření prachu z obrazů:
umytí vypínačů:
otření svítidel:
leštění zrcadel:
vytření knihoven:

Za 1.448,- bez DPH 10%.

V ceně je doprava po Praze i vlastní čistící prostředky. Mělo by to být 3 - 4 hodiny, 2 pracovníci. Jedná se o firmu PRIMA HOSPODYNĚ s.r.o. Možná že to stihne i v tomto týdnu, takže Vám dám vědět jak jsem byla spokojená.

krkovicka*
Nabídka zní lakave.Cena odpovídá.Vůbec se nebojte.Lidí k vám přijdou jsou Proverenybudou si chtít vás udržet jako stálého zákazníka.Nastražené past do jednoho z pokojů.Dejte mince do mísy.musí jich být moc.nebo hoďte dvacku za stůl.Schválně jestli vám ji dají.
Už druhým rokem chodím uklízet do vily od které už mám i klíče.paní je po operací kyčle a dceři braly kus plíce.takže jsou skoro nemohoucí.Ještě jedna opatrnost.Řekněte někomu ať vám zavolá během úklidu.povídejte do telefonů jakoby to bylo vaše dítě a mluvte o tom že máte doma úklid.
zooh*
hodnocení

A mohu se zeptat k čemu to bude? Že budu "dítěti" říkat, že mám doma úklid?

No ale to je jedno, já tam přes úklid nebudu, máme malý byt 2+kk, 45m2 a uklízet se bude celý, takže bych neměla kam se schovat a akorát bych překážela :)) Pustím je tam ve 14 hodiny a potom si v 18 hodin přijdu převzít práci. :)

krkovicka*
Tak když je tam necháte samotný a vy tam nebudete.tak tedy dobře.Volání utvrzuje v tom že nejste sama.Znám mnoho žen, kteří právě měly doma pracovníky a pak se z nich vyklubal tiparu bytu.Osobně bych nesešla aby mi někdo sahal na osobní věci.třeba i kartáček...Já to ale dělám:-D
zooh*
hodnocení

Já jsem si to myslela, ale nechápala jsem proč mám dělat, že je to dítě :))

No tak tato firma se mi zdá dost renomovaná, stránky už má dlouho, a vypadá opravdu zodpovědně a žádné negativní názory jsem na ní nenašla, tak snad bude vše OK. Mám termín tento čtrvtek. Já opravdu nejsem schopná tam být s nimi, za a) mi to přijde opravdu hloupé, protože kdyby tam byla 1uklízečka tak se schovám do toho druhého pokoje co nebude uklízet, ale budou tam dvě, takže není kam se schovat, a když si sednu na pohovku tak budu muset vstát protože jí budou chtít luxovat atd. To už potom není takový komfort. Navíc chodím do práce, a musela bych si kvůli tomu brát půl den dovolené. A předpoklám, že jsou to profesionálové, že mi na moje věci sahat nebudou. Na kartáček si můžu dát chránič.

A co vy děláte?

krkovicka*
Brigadne taky uklizim pod uklidovou firmou. Ta ale byty nedělá.jen objekty.Chodím třikrát v týdnu na kancelaře firmy.Můj hlavní pracovní poměr je pražský cateringovy firmě.Obsluha na akcích a výroba baget.
zooh*

No a vy snad osaháváte cizí zubní kartáčky nebo tak něco? :)

krkovicka*
Ne úmyslně.Ale už dvakrát se mi stalo že jsem při úklidu koupelny musela přesunout i mezizubni kartáčky.
zooh*
hodnocení

no... tak s tím se počítá. Na kartáčky dám pouzdro a nebo je potom jednoduše vyměním :)). Schválně jsem si nedala uklízení i vnitřních skříní a tak, takže v oblečení se mi nikdo hrabat nebude muset. Tak zítra už přijdou, musím říct že se dost těším a zároveň jsem hrozně nervózní, ale na můj verdikt ohledně této firmy čeká asi 5 lidí, takže pokud budu spokojená, tak je nejspíš čeká dalších 5 kšeftů - a to většina z těch 5 má mnohem větší byty nebo domy než já, takže by se jim to vyplatilo :).

Protože mám po celém bytě množství věcí, které se lehko dají odnést, nikdy bych tam nenechala nikoho cizího jen tak. Stačí se občas podívat na pořad "Prostřeno". Místo podívání se, jak kdo žije. Soutěžící vlezou do skříní, šuplíků, oblékají si cizí věci na sebe. Nikdy už bych neměla pocit, že jsem doma, kde má všechno své místo. Jsou dvě, pokoje mohou uklízet společně. Křeslo mám všude, číst se dá také.

zooh*

Kdybych si myslela, že je tohle možné, tak bych si nikdy nikho do bytu nepustila. Myslím si, že toto je základ profesionální firmy a bez toho by nemohla fungovat. Takové věci se provalí. Navíc tady budou dvě, takže se nějak hlídají i navzájem. Navíc budou mít dost práce než aby se mi hrabali v šuplíkách. Ale i kdybych byla doma tak kdyby si chtěli utřít nudli do mých kalhotek tak to udělají - to bych jim musela stát za zadkem.

Né vážně, když už bych si musela vzít dovolenou abych je sledovala - tak to už je potom opravdu jen lenost ,a můžu si za tu dobu uklidit sama. Ale já nemám čas ani možnosti si brát dovolenou, takže je pro mě pomoc, že budu pracovat a přijdu do čistého bytu. Ale můžu tu zapnout webovou kameru a nahrávat :-DDD

zooh*
hodnocení

Zapomněla jsem sem napsat zkušenosti.

Objednala jsem si tedy Prima hospodyni.

Z prima hospodyně měli dorazit v 14:00, asi v 13:00 mi volali, jestli nemohou přijít o hodinu později, že nestíhají předchozí pani. Dorazili tedy v 15:00. Na první pohled sympatičtí lidé: pán (čech) a slečna (češka). Vše si přinesli s sebou. Ukázala jsem jim byt a oni začali pracovat - já jsem odešla. Domluveni jsme byli tak že by to měli být 3 - 4 hodiny, generální úklid se vším všudy. S tím že jsem počítala, že to může trvat i déle, že mi zavolají, až budou končit.

Volali mi tedy asi v 17 hodin, že v 18:30 budou hotový. Dorazila jsem v půl sedmé. Byt jsem prohlédla jen zběžně, dala jsem pánovi peníze a oni odešli. Potom jsem šla byt zkontrolovat pečlivě.

CO BYLO DOBŘE:

Okna byla umytá naprosto skvěle, blyštila se, nikde ani známka po šmouze.
Dobře byla umytá i trouba - která byla opravdu velice zanesená.
Dále byly dobře umyté třeba vodovodní baterie, které se také blyštily.
A podlaha byla celkem dobře vytřená - prý strojově.

CO BYLO ŠPATNĚ:

Vůbec nebyl utřený prach - což tedy nechápu.
Vytřeno bylo sice dobře ale jenom někde, vůbec se například neobtěžovali posunout rotoped a vytřít i za ním (byl za ním chuchvalec prachu). Nechtěla jsem po nich, aby stěhovali nábytek ale přeci věci jako je rotoped, křeslo... mističky na jídlo pro psa. Ty srandovně objeli, a nepořádek, který byl kolem nich tam nechali.
Vana by si zasloužila více péče, i já bych ji vydrhla lépe.
Záchod byl umytý opravdu špatně, pokud vůbec. Nejspíš jen otřeli prkýnko.
V kuchyni sice vyndali téměř všechny poličky a vytřeli je, ovšem velice ledabyle. V šuplíku, kde mám koření, nechali v rozích vysypanou skořici, v dalších šuplíku byla skvrna od omáčky (tu jsem tam nechala schválně) - byla hned na začátku, viditelná a dost velká. A vesele tam zůstala.
Co nechápu, byla žádná snaha aspoň o minimum původního rozložení. Tedy když jsem měla v skříňce na začátku oleje, protože je nejvíc potřebuji, našla jsem je zaskládané kdesi vzadu. Přeházeli mi i příbory, takže když sáhnu pro lžíci vytáhnu nůž. Ale dejme tomu, že je to oběť za úklid.

SHRNUTÍ:

S úklidem jsem nějak zvlášť spokojená nebyla. Celkově to byla úroveň asi jako kdybych si to uklidila sama - v některých případech bych to možná zvládla i lépe. Např. když měli umýt kuchyňskou linku tak ji prostě otřeli. Takže ve spárách zůstala špína atd. Očekávala jsem od generálního úklidu, že se zaměří právě na věci, co se nedělají každý den, tedy na spáry, rohy, detaily... To se nestalo. Cena byla asi 1480 - pán mi totiž nezapočítal DPH (nevím proč). Celkem vzato bych do toho znovu už asi nešla. Sice to byla nějaká pomoc (prostě tu práci nebudu muset dělat). Ale spousta nervů kolem toho, zbytečné plánování a pak nedostatečný výsledek.

Kamarádka si objednala stejný úklid u jiné firmy a spokojená byla asi tak jako já. Některé věci ji udělali lépe, jiné zase hůře. Takže zatím jsme opravdu kvalitní a poctivou firmu neobjevily.

krkovicka*
To byl mě zajímalo co tam ty tři hodiny ti dva dělali? Podle toho co popisujete i jednorukej byl to uklidil lip.důraz se vždy klade na místa kam byl ani vás nenapadlo kouknout.co takhle dole podle zachodovou misou za lednici nebo pod topením? šetřit suplata a semtam pritlacit na nejakou tu skvrnu to fakt není těžký.Uklizela jsem v různých domácnostech, z jedne jsem doslova brečela-ve vaně sla vidět kudy mi jela ruka byla uplne černá, v dětský vanicce tipnuty vajgle, lednice ohmatana, kuchyně humus, záchod zesr... ve všechno zahybech,, upatlanej od krve i stěny,chuchvalce ptachu na kobercích.Pani mi po roce volala opět, odrekla jsem to, nemíním chytit zloutenku.Tam už mě nikdo nedostane..
zooh*

Ano, bohužel udělali úklid tak možná hodinový. Přesně jak říkáš, jako místa kam se ani nepodíváš to samozřejmě neudělali. Opravdu jsem čekala mnohem mnohem víc. Kdyby to byl běžný úklid každodenní tak by to šlo, ale holt u toho generálního čekáš něco jinýho.

krkovicka*
Nejspíš vás měli jako poslední na seznamu tak vás už odflakly.když někde prijdu poprve,vydám maximum,do příště už vím co si mohu dovolit.kdybyste do příště hledala, ozvěte se mi.
zooh*

Děkuji, mohu Vás rovnou požádat třeba o e-mail? že bych si přidala do adresáře...

Já samozřejmě chápu že večer už mají méně energie než dopoledne, ale tak nějak jsem čekala hlavně když jsem u nich byla poprvé, že si dají záležet, přeci jen kdyby to udělali tak bych je doporučila spoustě lidem a objednala si je znovu... zrovna u této profese to funguje asi naprosto bezpečně - reference. Protože podle ničeho jiného vlastně nelze vybrat takovou firmu. Leda když nemáte reference tak zkusíte nějakou - jako já - a potom můžete šířit reference dál. :)

no nic... třeba to příště dopadne lépe :)

krkoviczka
Araxis@seznam.cz , jsem to ja jen jsem se zapomněla přihlásit.Jsem z Kosíř.

sedrakstardruzstvo
hodnocení

0x

Dobrý den,

doporučuji tuto firmu: www.sedrakstar.cz

S pozdravem

aquaplastpeter
hodnocení

0x

Prima Hospodyně není úklidovou firmou . Nemá ani své zaměstnance ani zařízení a prostředky.Najímá si jiné firmy a pracovníky a tváří se jen jako úklidová firma, za což si bere nehoráznou provizi. Na př. z 20 Kč za vyčistění koberce za čtv. metr 12 Kč a to jen za zvednutí telefonu.

Pokud byste chteli práci dohodněte se přímo s uklidovou firmou a ne s těmito agenturami,které nemají někdy ani kancelář. Ušetříte nemalé peníze . Na př. oproti 190 Kč na hodinu + DPH jen 150 Kč celková cena na hodinu.

Jednou takovou firmou je na př.firma na stránkách www.kalupinka-uklid.tym.cz s kterou mám jen ty nejlepší zkušenosti zkontaktoval jsem se přímo s majitelkou firmy paní Bednarčíkovou. a oproti Prima hospodyni jsem ušetřil mimálně 20% za skutečnou práci perfektně provedenou s kvalitním zařízením a úklidovými prostředky.

Peter

kolca
hodnocení

0x

Tak co jak jste pořídila s úklidem? Mne byla doporučena firma udrzbadomecku.cz a musím je pochválit. Čistí v Praze a okolí a maj i řemeslníky na opravy. Tak je příště zkuste, ceny jsou taky OK.

fanan
hodnocení

0x

Dobrý den, když si tak čtu ty názory tady, tak to moc nechápu :). Respektive již leta letoucí využívám jako správce několika komerčních i bytových objektů jednu jedinou firmu z Prahy a nikdy nebyl žádný problém. Zkuste poptat úklidovou firmu AWIS. Vřele doporučuji. Fany.

Úklidové firmy - doporučíte mi?
fanan2
durando*

Jo, s touto firmou mám také dobré zkušenosti. Uklízí nám AIRPORT LOGISTIC PARK. Jinak odkaz na jejich web se vám moc nepovedl, správně to je http://awisuklid.cz, ale to je nějaký nový, já znám tento uklidy-kancelari.cz/....

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]