Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím utěsnit železný sloupek kolem betonu

Od: misa503* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Prosím o radu, čím nejlépe utěsnit ( zalít ) mezery mezi betonem a železem venku. Stůl je na dvou železných nohách z jeklu a kolem nich jsou na zemi betonové dlaždice v písku. Potřeboval bych něco poradit na utěsnění na zemi kolem železných noh a betonovými deskami kolem těchto noh, aby tam kolem železné nohy netekla dolů voda. Do hloubky asi tak 5cm, šíře od nohy k desce je asi 2cm. Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Stůl je na místě stále,nebo ho na zimu uklízíte?Jde vám o to aby jekl nerezavěl?Proč tam voda nemůže?

misa503*
hodnocení

Stůl je na místě trvale. Je železná konstrukce a od té jsou do země dvě nohy - na kterých ten stůl stojí. Stůl je na zahradě venku. Vrchní deska je ze dřevěných silných prken a na nich je dlažba, aby prkna nehnila. Pod stolem mám betonové dlaždice i kolem obou noh. Nohy jsou z jeklu - asi tak 5cm x 4cm ( průřez ) . Problém je v tom, že kolem těch noh v zemi kolem desek teče voda a mrazem se zvedají desky kolem. Chtěl bych tam kolem noh u těch dlaždic ( asi 40cm x 40cm ) něco nalít, aby se to utěsnilo asi tak do výšky 5cm a nedostávala se mezi železnou nohou a dlaždicí již voda.

misa503*
hodnocení

Stůl je na místě trvale. Je železná konstrukce a od té jsou do země dvě nohy - na kterých ten stůl stojí. Stůl je na zahradě venku. Vrchní deska je ze dřevěných silných prken a na nich je dlažba, aby prkna nehnila. Pod stolem mám betonové dlaždice i kolem obou noh. Nohy jsou z jeklu - asi tak 5cm x 4cm ( průřez ) . Problém je v tom, že kolem těch noh v zemi kolem desek teče voda a mrazem se zvedají desky kolem. Chtěl bych tam kolem noh u těch dlaždic ( asi 40cm x 40cm ) něco nalít, aby se to utěsnilo asi tak do výšky 5cm a nedostávala se mezi železnou nohou a dlaždicí již voda.

doplněno 06.12.11 13:23:

A také mi jde o to, aby jekl nerezavěl v zemi. Nad zemí je důkladně natřen.

des*

Mám něco podobného.Nohy jsem natřel gumoasfaltem,zespod navařené deklíky ,aby voda nemohla dovnitř.Dlaždice musí mít udělanou drenáž z písku,aby se tam voda nemohla zdržovat.Takže klasika,jako když se dělá chodník.Jen utěsnit nohy si myslím nepomůže.Nic se mi nezvedá,mám nohy z trubek 70mm.

misa503*
hodnocení

Děkuji za rozbor - možnosti. Drenáž pod dlaždicemi není, jsou jenom asi v 10cm vysokém písku. Pod ním udusaná hlína. Dvě dlaždice se kolem jedné nohy trochu nadzvedly - asi mrazem po letech. Nevadí to ničemu. Jenom je tam vetší mezera a tu potřewbují něčím vyplnit, co ztuhne a nebude praskat. Nechci nalít do mezer mezi nohou a dlaždicemi ten asfalt. Šlo mi o to, zda neexistuje nějaká lepší hmota než asfalt, protože ten praská.

des*

Samotný asfalt praská,beton taky,šel by tam dát třeba jíl,udělat kaši z gumoasfaltu a písku?To by neprasklo.

misa503*
hodnocení

Moc děkuij, tak to jsem potřeboval - takovou hmotu - tmel. Potřeboval jsem ten název, protože toho je na trhu mnoho a člověk hned neví co přesně koupit. Už jsem zjistil kde to mají a zítra si pro jedno balení zajedu. Hezký den.

moto*

Osobně si myslím, že se budou mrazem zvedat dlaždice asi stále, i zmrzlá zemina se zvedá, vlhost se do ni stejně dostává odspodu, netuším samozřejmě jaký máte podklad, jak odvodněné a celkově. Já bych asi zalil asfaltem, šlo by samozřejmě i něčím pružným, jsou platické stavební tmely, je to ale dražší řešení a konec konců, když se budou v asfaltu od mrazu objevovat ev. praskliny, tak je možné ještě nějakým pružným tmelem přetáhnout.

doplněno 06.12.11 18:01:

Když nechcete asfalt třeba toto: www.levnestavebni/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]