Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazdění komínových dvířek

Od: dery* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám dotaz. V pokoji máme komín, který už není používaný. Popel byl vyhrabán a kovová dvířka, byla utěsněna. Problém je v tom, že na nich neustále vzniká plíseň.
Napadlo nás, komín vyplnit pěnou (zespodu těmito dvířky, kam až to půjde) a otvor zazdít. Asi je hloupost dávat kovová dvířka zpět a pak zazdívat (?), takže na pěnu bychom pak dali rovnou omítku.
Poradíte, prosím, zda to takto lze, popř. zda udělat ještě něco?
Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Ještě jsem neviděl, že by někdo v pokoji měl dvířka od komínu. (Jestli-že se tedy nejedná o stavby bez podsklepení anebo u krbů - většinou se dvířka dávají mimo ) Ale k věci = výplň komína pěnou je zbytečná , stačí, když už máte vybírací dvířka venku tak je jednoduše zazdít a je po problému. Není třeba dělat nic navíc.

moto*
hodnocení

0x

Komin bych nechal funkční, nikdy se nemůže vědět zda se nemůže hodit. Dvířka bych klidně ale zazdil nebo jinak zakamufloval, snadno by se obnovily v případě potřeby. Co mne ale napadlo, nějakým způsobem bych komín uzavřel nahoře na střeše. Jednak do něj prší, proto asi dole vlhne a plesniví, také je v něm studený vzduch zvenčí a vhkost na dvířách kondenzuje a plesniví..

dery*
hodnocení

Díky.

Komín je nahoře uzavřený dostatečně, takže do něj v žádném případě neprší. Vzhledem k tomu, že je na nekryté zdi, myslím, že je v něm moc studeného vzduchu a tedy se plísni daří.

Pokoj není podsklepen, ani nemá půdu, proto jsou dvířka v pokoji.

Nechávat komín pro případ použití někdy v budoucnu nemá smysl, komín se používat nebude určitě. Právěže se obávám, že pokud díru nevyplníme pěnou, bude se i nadále dělat plíseň na zdi (po zazdění).

kdokoliv*

Tak to by mohlo být právě naopak = tím, že se komín zazdí,( tak jak je) vznikne dutý prostor, který bude nějak dýchat narozdíl od pěny - i přesto, že pěna je velmi pórovitá mohla by mít za následek obdobný jev na třeba jiném místě. Jednoduché řešení zazdít tak jak jsem psal a zase Vám zbyde případné jiné řešení jako je např. komín zasypat třeba škvárou.*afro* Můžete ho i následně zapěnit ale to se mi nezdá jako dobré řešení.*zed*

doplněno 06.12.11 11:16:

jestli-že se objevovala plíseň na dvířkách která jsou plechová ( na nich se voda sráží velmi dobře z důvodu vysoké tepelné vodivosti kovu) , tak nevěřím, že by ke stejnému problému docházelo v případě zazdění zdícím materialem.

moto*

Pěna je drahá, osobně bych do něj po zazdění dole nasypal perlit, je sypký, nehořlavý tepelně izoluje a není drahý.

vyndej dvířka,vyřízni polyš ,ucpy,objed pěnou,přejed lepidlem s perlinkou,oštukuj a je to,v případe potřeby e dá kdykoliv vrátit k puvodní situaci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]