Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu jak upevnit nástěnnou polici. Líbí se mi nástěnná police se skrytým kováním, kterou prodává IKEA. Jenomže nemají odstín, který bych potřeboval. Doma mám lamino o tlošťce 25mm, které bych chtěl použít na onu polici. Problém je v tom, že nevím jak polici přichytit ke zdi, protože máme doma duté cihly a použít různé systémy také nemůžu, protože nemám kde vyfrézovat drážku do zadní části dřeva tak, aby nebylo nic vidět. Měl jsem představu o nějakých tyčích, které by trčely ze zdi, ale jak by držely v duté cihle, to opravdu nevím.
Má někdo prosím nějaký nápad?
Děkuji
Ty tyče by šly použít, na podobné účely jsou vhodné třeba závitovky z bau xxx krámů. Na zalepení bohatě dostačuje Soudal 60A, což je lepidlo svou podstatou podobné montážní pěně, ale tolik neexpanduje. Má to však jeden háček - musíte být schopen vyvrtat díry do hrany police i do zdi ve stanovené rozteči a ještě k tomu kolmo. Pak je to už jednoduché
Přesně tak, nějakou závitovku nebo i hlazenku, průměr tak 10 - 12 mm. Do poličky se dá díra vyvrtat na dlabačce, bude krásně kolmá a uprostřed, problém bude vyvrtat dvě stejný díry do zdi. Ale při použití lepidla Soudal 60A bych se nebál do zdi vyvrtat klidně o 2 mm větší díru, pak zalepit závitovku do poličky a tu zalepit do vyvrtaných děr ve zdi. Po dobu schnutí poličku podepřít a pak ji už nikdo nesundá.
Kolega nade mnou má pravdu. Chemická kotva by to měla v pohodě vyřešit. Polici, jak popisujete, jsme doma takto měli uchycenou asi 20 let a byla v pohodě.
Ale jestli sledujete reklamy v televizi, tak jisté nejmenované super lepidlo by ji taky mělo udržet... když udrží vrtačku na stropě a skříňku na zdi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.