Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou svářečku C02

Od: starec24

zdravím nemá někdo zkušenosti nebo typa na dobrou svářečku levnou CO2, aby se stím mohlo svařovat třeba ttraktůrek domaci děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

machp*
hodnocení

0x

z levnou svářečkou toho moc nepovaříš buseš akorát nas...j protože levné svářečky jedou na drat 0,6-0,8 a to je tak svařit plechy o síle max 3mm píšu o sváření ne o slepení .pokud nechceš koupit něco lepšího aspoň na 1mm silnej drát tak bych šel raději do elektrod slušnej invertor do 7000,-

kdokoliv*
hodnocení

0x

souhlasím s příspěvkem přede mnou a pořízením invertoru 160A. Je bezva řešení. Dají se pořídit v akci i za 5000kč. Velmi plastické usměrněné svařování = úplný zázrak navíc jsou velmi lehké - přenosné.

starec24
hodnocení

třeba tohle? elny.cz/...

kdokoliv*

No bezva to je ono. Tak takovou nějakou invertorovou svářečku jsem měl na mysli. O.K.

starec24
hodnocení

nebo pak je tu ještě toto drát do 1 mil. svartop.cz/...

kdokoliv*

Už jenom záleží na tom co od toho očekávat a na co se bude používat - tato svářečka je pochopitelně také výborná ale má 55kg! Ten rozdíl je patrný tak jak píšu záleží na tom co se s tím bude dělat, jak často a pak tedy porovnat výhody.

machp*
hodnocení

0x

je mi jasné že raději by si mněl CO protože s stím snadněji svařuje ale zrovna tohle je případ CO co je z výkonem na své hranici neuvádějí tam ani zatěžovatel což je u svářečky nejdůležitější údaj,než něco pořídíš otevři si stránky Svarforum tam najdeš rady od profíků

na domácí lepení je lepší jak je tu řečeno invektor,odpadá starost s bombou,tryskama a věcma k co,a hlavně elektroda lépe prováří,kor v této cenové kategorii,v práci používáme co, ale to je o jiné ceně a výkonu,jinak slabý co je dobrý tak na plechařinu

olaf71*
hodnocení

0x

céóčko je na vaření plechů, a ta levná do deseti tisíc nevaří ani ten plech, spíš ho lepí :)

taky jsem stavěl traktor a s pořádnou svářečkou, dnes mám invertor a je to super

starec24
hodnocení

No olafe tak porad jakej inventor,uvažoval jsem o omicron 160.

olaf71*

mám něco podobného a zatím mě nezklamal, je to hobby, není dobré svařovat dlouho, je to dokonce napsané v manuálu

machp*

Když si budeš vybírat invertor tak se hlavně koukej po zatěžovately to je pro tebe údaj který ti napoví zda je svářečka kvalitní

trochu ti to přiblížím 100% času 120A proudu to je dobrá volba, ty co mají napsáno 100% času 40A-60A proudu to je případ kdy 2,5elektrodou zavaříš svár tak 14cm pak se tito přehřeje budeš si muset jít dát kafe po vychladnutí mužeš zase kousek povařit a zase kafe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]