Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosnost balkonu

Od: kocourluk* odpovědí: 5 změna:

Zdravim všechny tak sem se pustil do výměny podlahy a překvapila mě nemylá věc . Balkon 200x110x17 cm drží na dvou ičkách 8cn a jedné kolejnici6cm jenže nejní tato armatura přez místost obávám se vylomení balkonu po odstarnění betonu . Armatůra zesahuje jen 80cm domístnosti a obnažením vrchní vrstvy betonu by se rozhodila rovnováha , Pár fotek kocourluk.rajce.idnes.cz/... . podlahu plánuji udělat suchou sestou na urovnanou škváru polistiren .Na to desky na ně hobru a parkety . viz předchozí dotaz . Děkuji předem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

colombo*
hodnocení

0x

Na fotky jsem se díval, ale moc chytré z nich nejsu.

Pokud ten balkon opravdu drží na těch profilech co popisuješ, tak přestaň odstraňovat beton z podlahy a sežeň stejný profily. Těma profilama nadstavíš stávající profily tak, aby celková délka profilu vyšla pod nějakou příčku (pod protější stěnu). A až profily pořádně svaříš, tak si můžeš dovolit zajít na balkon a odstranit zbytek betonu.

Co bude do budoucna dělat balkon se sypanou podlahou dělat (jak moc se bude podlaza prohýbat / zvedat), to neumím odhadnout.

frabos

Pokud jsem pochopil dobře, podlaha na balkonu se měnit nebude, jen pro úplnost

hodnocení

0x

no moc bych už nekutal aby to nespadlo ,jelikož to asi drží po hromadě jen ten beton,ten balkon by chtěl nějak přikotvit k tomu vnitřku,jinak se muže stát že hapáte s ním,a ten beton co tan ted máte mě přijde jako zpusob samonosné podlahy,moc z těch fotek není znát,aby ste se pak nepropad protože to někdo spočítal a každá změna má své uskalí a pevnost,co je vespod trapéz plech?

doplněno 05.12.11 16:23:

ted jsem to zvětšil,hurdiska nebo něco také,ty stejně měli být zalité betonem,je to jen bednící prvek ,sama o sobě toho moc nevydrží,a skladbu co na to chcete nedoporučuji

frabos

Hurdiska to není, z těch fotek to vypadá jako normální deskový záklop, pod ním bude teprve nosná konstrukce podlahy. K těm profilům bych navařil jeden či dva příčné, které bych kotvil tak minimálné 400 mm do nosné stěny hned vedle+ klidně kus volně do prostoru budoucí podlahy a pak vybil zbývající beton ven. Z druhé strany, by se dalo řešit kotvení a pro jistotu větší část betonu nechat, ale to záleží na Vás, na skladbě a výšce budoucí podlahy. Osobně bych se přiklonil k druhé možnosti.

jabraka*
hodnocení

0x

Balkonová deska,jak jsem pochopil,je vyvážena vahou betonu podlahy uvnitř.Proto bych tu podlahu nechal na místě,Určitě by se ten balkon vylomit mohl.Pro tepelné poměry je to ale pěkný tepelný most!

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]