Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace kolem střešních oken

Od: vasekpasek* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

nevím si rady s následujícím problémem. Ve střeše mám střešní okna, pod folii dávám vatu mezi krokve, na přes to parotěsku a následně na rošt z latí sádrokarton. Jak to ale mám vyřešit kolem střešních oken? Není tam ten sádroš za co přichytit. Táta radí udělat rám (např. z polystyrenu), ten nalepit na to okno a to zalepit lepidlem, ale mně se to moc nezdá...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frabos
hodnocení

0x

Tak vhodné by bylo zajistit to, aby tam ten sádrokarton upevnit šel. Čili sestrojit kolem okna nosnou konstrukci pro sádrokarton. Neznám momentálně podrobně Vaši situaci, ale rám z polystyrenu určitě ne. Mrkněte na foto např zde: podkrovi.blogspot/...

vasekpasek*
hodnocení

To je právě jádro mého dotazu, jak tam tu konstrukci sestrojit :) Zkusím to pochopit z těch fotek, díky.

ludak*

Hlavně udělej horní špaletu vodorovnou a spodní svislou,ne jako je to na těch fotkách ze kterých se budeš inspirovat na konstrukci.Je to kvuli proudění vzduchu.

ludak*

Možná že jen blbě vidim.

vasekpasek*
hodnocení

No především jak si ty fotky prohlížím, tak docházím k názoru, že ta konstrukce je přidělaná na krokvích. Jenže já ty krokvě mám podstatně dál od oken, musím mít ještě nějakou izolaci i kolem toho okna...

frabos

Ono by nejvíce bodla fotka, ale není problém vést vodorovnou konstrukci od krokve ke krovi nad a pod oknem a svislou konstrukci vést mezi nimi, všechno samozřejmě nadimenzovat tak, aby nevznikaly nějaké průhyby apod. Za další by mě zajímalo, jak daleko máte krokve od sebe, jelikož z vašeho příspěvku to vypadá že se jedná o metry

vasekpasek*
hodnocení

Vyfocené to někde mám, zrovna to hledám... Krokve jsou od sebe 90 cm. Konstrukci od krokve ke krokvi vést samzřejmě můžu, ale jak to pak přichytím uvnitř (u toho okna)?

doplněno 04.12.11 22:21:

Tak jsem to našel. Na těch krokvích mám ještě jedničku polystyrem, líp se pak vyrovnává ten dřevěný rošt. V tomhle případě je to okno tak nějak víceméně uprostřed krokví, jinde je ale téměř u ní a z druhé strany je tím pádem hodně místa...

Izolace kolem střešních oken
ludak*

To je dobře že máš místo na izolaci.Až budeš mít konstrukci šikminy tak váhou urči zadní stranu sádroše bočních špalet a tam k té šikmé konstrukci přimontuj podélně profil či lat bude ti vlasne vystužovat celý roh okna.

Rozumíš trochu?

vasekpasek*
hodnocení

Nooo, mám tak nějak podobný problém, jaký občas mívám při překladu z angličtiny :) Všem slovům v textu rozumím, ale dohromady to moc nechápu :(

ludak*
vasekpasek*
hodnocení

Ok, prostuduju. Sice je to z profilů, ale z latí to snad půjde podobně. Díky.

ludak*

jo to máš fuk jen se to jinak kotvý.*uspech*

frabos

Zrovna jsem to nakreslil, ale fotky jsou určitě názornější ;)

vasekpasek*
hodnocení

Kresba by třeba taky nebyla od věci, čím víc materiálů, tím líp ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]