Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozšířit stávající komín?

Od: valentyna* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

předem díky za radu jak rozšířit stávající komín bez frézování.

Chceme komín z části rozebrat,vyvložkovat keramikou a dozdít do požadovaného průměru 150mm.

Komín je cca 10m dlouhý, je možné ho rozšířit od přízemí, kde bude umístěna krbová vložka, nebo je nutné

rozšíření realizovat od sklepa /délka dalších cca 2m/,kde jsou umístěna vybírací dvířka.

Má tato varianta nějaká uskalí? Kolik by toto rozšíření stálo, pokud by ho realizovala firma.

Díky za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tak komín musí někde začít,tam by měla být jímka a zaklad pro budoucí celý komín,vložky v 10m něco váží,tak že asi od sklepa nevím jak je patro na tom,to co popisujete je pomalu na demolici a výstavbu nového,ze starého asi nic nezbude,jaký je tam ted pruduch?jaká vložka,160mm?,jak budete izolovat,vložky,jestli se vám do toho chce vidím to na komplet zbourání a použití systémové stavebnice

nebo komín vyfrézovat,vložit nerez vložku,co možná bude pro vás idealnější

nebo nový komín někde jinudy bud venkem nebo i ze vnitř dle situace domu,ono kolikrát předělávat výjde dráž jak nové a nikdy to nebude ono,cena se nedá říct ,zjednejte si nezávazné kalkulace,porovnejte pro a proti

kominik*
hodnocení

0x

Tak nevím stopadesát bude asi málo na krbovou vložku.Nejlevnější řešeni je opravdu fréza a vložka na renovaci komínů.

hodnocení

0x

přesně toto jsem řešil. A to tak že jsem si pozval kominíka který mi poslal nabídku vyfrézování a vložení nové vložky. Já jsem na rozdíl od Vás dělal jen 5,5 m (zbytek komína dolů jsem zaslepil) a cena od kominíka byla cca 25.000,- Kč. Nakonec jsem to vyřešil Schiedel vložkama i s odbočkou 180 mm, kde zedník vysekal ve starém průduchu šlic, vložky obalil vatou a zpět zazdil. Cena vč. práce i materiálu 5.500,- Kč. Krbař mi řekl že je to navíc lepší mít šamotové vložky než nerez vložku. Revize proběhla bez problému, jen s jiným kominíkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]