Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
předem díky za radu jak rozšířit stávající komín bez frézování.
Chceme komín z části rozebrat,vyvložkovat keramikou a dozdít do požadovaného průměru 150mm.
Komín je cca 10m dlouhý, je možné ho rozšířit od přízemí, kde bude umístěna krbová vložka, nebo je nutné
rozšíření realizovat od sklepa /délka dalších cca 2m/,kde jsou umístěna vybírací dvířka.
Má tato varianta nějaká uskalí? Kolik by toto rozšíření stálo, pokud by ho realizovala firma.
Díky za odpovědi.
tak komín musí někde začít,tam by měla být jímka a zaklad pro budoucí celý komín,vložky v 10m něco váží,tak že asi od sklepa nevím jak je patro na tom,to co popisujete je pomalu na demolici a výstavbu nového,ze starého asi nic nezbude,jaký je tam ted pruduch?jaká vložka,160mm?,jak budete izolovat,vložky,jestli se vám do toho chce vidím to na komplet zbourání a použití systémové stavebnice
nebo komín vyfrézovat,vložit nerez vložku,co možná bude pro vás idealnější
nebo nový komín někde jinudy bud venkem nebo i ze vnitř dle situace domu,ono kolikrát předělávat výjde dráž jak nové a nikdy to nebude ono,cena se nedá říct ,zjednejte si nezávazné kalkulace,porovnejte pro a proti
přesně toto jsem řešil. A to tak že jsem si pozval kominíka který mi poslal nabídku vyfrézování a vložení nové vložky. Já jsem na rozdíl od Vás dělal jen 5,5 m (zbytek komína dolů jsem zaslepil) a cena od kominíka byla cca 25.000,- Kč. Nakonec jsem to vyřešil Schiedel vložkama i s odbočkou 180 mm, kde zedník vysekal ve starém průduchu šlic, vložky obalil vatou a zpět zazdil. Cena vč. práce i materiálu 5.500,- Kč. Krbař mi řekl že je to navíc lepší mít šamotové vložky než nerez vložku. Revize proběhla bez problému, jen s jiným kominíkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.