Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké koleno na kouřovod 11,5cm

Od: hadraba odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,jaké mám použít koleno a rouru vývod od kamínek mám 11,5cm děkuji za odpovědi.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

1x

Koupíte v prodejně ten samý rozměr tedy 115 = jak koleno tak i rouru. Tyto prodávané roury i kolena jsou vyráběné v kónickém provedení a proto se dají dobře sesadit. Není v tom problém. Přeji příjemné teplo u domácího " krbu" kamen.

doplněno 04.12.11 16:20:

O jaké kamínka jde? jen dát pozor na to aby ten vývod od kamen nebyl větší dělají se různé rozměry a mohlo by to být např. 118! takže dobře změřit. Vývod z kamínek je také kónický záleží opravdu na měření. Druh kamen napoví.

hadraba
hodnocení

jsou to kamna kosmos a ten vývod je těch 11,5cm.

kdokoliv*

Vzhledem k tomu, že konec ( předpokládám na těch kamnech) je v rozměru 115 a dále se tento průměr kónicky zvětšuje použil bych další rozměr ten jak jsem psal 118. protože 115 na 115 by nešlo nasadit nebo jen na krajíček a to by nebylo to pravé. Moje odpověď je na rozměru 118.

doplněno 04.12.11 17:43:

Žádnou šňůru nedávat, vyústění kouřovodu je kónické a to je důvod proč to těsní. Těsnění by těsnost v tomto případě jenom mohla zhoršit..

uska*

Také bych dala 118 a přikoupila 1 metr těsnící 4mm kamnářské šňůry a vývod z kamen bych omotala šňůrou. Třeba je to zbytečné, ale sichr je sichr.

hadraba
hodnocení

no díval jsem se a ten vývod konický není prostě všude okolo objem to má těch 11,5cm.

kdokoliv*

Myslíte průměr. ne objem. Vy máte posuvné měřítko, které je schopné měřit průměr v tomto rozměru? To jak toto zjistit je vystřihněte si kruh do papíru s tím průměrem 115 a zda-li půjde nasadit a kam až. Tak bez výpočtu zjistíte zda je tento vývod z kamen opravdu těch 115, jestliže ano tak 115 by odpovídala.

Proč tak složitě? stačí vzít jakýkoliv metr, nebo školní pravítko a vývod změřit (než nasadíte rouru).

Mimochodem, ta nejběžnější šupléra měří do průměru 160 mm;).

kdokoliv*

Info pro magdona: nejběžnější šuplera měří do rozměru 160 ale nedokáže změřit tělo roury. Zde se jednalo pouze o to zda se ten vývod nerozšiřuje. To je vše.

Sichr je sichr, ale v tomhle případě si zaděláváte na problémy. Roura musí na vyústění dokonale přiléhat a držet. To znamená narazit přiměřeným násilím. Šnůra tam nemá co dělat! Pokud se Vám roura z těsnění uvolní (a to se 100% časem stane) a vypadne (samozřejmě u žhavých kamen), smíchy se neudržíte*ua*.

Trochu si odporujete. Pokud mají roury držet pohromadě a těsnit tím, že jsou kónické a lehkým násilím zasunuté do sebe (s tím souhlasím), nemůžete spojovat tímto způsobem roury různých průměrů. Co uděláte s těmi přebývajícími milimetry? A jakou rouru připojíe za tu 118 mm? Snad 120 mm? A další 125 mm?

hodnocení

0x

*sok*Proboha lidi, co z toho děláte vědu? Jestli je vývod na kamnech 115 mm, musí být VŠECHNY následující díly kouřovodu rovněž 115 mm. Sesadit to půjde, je to na to dělané. Žádná těsnící šňůra se tam nedává!

doplněno 04.12.11 17:57:

Pokud bych při delším kouřovodu dával každou následující rouru o stupeň širší, zkončil bych po pár rourách a kolenech na 1/4 metru, což je logicky nesmysl, že jo*bzum*.

kdokoliv*

magdone, doporučuji přečíst příspěvky, nikde se zde nemluví o stupeň širší rouře, a další věcí je jaký opravdu je ten vývod z kamen protože jak už jsem uvedl já viz výše bývají kónické a na konci naměřené 115( v nejužším místě) by v případě rozšiřování nešel tento rozměr nasadit.

No dobře, asi jsem odpovědi nesprávně pochopil, ale... roury i kolena jsou vyráběné v kónickém provedení a proto se dají dobře sesadit.Z těchto Vašich slov jsem pochopil, že píšete o sesazování rour a kolen, nikoliv o nasazení roury na vývod kamen.

kdokoliv*

Celou dobu se snažím o to abych mohl co nejlépe odpovědět tazateli. To že jsou kolena roury vyráběny v kónickém provedení jsem uvedl hned na začátku. A jak je možné poplést mou interpretaci o zjištění vývodu z kamen se sesazováním rour a kolen nechápu. Ale jen pro informaci např. = / Brutar na konci vývodu pro nasazení roury či kolena má průměr 11,4! a mám nasazenu 118 a to ještě jen kousek protože jak jsem uvedl tak bývají vývody kónické, proto jsem se chtěl ujistit od tazatele o tom zda se jeho vývod u kamen opravdu nerozšiřuje. Proto také ten pokus s vystřiženou kružnicí v papíru.

uska*

Zadavatel uvádí, že vývod z kamen není konický a měří 115mm, takže koleno 115 na vývod nenasadí neboť konický konec kolena půjde do roury a ne na vývod kamen.

des*

Nejmenší roura se dělá průměr 112mm,potom 118mm.Pokud skutečně naměřili 115mm,jsou na to roury 118mm.Howgh.Bez doplňků.

jendax

Doporučuji proti vysunutí kolena svrtat a sešroubovat do každeho spoje nerez šroubek.Pak nemate strach ,že vám něco vypadne :)

hadraba
hodnocení

des,ale když tam dám podle tebe tu 118,tak tam bude mezera 3mil.a to bych tam potom musel strčit tu šnůru jak již tu bylo už popsáno.tak ted su z toho fakt matěj 115,112,118 tak která,jestli nebude lepší se zeptat přímo v obchodě ale jen sem nechtěl být za hlupáka až jí to nebo tomu budu vysvětlovat co vlastně chci.takže ještě jednou průměr toho hrdla co vede z kamen je 115 a není konický.

kdokoliv*

118!

doplněno 04.12.11 20:43:

bez šňůry! doporučuji přečíst můj příspěvek kde popisuji o brutaru!

doplněno 04.12.11 20:44:

z příspěvku v 18.49 hod

doplněno 04.12.11 20:57:

a ještě - kónický je v každém případě! U žádných kamen není ani nemůže být bez rozšíření! viz doporučení s tím vystřiženým kruhem!

ale na to příjdete až v okamžiku nasazení roury neb kolena, že nepůjde nastrčit až do konce! a navíc by tam nevznikla mezera 3 mm ale jen 1,5 mm! = ale to vylučuji!

des*

Tak jak píše "kdokoliv" a já bude to pasovat.Na kamnech je konus aspoň 5mm.

hadraba
hodnocení

hele a že ne,já sem zítra hodím fotky těch kamen ok.?

hadraba
hodnocení

zdravím tak tady je ta fotka mě se to konický nezdá teda. files.uloziste.com/...

kdokoliv*

Jak už jsem psal včera, roura 118 a uvidíte jak tam nepůjde nasadit až do konce!

hadraba
hodnocení

ok,tak já koupím tu 118.dík za trpělivost!:)

uska*

jo a napište jak to dopadlo! Pro jistotu si domuvte v obchodě, že si koleno přijdete vyměnit.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]