Nejste přihlášen/a.
Je lepší si objednat dřevěné schody u nějakého truhláře nebo firmy? U truhláře máme strach, že to bude trvat dlouho. Nemá někdo přehled, jaké jsou dodací lhůty v tomhle případě?
Na tohle je fakt těžká odpověď.
Napřed se zeptám, jakej je rozdíl mezi firmou a truhlářem? Truhlář je truhlář a buď schody umí a dělá je a nebo je neumí a pak pokud je solidní tě odmítne, že je neumí, ono to fakt není až taková sranda. U firmy je taky bude dělat truhlář, pokud to není nějaká větší firma, která má na schody třeba CN stroje. A u takový firmy se může lehce stát, že u ty mašiny stojí třeba veterinář někde z východu. Neb když se to tomu stroji dobře připraví tak to udělá sám.
Je fakt, že když jsou udělaný schody na CN stroji tak jsou přesný a vyfrézovaný za dopoledne. Ovšem, jsou to schody který nemají nic nvíc, takový bez nápadu, prostě je dělá stroj a je to uniforma. Když ty schody bude dělat šikovnej truhlář a vyhraje si s nimi, neb každý barák je jiný a potřebuje pokud možno individuální přístup.
Dodací lhůty jsou u každýho jiný, to se takhle nedá říci. Taky je otázka co je pro tebe dlouho. Počítej, když to bude dělat truhlář s normálním vybavením, tak to může být práce pro jednoho tak na čtrnáct dní. Když budou rovný tak třeba za týden, když točitý a se zábradlím tak klidně i měsíc. To je strašně individuální.
Já jsem třeba dělal jsem dvoje točitý schodiště a za tři týdny se po nich chodilo a s dalšími jsem si užival skoro dva měsíce.
Truhlář je také firma. Na tuto otázku někdo těžko odpoví, protože každá firma je jiná. Některá dělá pěknou práci ale nedodrží termín, jiná je zase drahá a ještě nekvalitní a pokud máte štěstí, můžete najít i firmu kvalitní, s dodrženým termínem a při nadměrném štěsí i výbornou cenou.
Jediná možnost je shánět na dotyčnou firmu reference od jejich zákazníků.
Obecně ale dobré firmy i dobří řemesníci mívají dodací termíny delší, protože mají o práci postaráno a většinou nestihají. Čekání se ale často velmi vyplatí.
Tady jde hlavně o reference. Schody jsou dost specifiký truhlářský výrobek a né každý truhlář je umí a né každý truhlář přizná, že je neumí. Nepřál bych vám, aby se zrobna u vás snažil naučit. Tak raději zaběhlou specializovanou firmu. Jednu i znám, ale změnil se tam majitel a tak nevím kam se posunula.
Jaké ty schody mají být? Jednoramenné, víceramenné, s podestou, točité? Zkuste to trošku více vyspecifikovat a napsat region, myslím, že bych Vám dokázal dát tip.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.