Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schody od truhláře nebo firmy?

Od: huhula* odpovědí: 7 změna:

Je lepší si objednat dřevěné schody u nějakého truhláře nebo firmy? U truhláře máme strach, že to bude trvat dlouho. Nemá někdo přehled, jaké jsou dodací lhůty v tomhle případě?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na tohle je fakt těžká odpověď.

Napřed se zeptám, jakej je rozdíl mezi firmou a truhlářem? Truhlář je truhlář a buď schody umí a dělá je a nebo je neumí a pak pokud je solidní tě odmítne, že je neumí, ono to fakt není až taková sranda. U firmy je taky bude dělat truhlář, pokud to není nějaká větší firma, která má na schody třeba CN stroje. A u takový firmy se může lehce stát, že u ty mašiny stojí třeba veterinář někde z východu. Neb když se to tomu stroji dobře připraví tak to udělá sám.

Je fakt, že když jsou udělaný schody na CN stroji tak jsou přesný a vyfrézovaný za dopoledne. Ovšem, jsou to schody který nemají nic nvíc, takový bez nápadu, prostě je dělá stroj a je to uniforma. Když ty schody bude dělat šikovnej truhlář a vyhraje si s nimi, neb každý barák je jiný a potřebuje pokud možno individuální přístup.

Dodací lhůty jsou u každýho jiný, to se takhle nedá říci. Taky je otázka co je pro tebe dlouho. Počítej, když to bude dělat truhlář s normálním vybavením, tak to může být práce pro jednoho tak na čtrnáct dní. Když budou rovný tak třeba za týden, když točitý a se zábradlím tak klidně i měsíc. To je strašně individuální.

Já jsem třeba dělal jsem dvoje točitý schodiště a za tři týdny se po nich chodilo a s dalšími jsem si užival skoro dva měsíce.

ludak*
hodnocení

0x

Jak u firmy?V té firmě to udělá zas jen truhlář.

moto*
hodnocení

0x

Truhlář je také firma. Na tuto otázku někdo těžko odpoví, protože každá firma je jiná. Některá dělá pěknou práci ale nedodrží termín, jiná je zase drahá a ještě nekvalitní a pokud máte štěstí, můžete najít i firmu kvalitní, s dodrženým termínem a při nadměrném štěsí i výbornou cenou.

Jediná možnost je shánět na dotyčnou firmu reference od jejich zákazníků.

Obecně ale dobré firmy i dobří řemesníci mívají dodací termíny delší, protože mají o práci postaráno a většinou nestihají. Čekání se ale často velmi vyplatí.

bruk600*
hodnocení

0x

Tady jde hlavně o reference. Schody jsou dost specifiký truhlářský výrobek a né každý truhlář je umí a né každý truhlář přizná, že je neumí. Nepřál bych vám, aby se zrobna u vás snažil naučit. Tak raději zaběhlou specializovanou firmu. Jednu i znám, ale změnil se tam majitel a tak nevím kam se posunula.

hodnocení

0x

Jaké ty schody mají být? Jednoramenné, víceramenné, s podestou, točité? Zkuste to trošku více vyspecifikovat a napsat region, myslím, že bych Vám dokázal dát tip.

vasekpasek*

Tak například mně by zajímaly dřevěné schody točité (resp. první tři schody rovné, pak zatáčka a pak zase rovné). Region - Liberecký kraj.

hahana
hodnocení

0x

zkus JK Plus -Jílové

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]