Nejste přihlášen/a.
Čau, nejsem ani plnoletej a už si maluju sám pokoj, potřebuji poradit jak ředit barvu. Mám barvu Primalex decor - vnitřní malířský nátěr, je tu tabulka, na které je 1 vrstva - 1 objem. díl Primalexu: 0,75 dílu vody. A pod tím je další řádek, na kterém je napsáno: Vnitřní malířský nátěr 2 vrstva - 1 : 0,5. Jak teda ředit? Na obalu není napsáno, ani jaký je objem, jen že to vystačí na 12-18m2. Přeci po mě nechtějí, abych do nádoby nalil všechnu barvu a do ní nalil 750ml vody a maluji. Jinak proč mě někdo neporadí osobně? Mamka tomu nerozumí a jinak rodinné problémy.
Vydatnost tam máš přece napsanou -PrimalexDecor.Při dvou nátěrech je vydatnost 4-6 m2/kg.
To znamená, že na 18 m2 z primalexového kýblu do nádoby odebereš 2kg primalexu, při 7,5kg balení je to cca trochu méně než 1/3.Tyto 2kg naředíš cca 1 litrem vody, což je poměr 1:0,5, pořádně rozmícháš a vyzkoušíš na zdi váleček, nesmí ti to stékat ani kapat z válečku ale ani být příliš husté, když tak ještě dořeď vodou.
"martel", nechceš nechat malování na ráno, až na denní světlo, teď večer ti umělé osvětlení zkreslí barvu. Jinak jak ti poradil a napsal "dextres". - stařenka
Trošku ti poradím,pro odstranění přebytku použiješ mřížku.Válečkem barvu nanášej odspodu nahoru,stěnu si rozděl na čtverce zhruba m x m,nanes barvu zespodu nahoru tři pásy vedle sebe s přesahem,netlač,nanášej zlehka.Pak rychle udělej tři tahy kolmo přes ně.Pokračuj po setření znovu vedlejším čtvercem.Pokud možná nenatírej znovu už natřené plochy.Až tímto způsobem natřeš stěnu,nech ji uschnout a oprav stejnou technikou viditelná nenatřená místa.
Přeju úspěšnou práci i výsledek.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.