Nejste přihlášen/a.
Klasika WC Kombi. Opravuji si víceméně vše sám a již několikrát jsem do tohoto wc dával nový vniřek aby to neprotékalo. Nyní je tam nový tak cca 1/2 roku a sem tam protéká při spláchnutí a nechce se mi pořád ten komplet dokola kupovat, protože zas tak se to nemůže zničit. Ovšem : po spláchnutí někdy protéká- já okamžitě zastavím vedle mísy přívod vody a hned ho zase pustím a je to OK. Čili to potřebuje nějaký okamžitý silný nárazový tlak vody. Který ten dílek (těsnění) zlobí? Otázka je pouze pro odborníka se zkušeností.díky
škoda že jste nedal foto plnícího ventilu zřejmně máte typ co je zbytečně konstrukčně složitý samá jehla a membrány,pořiďte si tlakový plnoprůtokový napouštěcí ventil Falkon Typ TNV -2-B český výrobek bez problémový chod po dlouhá léta
Je mi 217 let a celý svůj život se zabývám splachovacími záchody typu kombi . Takže si myslím, že Vám mohu poradit. Dle mého názoru Vám problémy způsobují usazeniny z vody (vodní kámen ap.). Nemusíte je vidět pouhým okem, je to takový šlem, který mechanismu splachování nesvědčí. Zkuste si ve Vašem rozvodu vody za měřáky instalovat filtry. A více důvěřujte kolegům z Poradny.
Filtr není samospasitelný a zrovna to šlemování neodstraní. Já splavovací mechanismus vymontuji a jednoduše vyčistím. Pokud nevíte jak se do mechanismu dostat, tak často pomůže nalít do splachovadla nějaký přípravek s obsahem kyseliny fosforečné (třeba FIXINELA...) a nechat nějakou dobu působit.
... není to tím "nárazovým tlakem vody. Může to být jen smetí (vodní kámen), ale spíše to může být vymačkané těsnění asi o průměru 4 mm. Je v té páčce, co je spojená se šroubem, kde se nastavuje výška hladiny vody a ten je spojený s plovákem. Někdy stačí jí jen otočit, případně vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.