Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vycistit zehlici plochu

Od: kolicek* odpovědí: 2 změna:

Poradi nekdo, jak vycistit zehlici plochu u zehlicky? Konkretne mame ETA Lancetta - zehlici deska je pry "eloxium". Manzelka na to jednou chytla nejakou nazehlovaci nalepku nebo neco podobneho na obleceni a od te doby se tam na nepravidelne plose asi tak 5x5cm chyta spina. Zkousel jsem vsechny "bezne" metody jako zubni pastu nebo pastu z drogerie primo k tomu urcenou, ale nepomohlo nic. Nakonec uz jsem se nastval a vzal to vykostovacim nozem z pruzneho kovu, ktery se super ohnul a fakt to celkem dost slusne vycistil bez toho, aby jakkoliv poskodil (alespon vizuelne) zehlici plochu. Nicmene za tyden i pri beznem zehleni tam byl bordel zase a takhle se to vice mene porad opakuje.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Nevím, co by na to řekli odborníci, ale na přichycené věci na žehličce používáme alobal, zmačkaný do kuličky, kterým se to jemně obrousí. Jde to dolů celkem snadno a ještě se nic nepoškrábalo. A možná by na to ta žehlička měla bejt rozehřátá.

buban76*
Na žehličku používám prostředek Tapuna. Nechá se zpěnit na rozpálené ploše a potom se setře. Nevím ale,jestli se ještě vyrábí,je to buď krém nebo tyčinka,ale já mám ještě letitou zásobu. Zatím jsem tím vyčistil úplně vše. Horší je,když se to znečištěné místo mechanicky poškodí,byť to okem není viditelné,pak se tam už špína chytat nepřestane.
doplněno 04.12.11 10:02: Vložením do vyhledávače se ukázalo,že Tapunu sehnat jde bez problémů,vy už budete bohužel ten případ s poškozenou plochou :( Jinak máme stejný typ žehličky,a ač je žena "připékací" typ,zde se jí to ještě nepodařilo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]