Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit rádiátor

Od: starec24 odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,zdravím vás kutilové mám tu jeden problém,potřeboval bych napojit ze starých trubek kde byl napojen rádiátor.Napojit respektivě prodloužit trubky do garáže přes zed a napojit tam rádiátor abych měl alespon trochu v garáži teplo a aby mohlo být auto v teple,ale nechce se mi dávat nehoráznou sumu vodařovi tak jestli bych to zvládl sám. files.uloziste.com/...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

jako není nad čím iskutovat,pokud máte závitořez na trubky tak tvarovky koupíte,ale což asi nemáte,řešení pro topenáře za pár korun,jinak upřímě řečeno topit autu v garáži,nezlobte se na mě je krávovina,brzo vám to schnije,není nic lepšího než sul a teplo z garáže to si auto pošušná,nejlepší je venkovní stání

buban76*
Souhlasím,pokud vám jde o dobro pro auto,nechte garáž nevytápěnou.

hodnocení

0x

To přece musíte vědět Vy, jestli to zvládnete či nikoliv...Já nevím jaké máte schopnosti...zručnost..ani nástroje..

Pokud to není samotížný systém, a zvládnete to...pak Vám to i možná bude topit...

Pokud je to samotížný systém, a zvládnete to...pak Vám to možná i nebude topit...

Pokud je to jakýkoliv systém...a nezvládnete to, pak je jedno zda by to teoreticky topilo..či nikoliv...

P.S.: nepředpokládám, že by si za tuto práci vzal topenář "nehoráznou sumu"...a je pravděpodobné, že by to měl udělané dřív, než o tom tady tři dny budete diskutovat.

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, jak už bylo výše napsáno, tak pokud je to systém s čerpadlem, tak by se to mohlo zadařit. Pro jednoduchou práci bych místo ocelových trubek použil toto:

profistavba.cz/...

Pochopitelně je potřeba si pořídit i svářečku a potřebné fitinky.

starec24
hodnocení

a to jde napojit na ocel?

bruk600*

JJ jsou fitinky, kdy na jedné straně je závit a na druhé straně je plast k navaření na trubku. Ta svářečka by se snad nechala i půjčit.

starec24
hodnocení

toto se mi zdá být zatím nejvhodnější dík.

octan*

S těma plastovýma trubkama opatrně. Jak to napojíte, tak to bude možná hezké, ale jak v tom zatopíte, tak se vám to bude plazit po zdi jak had... strašně moc dilatujou. Na 1m až 2cm. Svářečka na plastové trubky stojí od 1000,- Kč a za tu cenu seženete jetou závitořeznou hlavu... takže raději železo.

starec24
hodnocení

Tak tam by šla voda která by měla okolo 45-50stupnů.

bruk600*

Zas až z prstu jsem si to nevycucal. Vím o jednom topení, kdy šlo hlavně o co nejlevnější instalaci a odhaduju, že to asi 10 let bez problémů funguje.

starec24
hodnocení

jo šak já neříkám,já jsem to dokonce viděl i od kotle to vedlo k trubkám kde voda měla i 90 stupnů,a nic se nestalo pořád to tam mají.

octan*

A já jsem viděl, jak topení vedené plastovýma trubkama v koupelce pod kachličkama obezděné natěsno dvě kachličky vystřelilo :) Věřte mi, že to hodně dilatuje. Jak dlouhá bude ta trubka od mosazného ventilu k tomu radiátoru v garáži? A bude přímá,nebo někde lomená?

no on je taky plast na teplou vodu,je plast a plast,a pokud už se vtom chcete vrtat jděte do mědi,dáte tvarovku,kolínka ,trubky koupíte,pak potřebujete jen pastu a cín a plynový hořák,je to skládačka,ale pro někoho kdo to nikdy nedělal je to asi horší,pkud to děláte jen kvuli autu zamyslete se nad tím jaká je izolace a skladba garáže aby to stačilo vůbec vytopit,jinak topit pro auto je blbost,co nahřejete vyvětráte při vyjíždění,studený auto se bude potit a naopak neprospěje mu to

starec24
hodnocení

tak ještě jednou,asi sem to dost nepopsal,potřebuju tam teplo pač tam občas dělám i po nocích mám to napojené na barák ale není tam vůbec žádný teplo ani kotel nic,je tam zima,jinak to jak tu někteří píšou že je zbytečnost topit autu tak věřte že jsem viděl už několik kumpánu co si takhle topí přes zimu v garáži a pak když vyjíždí ráno do práce ven tak nemají problémy jednak s baterkou a nemusí škrábat jak oslové okna který jsou tak přimrzlý že oto zlomím škrabku prostě má to svoje no ale mě jde oto jak to udělat svépomoci aniž bych musel někomu platit za to 4 tis.jestli by třeba nebylo levnější si udělat malý kotel přes rouro ve zdi nebo tak něco poradtě.

octan*

Radiátor na garáž...3000-4000,- Netuším rozměr garáže ale vzhledem k teplotnímu spádu který uvádíte topíte nejspíš kondenzačním kotlem, takže radiátor spíš vetší) Termohlavice 200,- Trubky (kdyby už ten plast a to tedy netuším délku ani nevím kolik tam bude kolínek a jiného dopojovatcího materiálu) 200,- Svářečka na plastové trubky v půjčovně okolo 300,- na den. Konopí, fermež, benzín do auta, protože až to budete dělat tak zjistíte že jste něci zapoměl koupit, takže do prodejny pojedete ještě jednou... Nebude lepší si tam postavit Petry a nějakou rouru ven a přitopit si tam takhle?

přesně tak nejrychlejší a nejlevnějsí jsou petry a komínek skrz zed nebo okno,mam v dílně,pokud něco chci dělat zatopím si,na komínku mam válec,dedka,za ním ventilátorek,vzduch cirkuluje a je krásně teplo,před tím jesm mel i 3kw el kostku a topila taky slušně,na občasné využití to stačilo super a cenově to výjde velice levněji

starec24
hodnocení

asi půjdu do tech kamínek,a kolik metrů vytopí taková kamínka,já mám docela velkou garáž ,vleze se tam felicie,traktůrek který má na délku 236cm,vozík 200cm a cirkula.

vytápím s tím 6*2,5+5+2,5 takový elko, strop 2,7 dobrý je mít nějaký ventilátor aby cirkuloval vzduch,pokud zatopím zachvilku tam mam 25 i víc,taky petry.topím dřevem a uhelné brykety které si koupím do pytle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]