Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, náš problém začal před 6 lety, kdy naše 14.letá dcera odmítla mladšího syna sousedů, protože v té době již měla jiného přítele. Jejich odpověď na reakci dcery byla, abychom si vymazali jejich telefonní čísla a nezdravili je, což jsme tedy dle jeich přání udělali.Od té doby nám sousedé neustále dělají zle-v zimě jsme měli několikrát zaházené auto sněhem, dokonce jsme byli i přítomni toho, když nám ho zahazovali, jindy byla nahrnutá hromada sněhu na parkoviště, abychom nemohli zaparkovat, v létě v ranních hodinách vždy okolo 5.30hod.,když ještě spíte a máte otevřené okno, se probouzíte dávivým kašlem a nemůžete dýchat, protože soused pálí v kotli nějaké lakované sajrajty(mají stolařskou dílnu-již několikrát jsme volali na odbor životního prostředí, ale ti nikdy nic nezjistili), zabírají parkovací veřejné plochy takovým způsobem, aby nikdo jiný zaparkovat nemohl. V noci přijíždí velkým nákladním autem, kde mají nainstalovanou zvukovou zpátečku-pípák, který je tak hlučný, že probudí 1/2 dědiny, neustále na nás volá městkou policii, když zaparkujeme na veřejném parkovišti-majetek obce, který se nachází před jejich domem, ale jsou tam další 4 parkovací místa, často zaparkuje náklaďák tak, že nemůžeme odjet. Za těch 6 let jsme museli snášet několik falešných udání, které vám na psychice nepřidají-musíte jít na úřady a obhajovat to, co jste neudělal! Nyní to vyvrcholilo jejich stížností na moji osobu co by předsedkyni osadního výboru(dělám ve svém volném čase zprostředkovatele mezi občany naší osady a městkým úřadem, protože u nás není zastupitelstvo).Stížnost byla řešena 29.11.2011 přestupkovou komisí, jako přestupek proti občanskému soužití,kde se prokazatelně ukázalo,že se o žádný přestupek nejednalo. Je již takřka nad moje síly, abych stále obhajovala něco co jsem já ani moje rodina neudělala. Včera dne 1.12. opět došlo ke konfliktu, respektive zavolali opět městskou policii, že parkujeme před jejich domem(je tam plocha cca 30m2, kam zaparkuje i náklaďák a je to veřejné místo určené k parkování pro několik aut). Městská policie opět naznala, že se o přestupek nejedná, vyslechla si ještě snůšku hrubých nadávek a slovních napadání mě a mojí rodiny a odjela. Asi půl hodiny po incidentu jsem se psychicky zkolabovala.Jsem živnostník provádím masérské služby a včera jsem po incidentu měla objednané 2 celotělové masáže, což je pro mě výdělek 1000,-Kč, o které jsem díky kolapsu přišla. Musela jsem být ošetřena lékařem a dostala jsem uklidňující léky. Celou noc jsem nespala a dnes ráno mám nepřekonatelný třes těla a pocit úzkosti. Včera mi lékař řekl, že po těch letech trpění nespravedlnosti, prostě ten kalich u mě už přetekl, ale že ráno bude líp. Já se tak necítím. Dnes ráno jsem měla mít opět klienta na masáž, ale v tomto stavu nejsem schopna někoho uvolňovat a masírovat. Prosím o radu, jak se mohu bránit proti neustálému napadání ze strany sousedů, aby nám dali už pokoj.Vyhrožují trestním oznámením a jinými urážkami, pomlouvají, zjišťují si o nás různé informace a soukromá data, obvolávají úřady a zjišťují zda máme patřičná povolení -re
V tomto případě je každá rada drahá...
Buď sousedovi dáte přes hubu...což pro Vás ovšem může mít neblahé následky..
Nebo prodejte dům, nejlépe cikánům a odstěhujte se jinam..
Co je platné že Vy máte pravdu...a morální právo je na Vaší straně.., ale s tímhle si nikdo od PČR ani z MÚ nebude chtít "špinit" ruce..
Milá dámo, v tomto prostředí jsme žili asi 30let,mimojiné nám sousedi česali švestky když byly zralé na máč,ukradli co nebylo na řetěze a taky proto jsem si pořídil psa který dělal pořádek.Nevšímali jsme si jich.Byli jsme u trestní komise 3x měsíčně.Domluvil jsem se s jedním členem,schoval se v kůlně a šli jsme se ženou na zahradu.Vyslechl s námi snůšku těch nejsprostších nadávek a potom se objevil.Málem to s nimi fláklo o zem.Byl na rok pokoj.Vyřešilo se to samo,trapiči umřeli a je klid.Zdědil to jejich vnuk a ten je "normální".Nic nenaděláte,je to karma,kterou si nesete v tomto životě,,,,nevěříte?Věřte.
Dobrý den. Tady je každá rada, bohužel, drahá. Můžete se bránit stejným způsobem, tedy podáváním trestního oznámení pro šíření pomluv, vyhrožování a napadání. Jenomže zlo plodí zase jen zlo a sousedské vztahy to rozhodně nezlepší, spíš naopak.Je to obtížné řešit někdy i pro soudy. Abyste měli klid, museli byste se nejspíš odstěhovat. Nezávidím vám takovou sutuaci, ale pokud to psychicky již nezvládáte, zkuste se obrátit na právníka o opravdu odbornou radu.
Hmmm ten důvod proč to začalo se mi zdá hodně podivný a téměř se mi nechce věřit, že je to jediný a pravý důvod.
Jinak na téma sousedského obtěžování tu bylo popsáno spousta vláken ... tak jen namátkou: zkuste oplácet stejnou mincí: stížnosti, prověřování, přivolání policie, když vás blokuje autem atd.
Nějaké oplácení by nás nenapadlo, jak bylo již uvedeno v jedné z odovědí, zlo plodí jen další zlo...
Je to vaše verze, neznáme verzi sousedů k posouzení. Možná by se v ni něco také našlo, co sousedy provokuje.
Pokud tvrdíte, že vám jde o zdraví i živnost, zkuste se přemoci, kupte láhev a pozvěte souseda k diplomatickému projednání. Pokud nebude ochoten s vámi komunikovat a najít řeč, prodejte barák a najděte si jiné sousedy.
Já bych třeba nerad měl za sousedy moji mamku kterou mám jinak velmi rád. U jejich sousedů ji také neustále vadí věci, které já považuji za malicherné. Domnívám se ale, že i se sousedem s podobnou povahou bych dokázal vycházet. Je to otázkou empatie a dokázat se vžít do myšlení ostatních.
Být se sousedy v pohodě je žívotní výhra.
I tuhle variantu s přátelskou návštěvou jsme zkoušeli 2x, ale vždy jsme se potázali s nevůlí a vyhozením od dveří...Víte se všemi ostatními sousedy jsme v pohodě, jen tito trápí nás a nejen nás, ale i jiné lidičky-např.soused z pravé strany si stáví nový dům a bude se příští rok stěhovat, aby měl pokoj, ale my máme na dům hypotéku, tedy i plno dluhů, těžko bychom prodali dům a hned šli do druhého bydlet, to tak přece nefunguje a proč bychom měli odcházet pryč? To nemáme právo na svobodný a klidný život, tak kde jsme si to vybrali? To opravdu neexistuje žádná právní norma, kterou by se dal ten jejich stalking zastavit?
Právě v tom by Vám mohl pomoci právník. Třeba jen tím, že jim zašle výzvu s hlavičkou advokátní kanceláře, aby zanechali všech útoků proti Vám, jinak že budou provedeny další kroky k nápravě. Třeba i soudní. To by mohlo vzbudit respekt i obavy. Sami asi nezmůžete nic.
Ano, myslím, že toto je dobrá rada a asi jedna z mála možností. Z toho co jsem si dotěď ale přečetl, vzbuzuje to dojem, že sousedé budou tak otrlí a jistí si v "kamflecích", že to pravděpodobně nepomůže a možná ještě zvětší jejich agresi. Za pokus to ale stojí. Za svá práva by měl každý bojovat. Bohužel žijeme ve státě, kde právo stojí většinou na straně silnějších a drzejších.
Naprosto svámi souhlasím, protože, když jdete dát oznámení na policii, tak i přesto, že věc vykazuje známky tr.činu,je to řešeno, jako přestupek a tím se nic nevyřeší...toto jsme také zkusili. Nic méně jsem před chvílí kontaktovala dle rady právníka a v pondělí máme v 11.hod.schůzku. Nejvíc mě na tom štve, že budu vynakládat finanční prostředky, kterých opravdu nemáme smanželem nazbyt a ještě nyní před vánocemi...Za to co dám právníkovi, za to mohl mít syn nové boty a oblečení do tancování(závodně tancuje) a sponzory nemáme, kteří by náš pár financovali nebo bychom mohli za tu cenu nechat obložit schody, které jsou stále v bednění...ach jo...Jen doufám, že se to nějak vyřeší, protože je to pro nás obrovská zátěž.
Víte, on ten český rybníček je strašlivě maličký. Je mi jasné, že Vám leží v žaludku pan Brehový, potažmo jeho rodina. Jak jsem tu už několikrát uváděl, jsem servisák truhlářských strojů a pan Brehový je truhlář, takže ho znám. Myslím, že znám od vidění i Vás, respektive si celkem jasně vzpomínám na hysterické scénky, které jste předváděla, když jsme u Brehových skládali z kamionu stroj - pochopitelně za asistence Městské policie, kterou zavolal ... kdo asi, že? Vaše reakce mě nemálo překvapila, nicméně hoši od MP mě ubezpečili, že to, čeho jsem byl svědkem, je ještě - cituji ,, lautr hovno´´ , že bývá hůř.
Nechci a nebudu dělat soudce v tomto sporu, rovněž nemám důvod stranit Brehovým. Ale napíšu Vám jediné - Vás mít za sousedku, to musí být úkol pro svatého. Pochybuji totiž, že původem sporu byla taková stupidita, kterou píšete. Pokud jsem mohl pozorovat, oba kluci nejsou žádní mazánci, kterým rodiče umetají chodníčky. Naopak - musí dost tvrdě makat v rodinném podniku. Pochybuji, že by kvůli nim rozpoutali takovou ,,válku Roseových´´, které beztak nemůže mít nikdy vítěze, pouze poražené.
Věřte, že jsem projel spoustu truhlářských dílen a ŽÁDNÁ není tak vzorně vedená po stránce dodržování veškerých předpisů, jako ta jejich. A to včetně až pedantického třídění odpadu s ohledem na ekologii, to jsem opravdu nezažil. Mnozí truhláři topí běžně dřevotřískou, v lepším případě směsí ,,co dílna dala´´. Tady ne. Stručně řečeno - znám je jako dříče, kteří jsou vstřícní. Mnohdy jsem s nimi řešil i problematické situace (např. problémy se stroji), kdy pokud by byli takoví, jací jsou ve Vašem barvitém líčení, by mě, potažmo firmu, mohli lehce zadupat do země. Nikdy se nic takového nestalo, vždy byli milí a vstřícní. Dokonce oni to byli, kteří mě už při první návštěvě u nich upozornili, že mají problematické sousedy, abych si přeparkoval auto, že částečně parkuji tak, že by se Vám to nemuselo líbit, což se projeví bleskurychlým bonzem MP.
Takže radit vám proti těmto lidem nechci. Sousedské spory jsou velmi urputné a jen těžko a málokdy dojdou do stavu, že se rozhádaní sousedé usmíří. Jen mě silně nadzdvihuje reakce některých lidí, kteří naprosto bez znalosti věci a na základě Vašeho rozhodně ne objektivního dotazu organizují pomalu trestnou výpravu.
CITUJI... Musela jsem být ošetřena lékařem a dostala jsem uklidňující léky. Celou noc jsem nespala a dnes ráno mám nepřekonatelný třes těla a pocit úzkosti. TOTO MŮŽE NAPSAT JENOM HYSTERKA Z HISTORKOU
Milý dobráku, velice ráda bych viděla vás na mém místě...on ten kalich trpělivosti jednou přeteče...vám se to nikdy nestalo, že vám prostě vypověděly nervy? Víte, když by na vás několik let byl takovým způsobem vyvíjen nátlak, vy byste to určitě vydržel, protože jste silná povaha, ale já jsem jen obyčejná ženská z masa a kostí a s jen jedním CNS a ne ROBOT!
Škoda, že nemámvyši povahu, určitě bych reagovala jinak.
Těší mě, že tak brzy ráno reagujete asi se musíte hodně doma nebo v práci nudit, když vás zajímají názory a odpovědi histerky...
Víte nevím, kdo jste a ani po tom nemíním pátrat, ale je mi vás líto, že dokážete tak zveřejňovat informace o vašich zákaznících, ovšem na druhou stranu chápu, že vás částečně živý, proto ta obhajoba, ale stejně mi to nesedí...Tohle by cizí člověk nenapsal. Bránit svoji rodinu nebo živitele, je naprosto normální, ptoro vás chápu, jen mi vadí ty stálé nesmysli, co si vymýšlíte! Já ani moje rodina NIKDY policii nevolala, což lze dokázat v záznamech o oznámení-tedy se nemám z čeho zpovídat a vůbec si nepamatuji, že by někdo někdy dovezl nějaký stroj a že by u toho asistovala policie. Pokud přijela policie někdy něco prověřovat, tak to bylo vždy poze na udání jejich a to se dá rovněž prověřit. My máme v tomto a i jiném ohledu svědomí čisté. Ale přesto děkuji za reakci a odpověď.
A Tebe Lubošku je mi fakt líto...je vidě, že si se nezměnil ani po odchodu od policie.Kdybych byla taková, jak píšeš, tak tehdy, když jsi majitele dílny-civilní osobu,nechal řídit po dědině služební auto policie, aby ukázal jaké má pravomoci a ty jak jsi zkorumpovaný a já tu jízdu viděla, tak bych to tehdy udala a ty bys dnes neměl žádnou výsluhu a odešel by si s ostudou. Ale já ani můj manžel jsme to neudělali, protože takový nejsme!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.