Nejste přihlášen/a.
V březnu tr. jsme podala žádost na ČEZ o přípojku k novostavbě. Obdržela jsem smlouvu s tím, že přípojku vybuduje ČEZ na své náklady, já budu hradit jen 12500,- Kč za připojení, termín připojení je ve smlouvě 28.12.2011.Jelikož se nic nedělo, začala jsem pátra ta zjistila, že má žádost někomu zapadla do šuplíku a nyní teprve chystají doklady ke stavebnímu povolení. Je jasné, že termín předání nezvládnou. Stalo se to někomu z vás? Mohu něco udělat? Nevím jak pokračovat ... Smluvu jsem 3 x přečetla, žadatel tam má plno povinností, ale ani větu jsme nenašla co dělat, když čez nedodrží termín. Děkuji všem rádcům
Je škoda, že jste netrvali na sankcích při nedodržení termínu předmětu smlouvy. Zkuste s nimi dohodu (dodatek ke stávající smlouvě), že pokud nestihnou připojení do stanoveného termínu, vy se nebudete podílet na spolufinancování přípojky. Ale pokud by skutečně na tento dodatek přistoupili, nechte si určit další konkrétní termín už s vyčíslením pěkné pokuty. Také si na stavebním úřadě vyžádejte písemné potvrzení, že k 1/12 2011 dosud nepředložili podklady ke stavebnímu povolení, resp. ani nepodali neúplnou žádost. To by bylo pro případ, pokud budete nedodržení smlouvy řešit soudní cestou.
doplněno 01.12.11 18:10: Asi by bylo i důležité vyčíslit vícenáklady při stavbě, pokud nebude ve stanoveném termínu zavedena elektřina. A nebo trvat alespoň na provizorní přípojce, pokud to bude technicky možné. A veškerou komunikaci už řešit pouze písemně - doporučeně s dodejkou a nebo osobním předáním s potvrzenou kopií.
Děkuji za radu. ČEZ je nejhorší úřad k jednání. Já si na nich nic nevezmu neboť celou přípojku hradí Čez a já jen poplatek za připojení (za nový odběr). Ale zkusím dodatek ke smlouvě s pokutou. Čez má svého ombucmana, tak už jsem jim pohrozila, že se na něj obrátím a něco se začlo hýbat.Telefony z Čezu drnčí a hledá se náhradní řešení. Elektřinu na stavbu beru zatím od sousedů a to zaplaťbůh, že mi vyšli stříc. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.