Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký ekologický kotel na tuhá paliva zvolit?

Od: 111* odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, prosím o radu jaký ekologický kotel zvolit do truhlářské dílny cca 550m2. Dostal jsem typ na automatický kotel EkoScroll V8 PLUS 45 dřevo/uhlí a na atmos dřevo/uhlí. Jde mi o spotřebu a bezproblémový provoz, ale i o pořizovací náklady. Protože nemám žádné zkušenosti, rád si nechám poradit od odborníků. Předem děkuji za vaše rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Ve Vašem případě bych použil z těchto dvou variant ( EkoScroll V8 PLUS 45 ) má velmi propracované spalování a na atmosy jsem zaznamenal zbytečně brzké opotřebení ve smyslu prorezavění ohniště. Tak to asi bude vše.*palec*

mam v8+ doma 26kv .a šlape jak fík,nechá se spalovat jak dřevo nebo pojedete v automatu,má hořák pancerpol otočnej,pokud plánujete jet víc ale na automat možná bych zapřemýšlel spíš nad plechem,lepší učinost apředávání tepla,ted jsem byl na výstavě a zaujalo mě tam těleso s trubkovicema čištěnýma péry.já šel do litiny za učelem životnosti,ale plech je taky držák pokud je kotel zapojen tak jak má,topím dřevo a atomat uhlí

doplněno 30.11.11 22:34:

jinak kotel je k prohlédnutí ve ždáru

Jaký ekologický kotel na tuhá paliva zvolit?
jendax

četl jsem dobré recenze na viadrus lignator.Ten už splní ty emise a má tím lepší učinost.A je z litiny . Cena uvaděl 46 tis. Nevím ale kolik měl članku.

viadrus jsem puvodně chtěl do doby než jsem ho viděl v provozu,litina,ale hrozně otevřená do komína,těleso u ekoscrolu je o něčem jiném,je tam klenba a vzduch jde komorama a ak teprv do komína,hlavně se nemusí nic vyndávat a přestavovat při změně paliva,pokud máte dřeva habaděj možná bych zauvažoval o dřevoplynu s kombinací horkovzdušných vodních sahar,takto to má známý v truhlárně a je spokojen

doplněno 01.12.11 16:36:

dodatek tělesa

Jaký ekologický kotel na tuhá paliva zvolit? #2
jendax

A viděl jste ten Lignator? Ten už se spíše podobá dřevoplynu.Staré krakeny jsem neměl na mysli.

machp*

TO pajars: sahary na teplovodním systému nefungují neb je voda moc studená.Sahary se provozují buď na páru nebo horkovod

n nevím má jich tam 5 a topí to nádherně a jede na drřevoplynový kotel,v práci máme taky a jedou na klasyku plyn kotel,zytek obstarávají infrazářiče a airmaxy

bambula*
hodnocení

0x

Nevím, co tam máte za kotel nyní, ale já bych šel ve Vašem případě, když máte odpad dřeva do

Slokov VARIANT SL 35 D.

jinak trochu poznatku,dávejte si pozor jak budete topit pokud dřevem je to kw tově v pořádku ale pokud chcete jet jen na automat nastává problém musíte si vzít silnější těleso o řadu kilovat ,jinak já jsem se už napálil ,jsem zvědav jak to dopadne u prodejce,kde nnormálně stačila 24kw u v8+ musím na automat mit 30-38kw -což absolutně nechápu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]