Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak slepit sklo a kov?

Od: natyd odpovědí: 10 změna:

Zdravím, jak slepím sklo s kovem? Máme skleněný stůl s kovovými nohami. Noha stolu je přilepená ke skleněnné desce. Zkoušeli jsme to univerzálním silikonem, ale vydrželo to jen pár dnů... nevíte o nějakým výrobku?

Sakra přece ten stůl něčím slepit tenkrát museli...*smich*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Doporučuju loctite.as/...

moto*

Jo, to by asi šlo. Jen by chtělo nějaké menší balení. Myslím, že by mohli také mít. Za starých dob bych použil Epoxi 1200.

Hlavně to chce dokonale očistit a odmastit. Já používám jemný brusný papír pod vodou a trochu mýdla a pořádně opláchnout a vysušit. Loctotové mají i čističe, i ve spray, pokud se lepením člověk neživí, jsou to vyhozené peníze.

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě by to šlo epoxidovým dvousložkovým lepidlem.

JABRAKA

Určitě by to tedy epoxidem nešlo! Zkoušel jste to někdy?

Pro lepení kovu a skla jsou speciální lepidla. Konkrétně nohy ke skleněné desce jsme lepili mnohokrát, dělali jsme síť parfumerií, kde se sklo využívalo hojně. K lepení se používají UV tvrdnoucí lepidla, něco jako toto:

loxeal.cz/...

Existuje ne to speciál lampa, ale protože tehdy s ní byl jakýsi problém, vozili jsme UV sebou lampu, kterou používají ženský na nějaký umělý nehty, či co. Jednak to super drží a také ne nepodstatné je to, že to lepidlo je čiré, tedy spoj je i hezký, což je dost podstatné.

natyd
hodnocení

Díky za rychlé odpovědi...:)

moto*
hodnocení

0x

Asi lepidla na bázi epoxidu. Loctite (Henkel) dělají špičková na vše možné. Informace zde: www.henkel.cz/cps/...

Na recepci by vás měli přepojit někam na poradenství.

Sklo s kovem je dobře lepitelné, chce to ale své.

Nevím jak velkou máte dosedací plochu, já jsem lepil sklo s kovem u stolku který jsem si vyrobil, speciání oboustranou lepicí páskou před mnoha lety a drží jek helvitská víra. Tu pásku mám stále. Klidně poskytnu, nevím ale odkud jste. Byla tam ale dost velká dosedací plocha.

natyd
hodnocení

Ta plocha není moc veliká, kolo tak o průměru max. 5 cm...

Ale určitě kouknu na ten henkel...díky za radu

blesk1996

Já používám 2složkové epoxydové lepidlo - doporučuju

moto*

To by asi na pásce nedrželo. Také mne napadlo, že se celoskleněná akvária lepí něčím co docela drží. Vypadá to sice jako silikon, lépe ale na skle drží. Se silikonem občas dělám a dá se ze všeho dost snadno sloupnout.

Myslím, že by nebyl problém vygooglovat nějaké výrobce akvárií a tam se optat.

hodnocení

0x

To co doporučuje promon je zcela bezkonkrenční lepidlo, bohužel protože pořebuje pro své vytvrzení UV záření tak musí být alespoň jedna plocha průhledná, což je škoda, jeho pevnost je tak velká, že by se to hodilo na spoustu jiných materiálů *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]