Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PLYN Konkurence RWE na Vysočině - kam přejít?

Od: jkr® odpovědí: 33 změna:

Zvažuji přejít od RWE k jinému dodavateli plynu. Co byste momentálně doporučili, jaké máte zkušenosti?

Odběr plynu v domě mám cca 21 MWh/rok. Vařím, ohřívám vodu a topím na plynu.

Díky

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

isch*
hodnocení

2x

Pokud zvolíte stejného dodavatele na ele i plyn, je zde jistá pravděpodobnost úspory času při jednání s firmami. E.ON se jako dodavatel plynu tváří "dobře" a nezaznamenala jsem s ním v této oblasti špatné zkušenosti.
To, že je to v podstatě nejdražší dodavatel ele u nás, je věc jiná :D

jkr®
hodnocení

Uvidím jaky je rozdíl EON v ele oproti konkurenci .
Pokud rozdíl nebude tak markantní jako u plynu, tak zůstanu. Spotřebu ele zatím velkou nemáme .

ahasver4*
hodnocení

0x

Já bych to nedělal,ono je to tak nastavené,že je to všude stejné,jednou zdraží ten,podruhé onen...Ve výsledku je změna dodavatele úplně zbytečná...

doplněno 30.11.11 13:32:

Když jeden zdraží o 7 procent a druhý o deset a pak si to zase vymění,k čemu to je?Je to jen taková finta aby jsme si mysleli,že máme na výběr.Houbeles...:)

Není problém to střídat častěji a pokud je úspora 5 tisíc Kč z 30 tisíc, tak to za tu snahu stojí. Tak složité a časově náročné to zase není.

jkr®
hodnocení

Taky si to myslím, jen by mě zajímalo, jestli někde nemá zkušenost s eon, co se týče odběru plynu.

Beru od eon elektřinu, tak bych měl plyn i eletřinu u jednoho dodavatele.

ferda6

Nic konkrétního Vám nenapíšu, spíš jen tak na okraj:

Letos začátkem léta obcházel v jedné vsi na Jindřichohradecku domácnosti dealer Pražské plynárenské a nalákal tam nejednoho důchodce na tarif se slevou pro starší 65 let. EON se ale teď tváří cenově poměrně přátelsky a tak rozdíly asi budou minimální...

Při uzavírání smlouvy s jiným dodavatelem je potřeba dávat pozor i na to, jaká je možnost jejího ukončení (smlouva na dobu určitou- její automatická obnova).

jkr®
hodnocení

Já bych řek, že za pár tisíc ročně u to stojí, pokud by to byl rozdíl ve stokorunách tak, to neřeším.
http://www.usetreno.cz/energie-plyn/vypocet-plynu

PLYN Konkurence RWE na Vysočině - kam přejít?
ahasver4*

Moc hezká tabulka...Já už si to zkusil...proto jsem napsal to co jsem napsal..jen názor,nic víc...

No vidíte, sám jste si odpověděl... ;)

frantisekpetru*

Tak zrovna tenhle srovnávač mi moc přesný a aktuální nepřipadá. Při zadání spotřeby 19MWh, kraj jihomoravský a současný distributor RWE vyplyvne úplně něco jiného, než třeba cenyenergie.cz/....
A úplně nejjistější je spočítat si to sám přímo z ceníků jednotlivých dodavatelů.

atrama1
hodnocení

0x

Už jsem se rozhodla, přecházím k 3E, nic mě to nestojí, jen poštovné za zaslání smlouvy, ta je na dobu neurčitou s možností dokonce po domluvě odejít kdykoli. Za těch 5 tisíc mě to stojí...;)

bambula*

Směju se a plácám do kolen Vaší víře v " možnost po domluvě odejít kdykoli". Ďábel je skryt v termínu "po domluvě". Copak dodavatel má nějaký zájem, abyste od něho neodebírala a přistoupil na dohodu?

atrama1

Klasická výpovědní lhůta je stanovena 3 měsíce, další ustanovení, možno odejít i dřív po dohodě, nechápu, co je na tom divného...nepodepisuji to kvůli tomuto, ale protože je nabídka daleko lákavější jak u RWE...

bambula*

Jen jsem Vás chtěl upozornit, abyste na možnost odejít dříve podle Vašeho přání, zapomněla!

solenza*
hodnocení

0x

Jj, taky bych doporučoval přejít. My jsme v létě měnili dodavatele elektřiny, technicky je to velice podobné a žádný problém jsme neměli. Jen je tam dlouhá výpovědní lhůta 3 měsíce, se kterou se musí počítat.

jkr®
hodnocení

Smlouvu si samozřejmě pročtu. Pokud bude dobrá cena (což teď je) a rozumná výpovědní lhůta tak v přechodu k eonu problém nevidím.
JMP jsou teď mnohem dražší, tak nač zbytečně utrácet.

ahasver4*

Proč myslíte,že jsem Vám napsal svoji poznámku.Já ve smlouvě pak našel pokutu za odstoupení.Moc hezky skrytá.Tříměsíční taxa jeko pokuta za odstoupení...Však ale dělejte dle Vašeho uvážení...

paaja*

Nebylo by úplně od věci prozradit, kdo byl ten vyčuraný dodavatel. Děkuji předem

jkr®
hodnocení

Nakonec jsem přešel k elimon.cz/...

Doporučřil mi je kolega z práce.

Smlouva už přišla. Stihl jsem tedy smlouvu u RWE vypovědět k 31.12 t.r.

lupus*

A byla to dobrá volba? Přijde mi, že lidi až příliš často se zaměřují na důsledky (drahá cena za energie) než aby se zaměřili příčiny (spotřeba energie). Ceny energie jako takové bohužel neovlivníme. Já začal na nich šetřit :) Jak ušetřit na en/... porovnání dodavatelů a změna je první krok ;)

jkr®
hodnocení

Porovnáním ceny za spotřebu a paušál mi to vyšlo momentálně nejlepe.
Vlastní optimalizace šetření energiemi je věc druha, individuální a je to ovšem předpoklad úspor.

hodnocení

0x

Dobrý den.Může mi někdo kdo už tu zkušenost má v kostce napsat jak takový přechod probíhá co to obnáší? Třeba konkrétně u Elimonu? Musím si vše oběhat sama? Tedy do RWE tam dát výpověd pak do Elimonu atd?Nebo za mne vše vyřídí Elimon?Přijdou mi vyměnit plynoměr nebo jen zkontrolovat stav atd?Nikdy jsem nikam nepřecházela z důvodu nechuti někam běhat a něco měnit ale když jsem si ted porovnala náhodou stávající moje RWE a konkrténí Elimon tak mi vyskočila docela "hrůzostrašně" rozdílná částka! Pokud ty srovnávací tabulky na netu mluví pravdu.A aby ti "mini dodavatelé" za rok neřekli končíme..jděte jinam.Od koho oni vlastně berou plyn že cena je tak rozdílná?

děkuju Jana

jkr®
hodnocení

Prechod byl naprosto v pohode.

- Najedte si na stranky Elimon.

- Vyplnte formular elimon.cz/...

- Posleteho Elimonu, vse za vas vyridi (davate jim plnou moc). Kdyz si nebudete vedet rady tak jim zavolejte. Kontakty jsou na jejich webu.

Taky jsem prechazel poprve. Je to snadne.

Dejte si pozor na nahlaseni stavu plynomeru RWE. Musi to byt do 2 dnu od ukonceni smlouovy. Jinak vam odecet neuznaji a odhadnou to prumerem, jako se to stalo me - nevedel jsem to.

Plynomer samozrejme zustane stavajice. Fyzicky se nic nemeni, jen platite min za plyn a posilate to nekomu jinemu :)

Tot moje zkusenost.

nikitk

Musím s Vámi souhlasit, taky jsme u Elimonu. Komunikace je s nimi dobrá a ceny si držej pořád oproti jiným skvělý.

jkr®
hodnocení

OK, a o to jde.

nikitk

Doobrá komunikace i ceny to je tajy naše volba. Kéž by takový byly všichni.

frantisekpetru*

Já právě včera odeslal žádost o smlouvu do EONu, součástí této žádosti byla plná moc ke kompletnímu vyřízení změny dodavatele přímo EONem. Celý proces by měl proběhnout nejpozději do 3 měsíců (letošní topnou sezonu už nezachráním, ale lepší pozdě než vůbec). Plynoměr se nemění. Průběh očekávám takový, že mi jen dojde smlouva k podpisu a od určitého data mi začne plyn místo RWE účtovat EON. Předpokládám, že stav plynoměru k datu změny si budu moci nahlásit sám. Takhle nějak to alespoň proběhlo u otce, který přecházel cca před rokem.
Z krachu a jiných potíží s "minidodavately" jsem měl taky strach, proto jsem vybral právě EON, který ale mimochodem je při mé spotřebě cca 19 MWh na j. Moravě stejně nejlevnější.

jkr®
hodnocení

U E.ON mě odradily o něco vyšší ceny stálých měsíčních plateb, jinak bych k nim taky přešel.

Jednen z nejlevnějších na Vysočině je momentálně asi ELIMON. Sondoval jsem odběry a stálé měsíční platby kolem 15 - 25 MWh.

frantisekpetru*

Při odběru 25 MWh na Vysočině mi vychází EON o cca 400,- levněji, u těch stálých plateb ale máte pravdu ;)

atrama1

My přešli k 3-E...EON mě nepřipadal zrovna nejlevnější...máme spotřebu 16MWh a rozhododali jsme se mezi Elimonem a 3-E...

frantisekpetru*

U mne (j. Morava) při 19 MWh je EON oproti 3E o cca 900,- dražší a oproti Elimon o cca 100,- levnější. Ale radši jsem vybral velkou a stabilní firmu - doufám.

topaz

Při jaké konfiguraci distribuční sazby a jističů jste to počítal?

jkr®
hodnocení

U plynu jsou jističe?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]