Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, nemáte někdo zkušenost se sušením prádla v kombinaci pračky se sušičkou Gorenje? Máme ji nově a nikdy jsme sušičku neměli prádlo máme zmačkané a suší to strašně dlouho napřed 6 hodin. Děláme něco špatně nebo jsme koupili chybně. Má to čtyři pět programů a nejsem si jistý jaký je správný. Je tam žehlení, prádelník, sluníčko, polosluníčko a časové nastavení.
Předem děkuju za radu.
Mik
Prádlo dostatečně vyždímat!, čím více vlhkosti tím vyšší spotřeba a delší doba sušení. Hlavně nedávat prádla více než je určeno na dávku. Máme sušičku a prádlo je do hodiny suché, nadýchané, nezmačkané.
To by měla zvládat i ta Vaše - co je to za typ?
Myslím si, že je lepší mít pračku a sušičku zvlášť. Mám samostatnou sušičku a prádlo zmačkané není. Totiž moje sušička má o dost větší buben než pračka. Je tam více místa, zřejmě proto prádlo není zmačkané, ale nadýchané. Chápu, že jste se rozhodli takto z možného nedostatku místa, ale podle mně je je lépe každé zvlášť. Moc jsem nepomohla. Je to jen moje zkušenost. - stařenka
Srovnávat sušení v pračce která je na praní a přidali tam tepelný větrák a se suškou je jako dát rozvážku balíků velorexem a dodávkou...
Pračku nejenže mnohem dříve zničíte ale zařizujete bydlení plísním a spol...
Navíc sušení v pračce je velmi neekonomické..nebo spíše absolutně... je to spíše nouzovka..
Při sušení v pračcce znamená Buben 6kg.. suší se jen 2Kg prádla... a to platí u referenčního programu v případě různých látek se množství ještě může snížit...
doplněno 10.12.11 06:43:Šul nul to nikdy nebude, to by neexistoval extrémně rostoucí trh se suškami...
Nakonec jak dlouho asi vydrží pračka co ždíme na 1400 otáček...
Jedinné co plati je : když není prostor není zbytí...
Dobrý den, mám taky pračku se suškou, z důvodu nedostatku místa. Pračka na 9 kg, suška na 6 kg. Peru tak 5 kg, ze začátku jsem se i vážila s prádlem v náručí a je to super. Je potřeba pořádně ždímat, mám Candy a ždímám na 1400 otáček. Suším na prádelník, což je 2,5 hodiny nebo na časovač 2 hodiny, podle složení prádla a vždy na směsku (na bavlnu je tam vyšší teplota a dcera má trika s potisky - bylo by po nich). Rady typu, lepší je sušička a pračka zvlášť jsou na nic, všichni to víme, ale když se prostě nevlezou do bytu, tak je dobrá i kombinace. Hlavně ždímat a vytahovat hned po usušení, spousta věcí se pak nežehlí. Jo, ještě jsem si koupila takové ty ježky do sušičky cca 200,- kč a zdá se mi, že to prádlo fakt načechrávají. A hlavní výhodu v této kombinaci vidím v tom, že nemusím přendávat prádlo. Nastavím start praní a sušení třeba na 4 hodiny ráno a když v 8 hod vstanu, mám teplé a suché prádlo které hned skládám. Tím nadženu čas, protože zase je fakt, že kdo to má zvlášť, tak zatím co první várku suší, druhá už se pere. A k té spotřebě, no je vyšší, ale zase jsem ušetřila za jeden přístroj, tak snad ve finále šulnul. Hodně zdaru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.