Nejste přihlášen/a.
"minijak", předpokládám, že váleček /ježek/ byl plastový. Zřejmě jste válečkoval příliš pozdě. Opravdu jsou díry po válečkování husté a hluboké? V každém případě by se měla podlaha ještě přebrousit, pok by se mohly zbrousit i ty důlečky po ježkovi. Pod vinilovou krytinu by měla být podlaha hlaďounká a rovná. Lepidlo by mohlo malé ďolíčky vyplnit. Možná ještě doplní nějaký řemeslník. - stařenka
Tento problém s dolíčky od "ježka" ( váleček pro aplikaci samonivelačního potěru) je způsoben především z důvodu špatného naředění. Ta receptura na obalu je pouze informativní a není ve většině případů přesná. Dát více vody, také teplota v místnosti hraje svoji úlohu. Čím více se s tím člověk se... o to je to horší, nalít na podlahu, lépe na několik míst, nahrubo to stáhnout a válečkem také jen narychlo a ten potěr při správné konzistenci udělá to další. Je to v podstatě jednoduché. Jen se toho člověk nesmí bát.
Děkuji za odpoveď! Myslíte že by jsem měl dát více vody, třebas 7 L na pytel a teplotu spíše nižžší nebo vyšší. Děkuji za radu
Tak s tou vodou nelze takto jednoznačně odpovědět ale určitě více než uvádí návod ale je to (nerad používám termín) relativní ale je to tak. Teplotu také co nejnižší protože teplá voda rychleji reaguje v houstnutí a také bych koupil raději značku než ty které se prodávají v marketech záleží na zkušenostech ale možná i tam mohou mít kvalitnější. Příkladem může být třeba i cenový rozdíl mezi lepidlem na dlažbu, kdy dražší lepidla se mnohem lépe roztahují mají mnohem lepší elasticitu. Stejné to bude i s tou somonivelizační hmotou. Hodně úspěchů a radosti při práci ale hlavně po ni.
dírky po ježkovi = moc hustá hmota na malé vrstvě. díky hustotě se to už neslilo. na menší vrstvy se musí namíchat řidší hmota.
a ta druhá vrstva kterou budete dělat teď o víkendu se vám už s tou první nespojí. když se niveluje ve více krocích na víc vrstev, musít další vrstva nalít ještě do nevytvrdlé vlhké předchozí vrstvy.
Tak že to znamená že už nemám znova nivelovat? Ani když stěrku pořádně napenetruji tak se nespojí? Myslíte že by pak mohlo dojít k odtržení stěrky? Ještě u dveří jsem stěrku napojoval a tudíž tam je menší schod. Opravdu bych potřeboval ještě jednou podlahu vylít. Je ještě nějaká naděje podlahu zachránit? Děkuji za vaší odpověď.
Je to velmi nepravděpodobné, že se stěrky spojí. Pak Vám to může popraskat, začít se pod linem drolit a nezbude, než lino strhnout, stěrku odkopat a začít znovu. Víte co? Podívejte se na obal, kdo stěrku vyrábí, najděte si na internetu firmu a zavolejte do firmy a proberte to s technike. Píši z vlastí zkušenosti, když jsme dělali podklad podlahy na terase. nakonec nám technik poradil a ušetřil nás spousty práce. - stařenka
V nové vrstvě nevidím žádný problém! Samonivelační stěrka je natolik jemná, že není důvod se nespojit - potom by nikdo nemohl nic dělat kdyby to zatvrdlo? Např. že by se potom nespojilo lepidlo,které budete nejspíš používat na tu vyrovnávku a budete lepit dlažbu? Ještě jsem se s tím nesetkal ovšem za předpokladu, že povrch nebude něčím zamaštěn. Pro vaši jistotu bych provedl zdrsnění jen lehce ale...?
Tak teď jsem se tam byl podívat a hrůza co jsem viděl. Velká odchlíplá prasklina přímo uprostřed chodby na rozcestí mezi dveřmi do kuchyně a obývákem. Nevím co jsem udělal špatně. Vše jsem dodržel úplně přesně! Dokonce jsem i penetroval 2x. No neva co se stalo, to se stalo... Teď jak to opravit? Našel jsem na internetu nějakou opravnou hmotu od firmy CHEMOS a to buď typ OT 100 nebo OT 300. Myslím že bych ty dolíčky mohl na podlaze zabrousit poněvadž nejsou všude.. Tuto prasklinu jsem vyloupal tak že vznikla asi 30 cm mapa odloupané nivelačky. Vyplnil bych ji jedním tipem týhle opravný hmoty a zabrousil do roviny. Vyšlo by mi to asi na míň práce a také na méně peněz s opětovnou nivelací celé podlahy kde mi připadá výsledek nejistý. Tady posílám přesné specifikace těchto dvou produktů. Také vám chci velice poděkovat za to že mi pomáháte, takových lidí kteří zadarmo ztráci svůj jistě drahocenný čas aby pomohli člověku kterého ani nikdy neviděli je už je velice málo. Opravdu si vaší pomoci velice vážím dobří lidé!
Zde je odkaz na CHEMOS OT 100 a OT 300 když kliknete na technický list ke stažení (které jsou umístěny pod výrobky) najedou vám specifikace výrobku... supellex.cz/...
Ještě jednou velice děkuji
Čím jste to penetroval? A další otázka: co na té podlaze bude? A ještě jaká byla vrstva?
doplněno 01.12.11 21:28:Já jen zda-li byla penetrace určena pro samonivelaci.
Na podlaze budu lepit vinil. Vrstva je tak asi do 5 mm někde možná trošku víc. Penetraci si z hlavy nepamatuji, ale zítra ji sem napíši i s tipem nivelačky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.