Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu.Mám v kuchyni která má rozměr 5x4m krbová kamna 5 kw bez výměníku a vytápím s nimi přes otevřené dveře i chodbu.Jde to dobře ale dlouho trvá než se teplo samo dostane do té chodby a kuchyn je ze začátku přetopená,tak bych se chtěla zeptat jestli je lepší udělat pod stropem do zdi díru a tam dát odtahový ventilátor jako třeba v koupelně,nebo je lepší dát na chodbu stropní ventilátor se světlem a nebo mi doporučil soused at dám malý ventilátor na zem do chodby a vháním studený vzduch naopak do kuchyně ke kamnům.Do kuchyně se mi ten velký stropní ventilátor nad stůl nehodí.Rozvody nějakou hadicí ve stropě už taky ne,mám 2 roky nově udělané omítky.Děkuji všem za rady.EVA
Mě se osvědčilo vhanět studeny vzduch ke kamnum.Ale zapínam to až tam mam vytopeno.Je to logické, studeny vzduch je podstatně hustší a přepravíte ho více.Teply vzduch samozřejmě je vytlačovan do chodby.Pokud mate maly stolní ventilator ,tak ho skuste nebo si ho pujčte aby jste věděla zda to funguje.
Dobra reklama . Samozřejmě jsem se na ně v obchodě byl taky dívat. Ale za 4 tisíce nevím nevím.Ono to na těch kamnech moc nefoukalo.Spíše je to pěkny doplněk a ukazatel ,kdy přikladat. Určitě hezčí ukazatel teploty než teploměr.
Ale obyčejny stolní ventilator stojí desetinu a přepraví podstatně víc vzduchu.Ještě doplním , ten stolní ventilator stačí pouštět na nejmenší rychlost.
Děkuji moc za radu,vyzkouším ten ventilátor,můžete mi poradit jaký asi by to měl být typ aby moc nahlas nehučel?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.