Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krbová kamna - jak rozehnat teplo

Od: evaf odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,prosím o radu.Mám v kuchyni která má rozměr 5x4m krbová kamna 5 kw bez výměníku a vytápím s nimi přes otevřené dveře i chodbu.Jde to dobře ale dlouho trvá než se teplo samo dostane do té chodby a kuchyn je ze začátku přetopená,tak bych se chtěla zeptat jestli je lepší udělat pod stropem do zdi díru a tam dát odtahový ventilátor jako třeba v koupelně,nebo je lepší dát na chodbu stropní ventilátor se světlem a nebo mi doporučil soused at dám malý ventilátor na zem do chodby a vháním studený vzduch naopak do kuchyně ke kamnům.Do kuchyně se mi ten velký stropní ventilátor nad stůl nehodí.Rozvody nějakou hadicí ve stropě už taky ne,mám 2 roky nově udělané omítky.Děkuji všem za rady.EVA

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ten elektrický ventilátor je dobrý jinak za 4000,- mám pět kubíků suchého dřeva

uska*

jasně, že za 4000,- tis máte moc dřeva, ale přetopeno v jedné místnosti a v druhé zimu.

jendax
hodnocení

0x

Mě se osvědčilo vhanět studeny vzduch ke kamnum.Ale zapínam to až tam mam vytopeno.Je to logické, studeny vzduch je podstatně hustší a přepravíte ho více.Teply vzduch samozřejmě je vytlačovan do chodby.Pokud mate maly stolní ventilator ,tak ho skuste nebo si ho pujčte aby jste věděla zda to funguje.

uska*
hodnocení

0x

Na krbovky postavit ventilátor bez elektřiny viz

kanadskakamna.cz/...

jendax

Dobra reklama *smich* . Samozřejmě jsem se na ně v obchodě byl taky dívat. Ale za 4 tisíce nevím nevím.Ono to na těch kamnech moc nefoukalo.Spíše je to pěkny doplněk a ukazatel ,kdy přikladat. Určitě hezčí ukazatel teploty než teploměr.

Ale obyčejny stolní ventilator stojí desetinu a přepraví podstatně víc vzduchu.Ještě doplním , ten stolní ventilator stačí pouštět na nejmenší rychlost.

evafl
hodnocení

Děkuji moc za radu,vyzkouším ten ventilátor,můžete mi poradit jaký asi by to měl být typ aby moc nahlas nehučel?

uska*

Omyl, žádná reklama, vím co doma mám a spokojenost. Než někde packat o šňůru s el. ventilátorem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ventilátor na kamna

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]