Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler problém s ohřevem

Od: bobr10* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,prosím o radu mám nový bijler dražice 125 litru ležaka.Ale i když jsem mněl před tímto bojlérem 80 litru dražice svislí,tak jsem mněl více teplé vody,prosím poradí mi někdo v čem bude chyba?Ohřívá dvakrát denně ale moc málo teplé vody děkuji za vaše odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

troja*
hodnocení

1x

zkontrolujte termostat, na kolik je nastavená teplota ohřevu ...

uska*
hodnocení

1x

Jak bylo popsáno - zkontrolovat nastavení termostatu. V ležatém bojleru při stejném ohřevu je vždy méně teplé vody neboť se teplá voda míchá se studenou na větší ploše ( na ležato) jako u stojatého bojleru, kde studená je dole a teplá nahoře, ale na daleko menší ploše. To´t má zkušenost, vyměnila jsem ležáka za stojatý bojlewr a rozdíl je znát.

přesně tak,ležák bojler vodu ohřeje ale brzi se ohcladí v dusledku míchání se studenou.je to spíš takovej kompromis,zlatej stoják

tam vám vlastně voda odchází z nejhořejšího bodu a pomalu se přimíchává se studenou od spodu.bohužel s tím nic neuděláte

hodnocení

0x

Je bojler napájen na tzv. noční proud? Není možné že by rozvodné závody zkrátily intervaly jeho zpuštění a bojler se tím méně zapínal?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]