Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva o pronájmu bytu, podle paragrafu?

Od: zubar odpovědí: 11 změna:

Chci pronajmout byt , který mám v OV. Musí být ve smlouvě uvedeno -podle paragrafu- pakliže ano, podle kterého paragrafu?

Není mi jasno je-li smlouva napsaná jen volně, bez uvedení paragrafu právně platná. Je rozdíl napišu-li smlouva o pronájmu

nebo smlouva o nájmu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nájemní smlouva musí mít řadu dalších náležitostí, nejen číslo paragrafu. Jestliže nejste v těchto věcech zběhlý, navštivte advokátní kancelář a nechte si návrh smlouvy vypracovat. Jen se podívejte třeba do naší poradny, kolik je tu nešťastných lidí jen proto, že neměli dobře zpracovanou nájemní smlouvu.

zubar
hodnocení

Pokud nedovedete konkrétně odpovědět na můj dotaz, nevím proč reagujete? Vaše rada je pro hlupáka, který netuší, že existují

advokátní kanceláře a domnívá se, že nájemní smlouva obsahuje pouze číslo paragrafu. Děkuji, tak špatně na tom nejsem.

hodnocení

0x

doporučuji vám byt pronajímat bez smlouvy. pak máte možnost neplatícího nájemníka z bytu dostat ihned když přestane platit. pokud vystavíte smlouvu (nedejbože na dobu neurčitou!) a nájemník vám přestane platit, budete mít problém se ho zbavit...

nejhorší, v těchto případech, bývá někdo známý nebo příbuzný...

Já bych si tedy žádný byt bez smlouvy nepronajal, stejně jako bych nešel do zaměstnání bez pracovní smlouvy.

lui*

Nemáte pravdu. Stačí jeden svědek, který nájemníkovi dosvědčí u soudu, že má s vámi ústní smlouvu na dobu neurčitou, a ostrouháte. Žádné vystěhování se nekoná. Naopak budete shánět náhradní byt. V tom lepším případě.

atreus*
hodnocení

0x

Je vidět, že chcete psát smlouvu a vůbec o tom nevíte. Vyhledejte si přes google nějaké vzory smluv a vyberte si - ale pozor - mohou v nich být chyby.

Obecně: paragraf tam být uvedený nemusí, když je z textu zřejmé, o čem smlouva je.

hodnocení

0x

Zkuste pro inspiraci třeba todle smlouva-zdarma.cz/....

lui*
hodnocení

0x

Zubar: Špatně napsaná smlouva se Vám vymstí. Může Vás to stát hodně peněz. A nemyslím tím ztrátu na výdělku-nájmu, ale doslova náklady, které budete muset vynaložit, a půjdete tím do ztráty.

Vzory na internetu, a je jich tam fůra, nenajdete ani jeden, který by neměl nějakou chybu. Takže, pokud pohrdáte právníkem a advokátní kanceláří, tak musíte sám nastudovat zákon(OZ, paragrafy o nájemním bydlení), postahovat co nejvíce smluv z internetu, a smlouvu si napsat sám. Existuje ještě jeden zdroj, a to web jakpronajímatbyty.cz. Nabízí tam za peníze kurz pro pronajímatele. A jestli tam musí být uvedeny paragrafy? Každý spoléhá na něco jiného.

zubar
hodnocení

Právě proto, že smluv na internetu je fůra, těžko se mi vybírá, vždy jsem je používal , ale tedˇ si to chci pořádně ošetřit.

Právníkem nepohrdám,stejně tam nakonec asi zajdu, jen jsem se pokoušel si poradit nejprve sám touto cestou.

Měl jsem jen konkrétní dotaz, zda smlouva bez určení paragrafu, by obstála před soudem.

Zubar a co kdybyste se podíval na ,,vaši" Nájemní smlouvu nebo vašich známých a příbuzných a podle toho to sesmolil.

Dobrý den, záleží na tom, jak je sepsaná smlouva. Když je napsána dobře, nemusí se v ní paragrafy určovat. Pokud není v rozporu se zákonem, před soudem bez problémů obstojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]