Nejste přihlášen/a.
Chci pronajmout byt , který mám v OV. Musí být ve smlouvě uvedeno -podle paragrafu- pakliže ano, podle kterého paragrafu?
Není mi jasno je-li smlouva napsaná jen volně, bez uvedení paragrafu právně platná. Je rozdíl napišu-li smlouva o pronájmu
nebo smlouva o nájmu?
Nájemní smlouva musí mít řadu dalších náležitostí, nejen číslo paragrafu. Jestliže nejste v těchto věcech zběhlý, navštivte advokátní kancelář a nechte si návrh smlouvy vypracovat. Jen se podívejte třeba do naší poradny, kolik je tu nešťastných lidí jen proto, že neměli dobře zpracovanou nájemní smlouvu.
doporučuji vám byt pronajímat bez smlouvy. pak máte možnost neplatícího nájemníka z bytu dostat ihned když přestane platit. pokud vystavíte smlouvu (nedejbože na dobu neurčitou!) a nájemník vám přestane platit, budete mít problém se ho zbavit...
nejhorší, v těchto případech, bývá někdo známý nebo příbuzný...
Já bych si tedy žádný byt bez smlouvy nepronajal, stejně jako bych nešel do zaměstnání bez pracovní smlouvy.
Zubar: Špatně napsaná smlouva se Vám vymstí. Může Vás to stát hodně peněz. A nemyslím tím ztrátu na výdělku-nájmu, ale doslova náklady, které budete muset vynaložit, a půjdete tím do ztráty.
Vzory na internetu, a je jich tam fůra, nenajdete ani jeden, který by neměl nějakou chybu. Takže, pokud pohrdáte právníkem a advokátní kanceláří, tak musíte sám nastudovat zákon(OZ, paragrafy o nájemním bydlení), postahovat co nejvíce smluv z internetu, a smlouvu si napsat sám. Existuje ještě jeden zdroj, a to web jakpronajímatbyty.cz. Nabízí tam za peníze kurz pro pronajímatele. A jestli tam musí být uvedeny paragrafy? Každý spoléhá na něco jiného.
Právě proto, že smluv na internetu je fůra, těžko se mi vybírá, vždy jsem je používal , ale tedˇ si to chci pořádně ošetřit.
Právníkem nepohrdám,stejně tam nakonec asi zajdu, jen jsem se pokoušel si poradit nejprve sám touto cestou.
Měl jsem jen konkrétní dotaz, zda smlouva bez určení paragrafu, by obstála před soudem.
Zubar a co kdybyste se podíval na ,,vaši" Nájemní smlouvu nebo vašich známých a příbuzných a podle toho to sesmolil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.