Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyrobit masku z papíru

Od: adabo* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jak bych mohl vyrobit masku z papíru? Klasický kulatý vím, ale já bych chtěl s vystouplými očimi.. Zkrátka tohle.
t3.gstatic.com/...
Naživo by to mělo vypadat takto.
fc04.deviantart.net/...
Předem děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

My delali s detmi tyhle masky tak, ze jsme smichali vodu s moukou a nafoukli balonky zhruba na velikost na hlavy. V te kasicce jsme namaceli nastrihane pruhy papiru jak bileho, tak novinoveho - a nechali uschnout. Mista na oci jsme vynechali. Pak se balonek uvnitr propichnul, maska se rozpulila. Do direk na oci se nafoukly dva malinke balonky a zase se to obalilo namatlanym papirem, nechalo uschnout. Do masky se pak mohlo libovolne strihat (otvory na dychani a oci - ale muselo se opatrne, a mohla se ruzne barvit, jak na druhem obrazku...

adabo*
hodnocení

Děkuju moc. A chci se zeptat, kolik tak vrstev mám dát, aby byla pevná? A jak dlouho mám čekat na zaschnutí jedné vrstvy?

martinaa*

My davali vrstev asi 4-6, aby to trosku vydrzelo zachazeni deti:D Ale cekali jsme az na celkove uschnuti, nikoli po kazde vrstve. Masku je dobre dat nekam k teplu, ale ne primo na topeni, aby se balonek uvnitr neposkodil.

Jinak nevim, proc jsem napsala mouka s vodou, ale melo byt tekute lepidlo s vodou:D Mrknete, tady jsem nasla odkaz, jak udelat masku primo na obliceji, takze padne presne

s-kostym.estranky.cz/...

hankauk*
hodnocení

0x

Martina byla rychlejší... *smich* Mě napadlo, že na ty vypouklé oči bys mohl použít v půli rozříznutý pingpongový míček. ;)

martinaa*

To me napadlo tez:D Nicmene mi to prijde moc malicke, chtelo by to vetsi micek...

adabo*
hodnocení

No, mohl bych to zkusit, ale potom by už bylo horší udělat díru do toho míčku, ne? Jako lehce bych to vyřezal, ale prostě by tam už ta díra nápadná byla.. ne? :D

martinaa*

Diru do micku byste musel udelat predem:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]