Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jak bych mohl vyrobit masku z papíru? Klasický kulatý vím, ale já bych chtěl s vystouplými očimi.. Zkrátka tohle.
t3.gstatic.com/...
Naživo by to mělo vypadat takto.
fc04.deviantart.net/...
Předem děkuji za odpověď.
My delali s detmi tyhle masky tak, ze jsme smichali vodu s moukou a nafoukli balonky zhruba na velikost na hlavy. V te kasicce jsme namaceli nastrihane pruhy papiru jak bileho, tak novinoveho - a nechali uschnout. Mista na oci jsme vynechali. Pak se balonek uvnitr propichnul, maska se rozpulila. Do direk na oci se nafoukly dva malinke balonky a zase se to obalilo namatlanym papirem, nechalo uschnout. Do masky se pak mohlo libovolne strihat (otvory na dychani a oci - ale muselo se opatrne, a mohla se ruzne barvit, jak na druhem obrazku...
Děkuju moc. A chci se zeptat, kolik tak vrstev mám dát, aby byla pevná? A jak dlouho mám čekat na zaschnutí jedné vrstvy?
My davali vrstev asi 4-6, aby to trosku vydrzelo zachazeni deti:D Ale cekali jsme az na celkove uschnuti, nikoli po kazde vrstve. Masku je dobre dat nekam k teplu, ale ne primo na topeni, aby se balonek uvnitr neposkodil.
Jinak nevim, proc jsem napsala mouka s vodou, ale melo byt tekute lepidlo s vodou:D Mrknete, tady jsem nasla odkaz, jak udelat masku primo na obliceji, takze padne presne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.