Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit jaký typ ventilátoru umístit do koupelny? Stropy jsem snížil sádrokartonem a potrubí 100mm vede v podhledu ven, délka z koupelny ven je cca 9 m. Potřebuji poradit jaký ventilátor, aby mi to utáhl...jestli se dá sehnat ten koncový silný, který to utáhne nebo musím dávat ten potrubní a jestli je možné ten potrubní umístít kamkoliv v průběhu těch 9 metrů... Koupelna je velká cca 14 m3. Jde mi o to aby to vytáhlo tu páru...
I přes snahu odsát páru z koupelny tam stejně nějaká zbyde nelze všechnu páru odstranit to by musela být nějaká výkonná turbína. Ale na běžné odsávání stačí ventilátorek k tomu určený a i ten,který zmiňujete ve své otázce. V případě velkého odtahu z koupelny by do celého bytu byl od někud vsáván vzduch z venčí a určitě by se celý byt ochlazoval. Ten ventilátor můžete umístit kam chcete v té délce jen je potom velmi složité tento čistit.
doplněno 29.11.11 16:10:Já bych ventilátor umístil na konec potrubí. Ale vše dle situace a možností.
doplněno 29.11.11 16:57:dobrá připomínka od magdona - viz. níže!
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit že plynový spotřebič vyrazně vysušuje koupelnu . Měli jsme karmu a ta táhla během sprchování páru krásně ven pak ještě chvilku táhnul prohřátý komín . I stálý plamínek stačil udržovat jakousi minimální vyměnu vzduchu . Ted nastal problém po přechodu na bojler . Ventilátor bych dal na zed tedy na vstup do trubky . Trubku vyspádovat kvůli kondenzaci . Na vystupu ze zdi zabespečit dostatečnou délku od zdi na odkap vody . Aby kondezovaná voda netekla na zed .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.